vragen

Vallen op je eigen geslacht en autisme

In een tijdschrift las ik dat het wel voorkomt dat mensen met autisme spectrum stoornis vallen op hetzelfde geslacht omdat dit vertrouwelijker is. Het ander geslacht is wezenlijk anders. Zijn er meer mensen die dit herkennen?
Gebruikersavatar
Selfje
Berichten: 1586
Lid geworden op: 25 jan 2012 13:27

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

ik heb weleens gelezen dat sommige mensen met autisme geen echte voorkeur hebben voor het mannelijk of vrouwelijk geslacht.

de persoon over wie het artikel ging, viel op persoonlijkheden. de meeste relaties die hij aanging waren met mannen, maar dat had meer met de sex te maken. hij vind het makkelijker om een man een hoogtepunt te geven dan een vrouw, die zitten veel complexer in elkaar. Daarnaast maakte het hem voor zijn gevoel niet uit of zijn hoogtepunt door een man of een vrouw werd gegeven.

misschien heeft dit ook wel te maken met het vertrouwelijke dat jij beschreef. :)
Laat je glimlach de wereld veranderen,
maar laat de wereld niet je glimlach veranderen.
Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

vragen schreef:In een tijdschrift las ik dat het wel voorkomt dat mensen met autisme spectrum stoornis vallen op hetzelfde geslacht omdat dit vertrouwelijker is. Het ander geslacht is wezenlijk anders. Zijn er meer mensen die dit herkennen?
Ja, ik ken dit als een oud vooroordeel over homosexualiteit.
(En diegenen die daaraan vast wensen te houden kunnen dit nu heerlijk kwijt aan autisten.)

En autisten zijn "net mensen" ;) dus tja, plm. 10% van hen is ho.
Tineke

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Ik heb het op internet gelezen, maar vooral bij vrouwen.
Gebruikersavatar
Black Rose
Berichten: 1711
Lid geworden op: 27 mei 2011 23:53

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Bij mijn vriendin is buiten haar MPS een héél lichte vorm van autisme vastgesteld : al is de vraag is dit een lichte vorm van autisme of één van haar persoonlijkheden die daar trekjes van heeft.
Bij mezelf is er geen autisme vastgesteld : ik heb wel de drang om me op alles voor te bereiden, maar dit is te wijten aan controledrang.
Als lesbische vrouw ken ik toch een behoorlijk aantal andere lesbische vrouwen (ik heb geen harem :lol: , maar door uit te gaan leer je er automatisch meer kennen) en ik moet zeggen dat ik niemand ken met autisme tussen die mensen.
vragen

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Merk vooral dat ik de behoefte heb aan contacten met mensen. Via chat sites ontmoet ik dan jongens. Meestal draait het ook uit op seks. Ik vind het leuk dat ik met verschillende jongens seks heb. Elke keer is het weer anders en dat maakt het voor mij spannend. Alleen vind dat als het alleen sec om seks draait niet leuk. Vind een goed gesprek ook erg belangrijk. Vind het lastig om vaste vriendschappen op te bouwen omdat ik dat al snel als saai ervaar. Als ik verschillende mensen ontmoet heb ik altijd wel voldoende gespreksstof zeg maar.
DipjeGroot

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Nou, mijn autistische zus valt op alles, maar ik denk dat dit eerder te maken heeft met een grote onzekerheid etc. Ik heb een heel lichte vorm van autisme. Eigenlijk heb ik alleen de overgevoeligheid er van. Maar of dit te maken heeft met autisme of door diverse trauma's? Ikzelf ben helemaal hetero en heb zeker geen neiging tot hetzelfde geslacht.
aut83

