Hoewel al sinds de jaren ’80 onderzoek wordt gedaan naar piekeren, is een aantal cruciale vragen nog steeds onbeantwoord gebleven.

We weten nu dat piekeren met lichamelijke spanning gepaard kan gaan. Maar kan piekeren ook echt de lichamelijke gezondheid bedreigen? Hoe vaak en hoe intensief moet je daarvoor piekeren? Welke eenvoudige middelen helpen nu echt om minder te piekeren? De huidige stand van zaken in de wetenschap biedt op dergelijke simpele vragen nog geen duidelijk antwoord en daar willen onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Ohio State Universiteit, (USA), de komende tijd verandering in gaan brengen.

Via de website www.piekeren.com kunnen mensen meedoen met een online onderzoek. In het onderzoek staat het registreren van piekeren centraal. Mensen die mee willen doen wordt gevraagd om gedurende zes dagen een dagboekje bij te houden waarin ze registreren hoe vaak ze aan het piekeren zijn. Daarnaast is het de bedoeling om voor en na deze registratieperiode een aantal korte vragenlijsten in te vullen. Door mee te doen helpen mensen niet alleen de wetenschap een stuk verder, maar verkrijgen ze bovendien meer inzicht in hun eigen piekergedrag.

Bezoek Piekeren.com