Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Wat is jouw leerstijl ?

In totaal zijn er 4 leerstijlen, dat wil zeggen 4 manieren waarop je dingen kunt leren. Afhankelijk van de leerstof en de situatie gebruik je een bepaalde leerstijl. Mensen hebben echter ook een favoriete manier van leren, oftewel een voorkeursleerstijl. Weet je wat jouw voorkeursleerstijl is dan weet je ook wat er, qua leerstof en studie, het beste bij je past.

De leerstijlen zijn afgeleid van de leerstijlen van Kolb. Doe hier de test en kijk welke leerstijl jij hebt.

Zelf ben ik grotendeels een doener:
Je hebt een praktische leerstijl. Dat wil zeggen dat je het liefste leert door te doen. Door dingen (met je handen) uit te proberen, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet. Bovendien houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet het probleem en/of de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Met abstract of onduidelijke informatie kun je niet zo veel.

Je leerstijl heeft grote voordelen. Je blijft niet hangen in gedachten of getwijfel, en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent actief bezig. Gaat het niet in één keer goed, dat probeer je het gewoon nog een keer. Jouw motto is: Niet zeuren, gewoon doen!

Tip: Vertrouw je in álle situaties op de praktische leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin het probleem of de leerstof niet zo duidelijk is. In dat geval kun je beter eerst even goed kijken en nadenken. Hoe zit het probleem in elkaar? Hoe lost de docent het probleem op? Wat staat er precies in het boek?

Beroep of studie: Bij deze leerstijl past vooral een 'doe-studie' en/of 'doe-beroep': een beroep waarin je met je handen moet werken of waarin het aankomt op actie en het kordaat nemen van beslissingen. Je moet niet teveel of te diep na moeten denken, maar gewoon kunnen doen waar je goed in bent. En verder: Dat je een praktische leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen.

Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de nadenkende leerstijl is. Mensen met een nadenkende leerstijl leren het liefst door goed na te denken. Ze gebruiken vooral graag het gezonde verstand en houden van redeneren. Ze analyseren de leerstof aandachtig en proberen de grote verbanden er in te ontdekken.
Inzicht als Uitweg..

Leeuwtjuh

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een nadenkende leerstijl.
Dat wil zeggen dat je het liefste leert door goed na te denken. Je gebruikt graag je gezonde verstand en houdt van redeneren. Je analyseert de leerstof aandachtig en probeert de grote verbanden er in te ontdekken. Daardoor kun je goed omgaan met abstracte en, voor anderen vaak onduidelijke, informatie. Omdat je zo slim en kritisch bent, erger je je aan slecht onderbouwde leerstof of docenten wiens verhaal niet sluitend is. Je leerstijl heeft grote voordelen. Je laat je niet verwarren door details, maar blijft oog houden voor het grotere geheel. Daardoor kun jij vaak problemen oplossen die anderen heel moeilijk vinden.


Jouw motto is:
Vertrouw op je gezonde verstand!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de nadenkende leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je met je handen moet werken of anderszins actief iets moet doen. Probeer in dat geval even goed te ontspannen. Wees niet te bang om fouten te maken en te improviseren. Je zult ontdekken dat 'doen' leuker is dan je denkt.Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past elke studie en/of beroep waarin je je intellectueel geprikkeld voelt. Denk bijvoorbeeld aan beroepen zoals wiskundige, accountant, journalist of onderzoeker. Bij studie of werk dat te makkelijk voor je brein is, dut jij in.

En verder:
Dat je een nadenkende leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de praktische leerstijl is.

Mensen met een praktische leerstijl leren juist het liefst door te doen. Door dingen (met hun handen) uit te proberen, komen zij erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Ze gaan daarbij vooral op hun gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet.

De test die je zojuist hebt gemaakt is gebaseerd op de theorie van David Kolb. Alhoewel zijn theorie heel interessant is, is deze nooit goed onderzocht. We weten dus niet zeker of de theorie wel klopt. Beschouw de testuitslag daarom niet als de absolute waarheid maar liever als een manier om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid en je manier van leren.