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

ik zelf heb diagnose asperger/pddnos.
ben als op vroege leeftijd in aanrakinf gekomen met sex met jongens ( ben zelf ook man)
heb nu jaren lang alleen relaties met vrouwen gehad. voel me kwa relaties ook meer aangetrokken tot vrouwen.
dacht ook al die tijd dat ik toch meer hetero was.
heb 2 jaar geleden een hele le
uke jonge leren kennen die me best maatje is geworden..
is verleden ook paar x sex mee gehad.. (terwijl ik ook nog vriendin heb) en ze weet ervan.
nu zijn allen min gevoelens voor hem meer gworden dan alleen sex ben ook echt verliefd op hem en kan nergens anders meer aan denken. als ik met mijn vriendin slaap denk ik ook aan hem.
weet echt niet meer wat ik er mee aanmoet.... weet niet hoe hij erover denkt.
hij is niet echt relatie type, hij heeft ook asperger en is nogal een flierefluiter en ook bi..
kwa vrouwen vind ik 20 op de 100 wel leuk voor sex en 1 op de 100 voor relatie, bij mannen vind ik 1 op de 100 leuk vir sex en 1 op de 1000 voor relatie.
ik val zelf denk ik kwa relatie niet op geslacht maar meer op de persoon, zou voor mij nou niet uitmaken of iemand een piemel of borsten heeft als ie maar heel leuk is.
maar nu heb ik toch het gevoel dat ik jonge leuker vind..
ik word helemaaaaal gek kan geen minuut meer leven zonder er over te denken en wat moet ik nu?
Pinkeltj3

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Hoi aut83,

Dat is zo te horen een klinke dilemma!
Ik denk dat het goed is om met de jongen te praten over je gevoelens jegens hem, zodat hij weet dat je niet alleen sex met hem wilt, maar ook liever een (liefdes)relatie.
Je kan dan aan zijn reactie opmaken of hij daar ook toe bereid is of dat hij het alleen bij vriendschap of sex wilt houden. Als je weet wat zijn behoeften zijn, of hij met jou verder wilt of niet, dan kan je bij je vriendin aangeven dat je denkt met hem gelukkiger in je vel te zitten want je bent dol op hem. Als blijkt dat hij alleen vriendschap wilt en af en toe sex, dan denk ik dat het voor jou niet eerlijk zou zijn om toch sex te hebben met de persoon waar jij meer mee wilt dan sex terwijl hij alleen maar sex en vriendschap wilt. Je zou dan denk ik stiekem toch blijven hopen op een relatie en op korte termijn voelt sex dan goed, maar langer termijn doe je jezelf daar alleen pijn mee. Je zal wel vrienden kunnen blijven, voor zover dat geen pijn doet.
Heb je hier iets aan? Natuurlijk weet ik jou volledige situatie niet en zou je zelf even moeten kijken of je hier wat mee doet of niet.
Vaak is het beter om afstand te nemen van iemand waar je dol op bent maar hij vind jou niet zo leuk. Beter om de klap meteen te hebben zodat je je eroverheen kan zetten dan om te blijven hopen en jezelf meer pijn te doen ;)

Veel sterkte!
woooei

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Tsja...als je merkt dat je op hetzelfde geslacht valt, zul je dat toch op één of andere manier moeten accepteren... Of het nou door autisme komt of omdat homoseksualiteit nou eenmaal bestaat...

Maar vanwaar je vraag? Val je zelf op mensen van hetzelfde geslacht? En heb je moeite om dat te accepteren? Of was het meer nieuwsgierigheid of de theorie die je gelezen hebt werkelijk klopt?

