Britse vrouwen die de vijftig gepasseerd zijn, voelen zich beter dan ooit. Niet alleen hun relatie gaat erop vooruit, ook zijn ze erg tevreden over hun seksleven. Dat meldt de Daily Mail. Voor het onderzoek vulden 1500 vrouwen tussen de 20 en 65 jaar een enquête in. Van de deelnemers geeft de helft van de vrouwen aan tevreden te zijn met haar leven sinds ze de vijftig heeft bereikt.

Ook het seksleven blijkt naarmate de leeftijd vordert beter te worden. Eenvijfde heeft tenminste één keer per week seks, hetzelfde percentage als vrouwen in de twintig. Bovendien geniet bijna eenderde van de oudere vrouwen meer van seks dan toen zij jonger waren.
Van de oudere vrouwen met een vaste relatie geeft bijna de helft aan dat hun relatie verbeterd is sinds ze de vijftig bereikt hebben. Ze genieten er meer van wanneer ze tijd doorbrengen met hun partner dan voorheen.
Uit de enquête blijkt ook dat vijftigplussers nog steeds veel aandacht besteden aan hun uiterlijk. De helft draagt nog steeds sexy lingerie en zorgt ervoor dat beha en onderbroek matchen.

Bron: gezondheidsnet.nl