In onze maatschappij is het gemeengoed om je vooral te concentreren op je zwakke punten. Als je wilt “werken aan jezelf”, gaan we er bijna direct van uit dat je moet werken aan je minder sterke kanten. Binnen de Positieve Psychologie is er een nieuwe benadering ontstaan. Een die er vanuit gaat dat je beter kunt werken aan je krachten. Dit wordt ook wel de krachtenbenadering genoemd.

Deze benadering stelt dat je sterke punten je onderscheiden van de rest. Als je veel aandacht blijft besteden aan je sterke kanten, kun je deze ontwikkelen tot hele sterke punten waarmee je duidelijk een meerwaarde kunt zijn. Het ontwikkelen van een zwak punt leidt daarentegen hooguit tot middelmatigheid. Zwakke punten zul je nooit kunnen ontwikkelen tot echt sterke punten zoals je dat kunt met je krachten. Bovendien heeft het werken aan je zwakke punten een negatief effect op je motivatie. Als we werken met onze krachten zijn we juist gemotiveerd en komen we gemakkelijker in een flow.

Kun je zwakke punten dan helemaal negeren? Nee, dat is natuurlijk niet verstandig. Maar het is wel aan te raden om aan zwakke punten alleen aandacht te besteden in zoverre ze je sterke punten ondermijnen. Bovendien is het handig om te kijken of je je taken anders kan indelen zodat je minder geconfronteerd wordt met je zwakke punten. Binnen een team kan dit betekenen dat je de taken anders verdeeld onder de verschillende leden van het team. Als zelfstandig ondernemer kan dit bijvoorbeeld betekenen dat je bijvoorbeeld een boekhouder inhuurt als netheid niet een van je sterkste punten is.

Het Instituut voor Positieve Psychologie doet in samenwerking met Dirk van Dierendonck van de Rotterdam School of Management onderzoek naar de Nederlandse versie van de belangrijkste krachtenvragenlijst uit de verenigde Staten: de VIA (www.viacharacter.org). Deze vragenlijst is onwikkeld door de belangrijkste wetenschappers uit de Positieve Psychologie en is internationaal al 1,3 miljoen keer afgenomen. Hij is nu eindelijk ook in het Nederlands beschikbaar.

Wil jij weten wat jouw krachten zijn? Klik dan hier en vul direct de vragenlijst in.