Psychologie: opleidingen en cursussen

nti logo

Wil jij meer weten over het doen en laten van mensen? Wat is hun drijfveer en hoe gedragen mensen zich? Bij het NTI ben je aan het juiste adres. Het NTI heeft een breed aanbod aan cursussen en opleidingen in het interessegebied Psychologie. Zo volg je in enkele maanden een interessante cursus of rond je in 3 tot 6 jaar een wettelijk erkende HBO-opleiding af. De keuze is aan jou!

Een psychologieopleiding; een handleiding voor mensen
De psychologiecursussen- en opleidingen kun je zien als een soort gebruikershandleiding. Tegenwoordig krijg je overal een handleiding bij, bijvoorbeeld bij een nieuwe telefoon of televisie, maar bij mensen krijg je die nooit. Daarom leer je met een psychologieopleiding van het NTI waarom we met elkaar omgaan zoals we met elkaar omgaan. Waarom gaat het soms mis en hoe kan het beter?

Top 5 psychologieopleidingen van het NTI, lees er alles over!

 

  • HBO Toegepaste psychologie

Iets voor mij?
Wil je meer leren over jezelf? Wil je mensen en organisaties helpen bij het overwinnen van problemen? Dan past de HBO-opleiding Toegepaste psychologie van het NTI uitstekend bij je! HBO Toegepaste psychologie is een interessante opleiding die goed wordt gewaardeerd door alle huidige studenten. In de Nationale Studentenenquête 2011 scoorde deze NTI psychologieopleiding maar liefst een 8,4.

Wat leer ik?
Tijdens de opleiding ga je aan de slag met onderwerpen als Ontwikkeling van de mens, Inleiding in de psychologie en Psychologie in de maatschappij.

Hoe lang duurt de opleiding?
Je haalt een wettelijk erkend diploma in 3 tot 6 jaar tijd. Bij het NTI studeer je namelijk in je eigen tijd en tempo.

Wat kan ik worden?
Als HBO-psycholoog kun je aan de slag in verschillende werkvelden. Denk bijvoorbeeld aan revalidatieklinieken, psychiatrische ziekenhuizen, arbodiensten, loopbaanbegeleiding of scholen voor speciaal basisonderwijs.

Wat zijn de kosten?
Tijdelijk € 149,50 per maand. Deze actie is beperkt geldig, dus wacht niet te lang!

Meer informatie
Studiegids aanvragen
Direct inschrijven

 

  • Cursus Kinderpsychologie

Iets voor mij?
kinderpsych.jpgDe cursus Kinderpsychologie van het NTI staat in het teken van inzichten en waardevolle tips voor de opvoedpraktijk van alledag. Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod als ongehoorzaamheid, angsten, verschillen tussen jongens en meisjes en verschillende opvoedingsstijlen.

Wat leer ik?
Met de cursus Kinderpsychologie leer je alles over gedragingen en gevoelens over peuters, kleuters, schoolkinderen, pubers en jongvolwassenen. Met deze interessante cursus leg je een goede basis op het gebied van kinderpsychologie.

Hoe lang duurt de cursus?
Al in 8 maanden kun je de cursus succesvol hebben afgerond.

Wat betaal ik per maand?
Van € 37,00 per maand
. Nu met 25% korting: € 27,75 per maand

Meer informatie
Studiegids aanvragen
Direct inschrijven

 

  • Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

Waar gaat de cursus over?
Psychische problematiek bij jongeren is een veelvoorkomend probleem. Denk bijvoorbeeld eens aan ADHD, eetstoornissen en leerproblemen. Bijna dagelijks hoor of lees je er wel iets over. Uit onderzoek blijkt dat ruim 14% van de jongeren tussen de 7 en 11 jaar ervaring heeft met een stoornis. Tussen de 13 en 18 jaar ligt dit percentage nog hoger, namelijk op 22%. Uit deze cijfers blijkt wel hoe belangrijk het kan zijn om inzicht te hebben in de psyche van de mens. Dankzij deze interessante cursus leer je hoe je kunt handelen in het geval van een stoornis.

