Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 15135
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: seks vies vinden en daar onder lijden in mijn leven

tomás torquemada schreef: 13 sep 2017 00:06 Wanneer ik nu nog in een verwerkingstherapie zou geloven, ging ik daarmee onmiddellijk aan de slag.
De vraag is waarom je niet in verwerkingstherapie gelooft. Je kunt op eigen houtje proberen jezelf te confronteren door jezelf te dwingen naar porno te kijken, maar je hebt natuurlijk wel gemerkt dat je daar niets mee opschiet. Langdurige praatsessies met een empathische therapeute hebben je, naar eigen zeggen niets opgeleverd. Dat kan, maar de vraag is wat je dan wel wilt en welk doel je nastreeft.

Je bent, zoals je zelf zegt niet defaitistisch, maar eerder realistisch. Dan lijkt het zinvol om je doelen te stellen. Als je seks niet langer vies wilt vinden heb je wellicht nog een lange weg te gaan, maar de praatsessies die je gehad hebt hoeven niet slecht besteed te zijn. Je maakt een paar denkfouten: therapie is niet bedoeld om je 'natuurlijke emoties van intense afkeer' te onderdrukken, eerder het tegendeel. Je kunt in oneliners schrijven of spreken bij je psycholoog om zo nauwkeurig mogelijk je pijn en blokkades te beschrijven, je zult daar ongetwijfeld heel geslepen in zijn, maar er bestaan ook andere verwerkingsmethodes die verder gaan dan het verbale niveau.

Ik zou de zoektocht nog niet opgeven, maar die keuze is aan jou.
* Liebe Macht Frei *
Gebruikersavatar
Memories
Moderator
Berichten: 24449
Lid geworden op: 25 okt 2009 15:04

Re: seks vies vinden en daar onder lijden in mijn leven

tomás torquemada schreef: 13 sep 2017 00:06 @Memoires,
Dank je voor je begrip.
Toen ik de confrontatie met de dader in 2010 aanging reageerde zijn plaatsvervanger, wegens zijn dood, ijskoud zijn schuld ontkennend.
Die grofheid over zoiets kwetsbaars deed mij alles nog eens extra herbeleven. Nu de over een andere gooi van volhoudertje is de zoveelste opflikker in deze casus, terwijl ik deze site onder mijn incognito als mijn laatste poging zag om aan een leefbare verwerking te komen, zonder al de blokkade bijverschijnselen a.g.v. wat mij bijna een heel schooljaar was overkomen.
Wanneer ik nu nog in een verwerkingstherapie zou geloven, ging ik daarmee onmiddellijk aan de slag.
Nogmaals Memoires, jij roept te beginnen wel bij mij vertrouwen op, hetgeen onontbeerlijk zou zijn om een therapeutisch advies aan te nemen.
Voor volhoudertje ben ik blijkbaar een aanstellerige loser zonder enige ruggengraat.
Ik zal mij nu verder terugtrekken om de moderator niet verder te irriteren.
Dag Memories.
Ik zou hier niet weggaan, Tomas, want van je aftypen kan ook al werken en je moet je niet door één iemand weg laten jagen, ik denk ook dat Volhoudertje goede dingen zegt en niet alleen maar verkeerde of niet zo goed gekozen.

Wat ik lees is dat ik vertrouwen bij je oproep, dat vind ik fijn om te horen maar dat is dan vooral voor jou heel fijn, omdat je ziet dat mensen wel willen kijken en luisteren met en naar jou en dat je kan zien dat echt niet iedereen hetzelfde is, maar als je nu zou gaan, laat je dat vertrouwen ook weer los en dat zou jammer zijn denk ik.

De reacties van zijn directe omgeving, zijn pijnlijk, en je zal graag erkenning willen. Soms krijg je die erkenning en soms niet. Omdat het voor de directe omgeving of niet geloven is, of ze willen het niet geloven, of het is te pijnlijk om te geloven. (En dat het te pijnlijk kan zijn om iets te geloven, kan je misschien ook wel inkomen), desalniettemin natuurlijk heel rot.

Over het algemeen zijn hier geen therapeuten, over het algemeen zijn hier ervaringsdeskundigen. En we zijn allemaal mensen, dus maken we allemaal fouten en verkeerde keuzes en woordkeuzes. Het is inderdaad heel pijnlijk als je zoiets te horen krijgt en ja, dat kan zorgen voor extra herbelevingen.

Toch zou ik de strijd, het zoeken en daarmee wellicht uiteindelijk vinden, niet opgeven, en daarmee een plek om te delen ook niet. Ondanks wat er is voorgevallen. Het is niet vreemd als je meerdere hulpverleners en therapieen aan moet gaan, moet proberen, voor er resultaten zijn. Heel zwaar, maar kan echt nodig zijn.

Sterkte en tot schrijfs. :knuffel:
~Wie niet kan luisteren kan ook niet vertellen.
De kracht van geluk is innerlijke vrede.
Wie geen slechte tijden kan verdragen, zal geen goede tijden beleven.
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.~
Gebruikersavatar
Memories
Moderator
Berichten: 24449
Lid geworden op: 25 okt 2009 15:04

Re: seks vies vinden en daar onder lijden in mijn leven

Ik begrijp de angst en de wanhoop beter, dan je misschien denkt.
~Wie niet kan luisteren kan ook niet vertellen.
De kracht van geluk is innerlijke vrede.
Wie geen slechte tijden kan verdragen, zal geen goede tijden beleven.
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.~

Terug naar “Eenzaamheid, relaties & seksualiteit”