Psychologe dr. Tatjana van Strien van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft de internettraining Denk je slank ontwikkeld. Deze duurt acht weken en bestaat uit schrijf- en doe-opdrachten via e-mail, sms en filmpjes.

Van Strien doet onderzoek naar de psychologische factoren van lijnen en overeten. Volgens haar is het mogelijk om duurzaam af te vallen zónder rigide en ongerijmde verdunningskuren, en mét een op het individu gerichte oplossing. Kern van de training is de zelftestmethode. Daarmee kunnen cursisten op een eenvoudige manier bij zichzelf nagaan waar bij hen persoonlijk de oorzaak ligt van het eetprobleem en wat er aan gedaan kan worden. Deelnemers houden een eetdagboek bij, krijgen praktische tips en worden acht weken lang begeleid met opdrachten.
Deelnemers ontvangen wekelijks twee à drie mailtjes met daarin een filmpje, game, schrijf- of doe-opdracht. Ze hebben de mogelijkheid om elkaar onderling te coachen en ervaringen uit te wisselen en ontvangen sms-steun voor moeilijke momenten.

Bron: persbericht Radboud Universiteit Nijmegen