Florien

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een creatieve leerstijl. ?Dat wil zeggen, je leert het liefste door te observeren en je fantasie te gebruiken. Door goed naar de leerstof, andere mensen, of een probleem te kijken, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af en geeft je fantasie de vrije loop. Je houdt ervan om te brainstormen over leerstof en oplossingen en bent heel creatief. Wél houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Je leerstijl heeft grote voordelen. Doordat je zo goed observeert zie je veel verschillende aspecten van de leerstof of een probleem. Bovendien kom je vaak met hele originele ideeën waar anderen nooit aan hadden gedacht.

Jouw motto is:
Geef je fantasie de vrije loop!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de creatieve leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je met je handen moet werken of anderszins actief iets moet doen. Probeer in dat geval even goed te ontspannen. Wees niet te bang om fouten te maken en te improviseren. Je zult ontdekken dat 'doen' leuker is dan je denkt.

Beroep of studie: ?Bij deze leerstijl past elke studie en/of beroep waarin je creatief bezig kunt zijn met ideeën en oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan beroepen zoals schilder of schrijver, het ontwerpen van kleding of tuinen, of het werken op reclame-bureau.

En verder:?Dat je een creatieve leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de oplossingsgerichte leerstijl is.
Mensen met een oplossingsgerichte leerstijl leren het liefst door de theorie in de praktijk te brengen. Met abstracte of theoretische leerstof hebben ze dan ook geen enkel probleem, zolang ze er maar iets praktisch mee kunnen doen.

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13563
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een creatieve leerstijl.
Dat wil zeggen, je leert het liefste door te observeren en je fantasie te gebruiken. Door goed naar de leerstof, andere mensen, of een probleem te kijken, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af en geeft je fantasie de vrije loop. Je houdt ervan om te brainstormen over leerstof en oplossingen en bent heel creatief. Wél houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Je leerstijl heeft grote voordelen. Doordat je zo goed observeert zie je veel verschillende aspecten van de leerstof of een probleem. Bovendien kom je vaak met hele originele ideeën waar anderen nooit aan hadden gedacht.

Jouw motto is:
Geef je fantasie de vrije loop!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de creatieve leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je met je handen moet werken of anderszins actief iets moet doen. Probeer in dat geval even goed te ontspannen. Wees niet te bang om fouten te maken en te improviseren. Je zult ontdekken dat 'doen' leuker is dan je denkt.
Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past elke studie en/of beroep waarin je creatief bezig kunt zijn met ideeën en oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan beroepen zoals schilder of schrijver, het ontwerpen van kleding of tuinen, of het werken op reclame-bureau.

En verder:
Dat je een creatieve leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de oplossingsgerichte leerstijl is.
Mensen met een oplossingsgerichte leerstijl leren het liefst door de theorie in de praktijk te brengen. Met abstracte of theoretische leerstof hebben ze dan ook geen enkel probleem, zolang ze er maar iets praktisch mee kunnen doen.Eh ... moet ik mezelh hier in herkennen ... 001_rolleyes
* Liebe Macht Frei *

Leeuwtjuh

Re: Wat is jouw leerstijl ?

volhoudertje schreef: Eh ... moet ik mezelh hier in herkennen ... 001_rolleyes
Deels ja ;)

Maar zoals gezegd werd:
De test die je zojuist hebt gemaakt is gebaseerd op de theorie van David Kolb. Alhoewel zijn theorie heel interessant is, is deze nooit goed onderzocht. We weten dus niet zeker of de theorie wel klopt. Beschouw de testuitslag daarom niet als de absolute waarheid maar liever als een manier om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid en je manier van leren.
Dat je creatief bent, wil niet zeggen dat je niet nadenkt of praktisch kunt zijn hoor :lol:
No worries... Het gaat alleen maar om leerstijlen ;)

Gebruikersavatar
Lost Soul
Berichten: 1970
Lid geworden op: 29 mei 2010 18:31

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een praktische leerstijl.
Dat wil zeggen dat je het liefste leert door te doen. Door dingen (met je handen) uit te proberen, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet. Bovendien houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet het probleem en/of de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Met abstract of onduidelijke informatie kun je niet zo veel. Je leerstijl heeft grote voordelen. Je blijft niet hangen in gedachten of getwijfel, en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent actief bezig. Gaat het niet in één keer goed, dat probeer je het gewoon nog een keer.

