BEIJING- Tenminste 30 miljoen Chinese jongeren onder de 17 jaar lijden aan psychische of aan gedrag gerelateerde problemen en deze trent vertoont een opwaardse lijn, aldus het Chinese Ministerie voor Gezondheid.

De geestelijke gezondheid van onze kinderen en jongeren is inderdaad zorgwekkend. Tevens is de kans dat deze jongeren problemen met drank, drugs en criminaliteit gaan ontwikkelen, vijf tot tien maal groter dan bij degenen zonder deze psychische problemen, stond er Maandag j.l. te lezen op de website van het Ministerie van Gezondheid. Onderzoek in 22 Chinese provincies en steden wees uit dat 12.9 procent van de kinderen en teenagers lijden aan gedragsproblemen en dat tot 25 procent van de studenten lijden aan angsten, depressie en andere mentale problemen, aldus het Xinhua nieuwsagentschap.

Volgens het Ministerie zijn er op dit moment 16 miljoen psychische patiënten in China. De Chinese overheid wil de voorlichting aan leraren en doktoren m.b.t. psychische gezondheid gaan verbeteren, alsmede hulpverlening aan studenten gaan bieden, aldus Xinhua. Op dit moment zijn er weinig mogelijkheden op hulp beschikbaar voor Chinezen met psychische ziekten- een gezondheidsprobleem waar weinig aandacht aan is geschonken, voornamelijk wegens onbekendheid met de problematiek. (Bron: Yahoo! News 18 Okt. 2004)