Groetjes!
rareRuudje

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Ik herken dit wel en ook bepaalde reacties die gegeven worden, maar weet niet of het met autisme te maken heeft.
Ik ben nieuw op dit forum. Dit is mijn 1e bericht. Ik heb toevallig vandaag de diagnose gekregen. Bij mij is klassiek autisme vastgesteld. Zelf heb ik een lange tijd Asperger syndroom vermoed en zo ben er dus toe gekomen om dit te laten onderzoeken.
Ik ben een man van 35 en weet al vanaf mijn pubertijd dat ik biseksueel ben. In tegenstelling tot de meeste die zich zo noemen, heb ik nooit de behoefte gehad om iets met beide geslachten tegelijk te moeten hebben. Ik ben er in de loop der tijd achter gekomen dat ik gewoon stukken beter kan aarden met hetzelfde geslacht. Ik ben altijd al liever in de aanwezigheid van andere mannen en dat heeft volgens mij ook niet direct met seks te maken. Wel lijkt het alsof ik de interesse op dat gebied voor vrouwen bijna volledig ben verloren.
Ik heb mezelf vaak de achteraf nutteloze vraag gesteld wat mij het meest aantrekt. Toen ik de vraag omdraaide viel er ineens een hoop op zijn plek. Ik begrijp vrouwen vaak niet, maar zij mij ook vaak niet. Ik ben volgens mij, mede door mijn nogal aparte vorm van humor, stukken populairder onder mannen in het algemeen. Dit geld dus ook niet enkel voor liefde en intimiteit, maar ook voor vriendschappelijke relaties.
Als er nu iemand om vraagt, zeg ik gewoon homo, dat scheelt een hoop uitleg, maar misschien dat er nu iemand iets mee kan.
Ik heb geen hekel aan vrouwen en kijk ook beslist niet op ze neer. Ik zie ze als complexere wezens en misschien ben ik zelf al te complex.
quodpersortem

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

DipjeGroot schreef:Nou, mijn autistische zus valt op alles, maar ik denk dat dit eerder te maken heeft met een grote onzekerheid etc. Ik heb een heel lichte vorm van autisme. Eigenlijk heb ik alleen de overgevoeligheid er van. Maar of dit te maken heeft met autisme of door diverse trauma's? Ikzelf ben helemaal hetero en heb zeker geen neiging tot hetzelfde geslacht.
Mag ik even zeggen dat "dit eerder te maken heet met een grote onzekerheid" je reinste bullshit is ;) Ik ken wel een aantal mensen met een ASD die bisexueel zijn, maar die zijn niet allemaal onzeker. Ook ken ik een aantal mensen met een bipolaire persoonlijkheidsstoornis, en daar zitten heterosexuelen bij met homosexuele (seksuele) ervaringen). Seksuele aantrekkingskracht heeft te maken met wie jij aantrekkelijk vindt/chemische responses in je hersenen, en niet zozeer met je eigen zelfvertrouwen. Onzekerheid in combinatie met eenzaamheid zorgt er wellicht alleen voor dat je je eerder aangetrokken voelt door personen waar je normaal gesproken niet op zou vallen (maar dan los staande van de sekse).

Het zou mij overigens niet verbazen als mensen met een ASD (of welke andere psychische stoornis) eerder voor hun bisexualiteit uit komen. Je bent immers toch al 'anders', dus dan maakt die 10, 40 of 60% van jou die op hetzelfde geslacht valt ook minder uit dan wanneer je hetero bent en "gezond", en dan opeens gevoelens hebt voor iemand van jouw eigen geslacht.

Immers, uit onderzoeken is gebleken dat veel mensen die zich als hetero identificeren, dat niet 100% zijn. (De "Kinsey schaal" is een van de bekendste voorbeelden, maar wel een beetje achterhaald).
Jessy

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Ik betwijfel of het ene iets met het andere te maken heeft, zelf heb ik der toch nooit bij stilgestaan.. Vind wel interessant om eens van anderen te horen. Alleszins gaat het voor mij wel op, ben met ASS/ Asperger gediagnosticeerd en lesbisch.
MyWorld..

Re: Vallen op je eigen geslacht en autisme

Hallo, ik ben zelf lesbisch en heb een vorm van autisme.
Ik leg wel een link tussen die 2. Ik vind een relatie veel makkelijker met een meisje omdat we in dezelfde leefwereld zitten.

Terug naar “Autisme spectrum stoornissen”