Jouw motto is:
Niet zeuren, gewoon doen!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de praktische leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin het probleem of de leerstof niet zo duidelijk is. In dat geval kun je beter eerst even goed kijken en nadenken. Hoe zit het probleem in elkaar? Hoe lost de docent het probleem op? Wat staat er precies in het boek?

Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past vooral een 'doe-studie' en/of 'doe-beroep': een beroep waarin je met je handen moet werken of waarin het aankomt op actie en het kordaat nemen van beslissingen. Je moet niet teveel of te diep na moeten denken, maar gewoon kunnen doen waar je goed in bent.

En verder:
Dat je een praktische leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de nadenkende leerstijl is.

Mensen met een nadenkende leerstijl leren het liefst door goed na te denken. Ze gebruiken vooral graag het gezonde verstand en houden van redeneren. Ze analyseren de leerstof aandachtig en proberen de grote verbanden er in te ontdekken.

Mwha, kon weleens kloppen ja...
If we don't get lost, we'll never find a new route.

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Wat is jouw leerstijl ?

:lol: :lol: :lol: LS.. grappig.. we hebben dezelfde voorkeurs leerstijl.. en onze onderschriften getuigen daar ook wel wat van.. Jouw andere onderschrift spreekt ook boekdelen voor iemand met een doe-stijl.

Nou troost je.. ik doe geen werk met mijn handen. En toch ben ik er succesvol in dus het klopt niet helemaal. Ik doe werk waarbij ik juist veel moet nadenken en oplossen.
Inzicht als Uitweg..

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: Wat is jouw leerstijl ?

idem mystica en LS

en t klopt ook niet :D
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Het is wel dat ik graag leer door te doen. Liever dan alle andere dingen als ik moet kiezen. Ik had als kind al een standaardzin als mijn moeder me iets wilde leren.. daar heeft ze het nu nog over. Ik zei altijd: Zèf doen... en dan duwde ik haar resoluut weg. Zo'n doe-stijl zit er kennelijk wel jong in dan. Want zo was ik als peuter al.

Ook met leren en trainingen, cursussen etc. heb ik het liefste een interactieve workshop waarin ik bezig ben, uitgedaagd wordt om snel te handelen of te antwoorden en kan me nauwelijks geconcentreerd houden als ik eindeloos naar Powerpoint presentaties of overhead sheets moet kijken. Ik val dan echt bijna in slaap als het passief is. Verschrikkelijk..

Dus die leerstijl klopt wel. Maar het klopt niet dat ik daarom in mijn beroep ook iets moet doen met mijn handen. Ik denk dat die connectie niet klopt. Ik ben namelijk erg onhandig. Ik maak vaak dingen stuk en krijg dingen met mijn handen niet voor elkaar. Vooral fijne motoriek vind ik lastig. Ik praat liever, heb liever actieve gesprekken of brainstormen of mindmapping etc. Of zet me achter een computer en ik leer mezelf zo het programmaatje aan of doe er iets mee.. Daar ben ik wel weer heel handig mee. Ik kan goed schrijven, ben communicatief vaardig en kan goed beslissingen nemen. Dus dat past niet zozeer bij een lerende doe-stijl en een beroep met je handen hebben.
Inzicht als Uitweg..

