De Brigham Young Universiteit heeft op basis van haar onderzoek bepaald welke factoren maken dat je gelukkig wordt in een relatie. Daarvoor is meer nodig dan alleen maar de liefde die je helemaal gek maakt op een persoon. Het romantische aspect van de liefde is nog het minst belangrijk is als het gaat over wat nodig is voor succes. Langdurende en gelukkige huwelijken bestaan uit het tonen van betrokkenheid.

Sommigen hopen dat trouwen een totaal nieuwe start betekent, vooral als je eerder problemen hebt gehad. Maar feit is: je komt er niet omheen dat je bepaalde ‘bagage’ met je meezeult. Hoe we omgingen met ouders en hoe goed het huwelijk van onze ouders was, bepalen onze mogelijkheid om in eigen huwelijk geluk te vinden.

Het is dus het beste om af te rekenen met nog niet afgemaakte zaken wat betreft je gevoelens over het gezin waarin je bent opgegroeid. Als je nog te maken hebt met gevoelens van angst, somberheid of weinig controle over je boosheid ervaart, zoek dan hulp voordat je in een serieuze relatie stapt. Doe alles wat je kan om je boosheid en pijn te overwinnen en zorg ervoor dat je aan een goede verstandhouding met je ouders werkt.

Veel mensen sluiten de ogen voor de fouten van de partner voorgaand aan het huwelijk en merken pas na getrouwd te zijn de negatieve kanten op.

Los dus zoveel mogelijk problemen op. Probeer tot overeenstemming te komen, voordat je trouwen gaat. Doe dat door met elkaar te praten over je wensen, je angsten, verlangens en idealen.