Met de huidige behandelingen (Finasteride, Avodart en Minoxidil) is het voor veel mannen mogelijk haaruitval te voorkomen.

Het is de moeite waard om aan deze behandelingen MSM toe te voegen. Dit is een vorm van organisch zwavel, dat als bouwsteen fungeert voor het eiwit van het haar (keratine). Het komt van nature voor in vers, onbewerkt en ongekookt voedsel, met name in rauwe vis en vlees. Bij voedselbereiding gaat veel MSM door verhitting en andere bewerkingen verloren, zodat de opname via voedsel vaak gebrekkig is. MSM is als ‘organisch zwavel’ veel makkelijker door ons lichaam op te nemen dan het mineraal zwavel.

Uit onderzoek blijkt dat het het haar helpt dikker te krijgen en bovendien zorgt voor meer glans. MSM verhoogt ook de groeisnelheid van het haar. Hiervoor is 2.000 mg per dag meer dan voldoende.

Deze effecten op de haargroei werden eerst bestreden als zijnde “nooit aangetoond” of “slecht onderzocht”, maar zijn nu zeer recent bevestigd in (dubbel-blind) onderzoek door de Oregon Health Sciences University.

MSM staat vooral bekend als pijnstiller zonder bijwerkingen. Het is in die functie al meer dan 20 jaar onderzocht. Schadelijke effecten zijn niet geregistreerd, omdat het om een lichaamseigen stof gaat.