Er is een verband ontdekt tussen het eten van vis en het voorkómen van de ziekte Alzheimer.

Veel mensen lijden helaas aan Alzheimer of andere milde cognitieve verminderingen. Als je bezorgd bent over jouw achteruitgang en de gevestigde wetenschap moet geloven, dan is er niets aan te doen.

Gelukkig is dit niet het hele verhaal en zijn er onderzoekers die op zoek zijn naar manieren om op een natuurlijke manier je brein gezond te houden. Daarbij was al ontdekt dat het eten van blauwe bessen erg gezond werkt en veroudering van de hersenen kan tegengaan. Vitamine D zou ook goed tegen Alzheimer werken.

Nu komt erbij dat simpele veranderingen in je dieet het risico op MCI (mild cognitive impairment) en Alzheimer aanzienlijk kunnen verminderen. Het toevoegen van gebakken of gekookte vis kan de hoeveelheid grijze massa in de hersenen doen toenemen.

Het eten van vis stopt het verschrompelen van de hersenen, waardoor de werking niet verstoord wordt. De hersenen worden daadwerkelijk groter. Dit zijn de conclusies van Dr. Raji en zijn team in de Cardiovasculaire Health Study waarbij 260 individuen cognitief werden onderzocht. De vrijwilligers werd gevraagd naar hun visconsumptie. Vooraf aan het onderzoek werd de hoeveelheid grijze stof vastgesteld en tien jaar later weer, door middel van MRI scans. De conclusie is dat mensen die meer vis hadden gegeten, meer grijze stof hadden in de hersenen. (Bron: Natural News)