Dr. Terry Grossman van de American Academy of Anti-Aging Medicine is er duidelijk over: wij allemaal hebben teveel stress. Alleen al het kijken naar het nieuws kan een ongunstige werking hebben. Er zijn echter veel maatregelen die je kunt treffen om te voorkomen dat stress het lichaam schade toebrengt.

Op de eerste plaats is het aan te raden om na te streven dat je acht uur slaap maakt. Eventueel kun je via het innemen van melatonine de kwaliteit van je slaap verbeteren. Daarnaast is lichaamsbeweging ideaal, aangezien dit het stresshormoon cortisol doet verminderen. Dat geldt ook voor het uitoefenen van een hobby die totaal anders is dan je werk. Ook saunabezoek kan heilzaam werken.
Daarnaast kun je het gunstige hormoon oxytocine bevorderen door een huisdier te verzorgen of de liefde te bedrijven. Heb je ondanks alles toch veel stress, dan kun je overwegen om het kruid Rhodiola te nemen. Dit is volgens deze life-extension arts een volledig veilig kruid.
Let erop dat je je niet vergrijpt aan verslavende middelen, waaronder ook cafeïne valt (tenzij die uit groene thee komt).

Beluister interviews met dr. Grossman via deze link.