Gebruikersavatar
christiandevogt
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 mei 2015 13:55

Hoe / waar te beginnen met psychologie?

Ik ben een man van 37 jaar oud en ben na 15 jaar in de ICT te hebben gezeten mijn baan verloren. Omdat ik voor mezelf gezien mijn leeftijd het gevoel heb dat ik nu iets moet gaan doen wat ik echt leuk vind wil ik heel graag psychologie gaan studeren. Psychologie heeft altijd al mijn interesse gehad en door het lezen van boeken ben ik ook best wel bekend met de basis van de psychologie. Het lijkt mij super om uiteindelijk in de hoek van de psychologische diagnostiek terecht te kunnen komen.

Nu is mijn vraag eigen heel concreet, waar begin ik?
Volstaat een thuisstudie via bijvoorbeeld NCOI? Is een dergelijk certificaat dat je daar behaald in de praktijk ook wat waard? Of is het slim om het bijvoorbeeld via een universiteit te doen? Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden? Wat is de exacte volgorde van de te nemen stappen?

Ik hoop dat ik hier antwoorden op mijn vragen kan krijgen.
Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17643
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Twitter

Re: Hoe / waar te beginnen met psychologie?

Als je in de diagnostiek terecht wilt komen dan is een universitaire studie psychologie nodig. Dat is een lange weg. Vaak heb je dan nog de specialisatie GZ psycholoog nodig en daar zit een loting op. Lang niet iedereen die dit wilt, komt er ook in.
Inzicht als Uitweg..

Terug naar “Psychologen en studenten”