Spaans onderzoek laat zien dat mannen en vrouwen dezelfde seksuele fantasieën hebben. Er bleken geen duidelijke verschillen te bestaan.

Zowel mannen als vrouwen hebben intieme en romantische seksuele fantasieën over hun partner of geliefde. Mannen blijken wel meer fantasieën te hebben dan vrouwen. Dit bevestigt het oude idee dat mannen vaker aan seks denken dan vrouwen.

Voor het onderzoek bestudeerden wetenschappers van de Universiteit van Granada 2250 Spaanse mannen en vrouwen tussen de 18 en 73 jaar oud. De deelnemers waren allen al minimaal zes maanden in een heteroseksuele relatie. Alle ondervraagde mannen en vrouwen hadden minimaal een keer een positieve seksuele fantasie ervaren; 80 procent ook een negatieve.

Er waren ook kleine verschillen. Vrouwen bleken vaker een romantische fantasie te hebben dan mannen: zo’n paar keer per maand. Mannen fantaseren vaker over nieuwe seksuele ervaringen, groepsseks en spanningen als bijvoorbeeld vreemdgaan, swingen of deelnemen aan een orgie. Deze laatste fantasieën komen niet dagelijks voor.
De onplezierige seksuele fantasieën hadden vooral te maken met onderwerping. Vrouwen dachten vaker aan gedwongen seks: de meeste ondervraagden fantaseerden hier minimaal een keer over. Mannen fantaseren ook wel eens over seks met een man.

In nieuw onderzoek kijken de wetenschappers naar het effect van de fantasieën op het seksuele functioneren. De resultaten van de huidige studie zijn gepubliceerd in het Spaanse tijdschrift Anales de Psicología.

 

Bron: Medical Xpress

Lees meer op Gezondheidsnet.nl:
Vrienden beïnvloeden gewicht