Sommige getrouwde mensen zijn stiekem in ‘chatrooms’ op het internet op zoek naar kortdurende romantische of seksuele betrekkingen. Het zouden er steeds meer worden.Dat zegt Avila Mileham, verbonden aan de Universiteit in Florida, op basis van haar promotieonderzoek.

Het is nooit zo makkelijk geworden voor getrouwde of samenwonende mannen en vrouwen om een date te krijgen“, aldus Mileham. Ze concludeert dat internet dè bron van ontrouw in relaties geworden is.

Ze interviewde 76 mannen en 10 vrouwen in de leeftijd van 25 tot 66 jaar die gebruikt maakten van de inmiddels 202 speciale chatrooms die Yahoo aanbiedt met de veelzeggende naam: ‘Married and flirting‘ (getrouwd en aan het flirten). De meeste van die groep mensen gaf aan dat een tekort aan seks in de relatie de belangrijkste reden was voor de chat.

Ander onderzoek liet al eens zien dat de meeste echtgenoten zich gekwetst, onthutst en verraden voelen wanneer ze hun partner betrappen op ontrouw via internet. Die boosheid is even sterk als na echt lichamelijk contact tussen hun partner en een andere man of vrouw.