Onderzoekers van de Brigham Young University hebben een relatietest ontwikkeld en online gezet. Achterliggende gedachte is dat je op basis van die test de kwaliteit van een relatie of huwelijk kunnen voorspellen, lang voordat de ceremonie plaatsvindt.

De vragenlijst is ontwikkeld door 400 paren te volgen vanaf het moment vlak voor het trouwen tot 5 jaar na de huwelijksvoltrekking. 5 jaar later bleken diegenen met een hogere score op die test hadden, gelukkig en tevreden met hun huwelijk. Koppels die gescheiden waren of aangaven niet tevreden te zijn hadden lage scores.

Natuurlijk kunnen wetenschappers nooit met zekerheid zeggen hoe lang een relatie standhoudt. Wel is bekend welke factoren bijdragen tot succes of tot mislukken van een relatie.

De relatietest is in te vullen via deze link Relate (Engelstalig).

Als je die test gemaakt hebt, krijg je een rapport waarin je sterke kanten, zwakheden en mogelijke toekomstige conflicten binnen een relatie staan beschreven.

De uitslag geeft je de mogelijkheid in handen om te kijken waar je zwakke punten liggen, zodat je ze kunt verbeteren en later gelukkiger wordt in een relatie. Karaktertrekken zijn niet vaststaand, maar kun je verbeteren of verzwakken.