Kijk je nu al uit naar de comedy die je binnenkort gaat kijken? Dat is heel mooi, omdat je daarmee indirect je afweer tegen ziekten versterkt. Uit dubbel-blind-onderzoek door de Universiteit van Californië (Berk e.a.) blijkt namelijk dat het dagen vantevoren bekijken van de televisiegids het vermogen van het lichaam stimuleert om tegen ziekten te vechten.

Al eerder berichtten we dat het bekijken van een grappige film het vermogen van het lichaam om met stress om te gaan verbetert. Maar dit is het eerste onderzoek dat laat zien dat de verwachting dat een vrolijke belevenis gaat plaatsvinden ook voor vermindering van stresshormonen zorgt.De onderzoekers denken nu dat je afweer staat of valt met de stemming waarin je verkeert. Boosheid onderdrukt de afweer, plezier stimuleert de immuniteit. Door een leuk vooruitzicht wordt de bal aan het rollen gebracht, waardoor de stemming langzaam aan verbetert. Dagen voordat de leuke gebeurtenis plaatsvindt, nemen spanning, vermoeidheid, sombere gevoelens en vermoeidheid af.

Wil het echt helpen, dan moet het ook om echt grappige zaken gaan. Eén van de onderzoekers, een psycholoog, geeft ons daarom na dit onderzoek deze handreiking: “Zoek alles wat grappig is op. Lees de moppenpagina, huur een comedy bij de videotheek of ga naar een lachfilm. Er is een enorme hoeveelheid grappig materiaal in de wereld. Je moet er alleen een beetje naar op zoek gaan en ervoor open staan“.

(Bron: AScribe)