Wat leer ik?
In de cursus komen verschillende stoornissen aan de orde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaapstoornissen, gedragsstoornissen, angststoornissen of taal- en leerstoornissen.

Wat zijn de kosten?

Van € 49,00 per maand.
Nu met 25% korting: € 36,75 per maand

Meer informatie
Studiegids aanvragen
Direct inschrijven

 

  • Praktische psychologie

Waarom de cursus Praktische psychologie?
praktpsych2.jpgDankzij de cursus Praktische psychologie gaat er een wereld voor je open. Je krijgt nieuwe inzichten in het gedrag van mensen in je omgeving en ook in jezelf! De reden waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is vaak moeilijk te achterhalen. Toch zijn hier vaak regels en principes voor. Deze cursus pas je eenvoudig toe in de praktijk. De omgang met je collega’s, kennissen, echtgenoot en kinderen zul je anders gaan bekijken. Tijdens de cursus word je ook nog eens begeleid door een ervaren psycholoog.

Wat leer ik?
Je leert anders kijken naar het gedrag van mensen en je krijgt inzicht in de wijze waarop we waarnemen en leren. Ook komen de persoonlijkheid en emoties van de mens uitgebreid aan de orde.

Wat zijn de kosten?
Van € 23,50 per maand. Nu met 25% korting: € 17,63 per maand

Meer informatie 
Studiegids aanvragen
Direct inschrijven

 

  • HBO Jeugd- en ontwikkelingspsychologie

Iets voor mij?
Wil je jongeren helpen bij het oplossen van problemen? Dan past de HBO-opleiding Jeugd- en ontwikkelingspsychologie van het NTI absoluut bij jou!
Wat leer ik?
Vakken als Persoonlijkheidsleer en Ontwikkelingspsychologie komen uitgebreid aan de orde in deze opleiding.
Wat kan ik worden na de opleiding?
Je bent straks in staat jongeren te begeleiden en waar nodig hulp te bieden. Een uitdagende functie die de nodige waardering met zich meebrengt.

Wat zijn de kosten?
Tijdelijk betaal je nog slechts € 149,50 per maand voor de HBO-opleiding Jeugd- en ontwikkelingspsychologie. Deze actie is beperkt geldig, dus wacht niet te lang!

Meer informatie
Studiegids aanvragen
Direct inschrijven

Psychologieopleidingen volg je bij het NTI nu ook klassikaal!
Wil je graag een psychologieopleiding volgen, maar weet je niet of thuis studeren wel helemaal bij jou past? Dan heeft het NTI nu een nieuwe vorm van studeren voor je. Je combineert flexibel studeren met klassikale lessen. Je bepaalt zelf op welke locatie, welke dag en op welk tijdstip je studeert. Lees hier [http://www.nti.nl/klassikaal.aspx?partner=psycholoog_net&att=klassikaal] meer over de klassikale opleidingen van het NTI en bekijk het volledige aanbod.

Vragen?
Heb je nog vragen? Kijk op www.nti.nl bij de opleiding van je keuze of bel met één van onze studieadviseurs op 071-5610077.

Universitaire studie psychologie

Psychologie is een wetenschappelijke studie naar het menselijk gedrag en denken. Een voltijd studie psychologie duurt 4 tot 5 jaar. Aan enkele universiteiten is het mogelijk om de studie in deeltijd te volgen. Dan duurt de studie 7 à 8 jaar.
Vanaf september 2003 is het bachelor-master systeem ingevoerd op Nederlandse universiteiten. Het gevolg hiervan is dat de opleiding psychologie voortaan uit twee delen bestaat: een bachelor-deel van 3 jaar en een master-deel van 1 of 2 jaar.
Psychologie kan aan de volgende universiteiten in Nederland gestudeerd worden:
studie.jpgUniversiteit Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam

Universiteit van Tilburg
Erasmus Rotterdam
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Leiden
Universiteit Maastricht
Universiteit Nijmegen
Universiteit Twente
schoolsite Universiteit Twente
Universiteit Utrecht

Open Universiteit

Copyright © 2016 Frank Ruiters & Juglen Zwaan