Gebruikersavatar
roos93
Berichten: 2505
Lid geworden op: 18 dec 2010 13:38
Contacteer: Website

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een nadenkende leerstijl.
Dat wil zeggen dat je het liefste leert door goed na te denken. Je gebruikt graag je gezonde verstand en houdt van redeneren. Je analyseert de leerstof aandachtig en probeert de grote verbanden er in te ontdekken. Daardoor kun je goed omgaan met abstracte en, voor anderen vaak onduidelijke, informatie. Omdat je zo slim en kritisch bent, erger je je aan slecht onderbouwde leerstof of docenten wiens verhaal niet sluitend is. Je leerstijl heeft grote voordelen. Je laat je niet verwarren door details, maar blijft oog houden voor het grotere geheel. Daardoor kun jij vaak problemen oplossen die anderen heel moeilijk vinden.


Jouw motto is:
Vertrouw op je gezonde verstand!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de nadenkende leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je met je handen moet werken of anderszins actief iets moet doen. Probeer in dat geval even goed te ontspannen. Wees niet te bang om fouten te maken en te improviseren. Je zult ontdekken dat 'doen' leuker is dan je denkt.Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past elke studie en/of beroep waarin je je intellectueel geprikkeld voelt. Denk bijvoorbeeld aan beroepen zoals wiskundige, accountant, journalist of onderzoeker. Bij studie of werk dat te makkelijk voor je brein is, dut jij in.

En verder:
Dat je een nadenkende leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de praktische leerstijl is.

Mensen met een praktische leerstijl leren juist het liefst door te doen. Door dingen (met hun handen) uit te proberen, komen zij erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Ze gaan daarbij vooral op hun gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet.

De test die je zojuist hebt gemaakt is gebaseerd op de theorie van David Kolb. Alhoewel zijn theorie heel interessant is, is deze nooit goed onderzocht. We weten dus niet zeker of de theorie wel klopt. Beschouw de testuitslag daarom niet als de absolute waarheid maar liever als een manier om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid en je manier van leren. Een voorbeeld van een goed gevalideerde en betrouwbare persoonlijkheidstest is de Big Five persoonlijkheidstest. Voor deze uitgebreide Big Five test wordt wel een vergoeding gevraagd.
Art is never finished, only abandoned ~ Leonardo da Vinci

Thundersheep*

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een creatieve leerstijl.
Dat wil zeggen, je leert het liefste door te observeren en je fantasie te gebruiken. Door goed naar de leerstof, andere mensen, of een probleem te kijken, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af en geeft je fantasie de vrije loop. Je houdt ervan om te brainstormen over leerstof en oplossingen en bent heel creatief. Wél houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Je leerstijl heeft grote voordelen. Doordat je zo goed observeert zie je veel verschillende aspecten van de leerstof of een probleem. Bovendien kom je vaak met hele originele ideeën waar anderen nooit aan hadden gedacht.


Jouw motto is:
Geef je fantasie de vrije loop!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de creatieve leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je met je handen moet werken of anderszins actief iets moet doen. Probeer in dat geval even goed te ontspannen. Wees niet te bang om fouten te maken en te improviseren. Je zult ontdekken dat 'doen' leuker is dan je denkt.Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past elke studie en/of beroep waarin je creatief bezig kunt zijn met ideeën en oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan beroepen zoals schilder of schrijver, het ontwerpen van kleding of tuinen, of het werken op reclame-bureau.

Gebruikersavatar
elgebak
Berichten: 3887
Lid geworden op: 11 mei 2012 14:24

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Ik heb de nadenkende leerstijl. Maar ik kan niet zo goed meer nadenken dus leer ik niet meer :P

tommy9119

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Ik leer door te lezen, observeren, na te denken, dingen uitproberen en door te luisteren EN actief mee te discussieren.

Maar volgens de test, hoewel bij een aantal vragen beide antwoorden konden kloppen, ben ik een:
Je hebt een praktische leerstijl. Dat wil zeggen dat je het liefste leert door te doen. Door dingen (met je handen) uit te proberen, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet. Bovendien houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet het probleem en/of de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Met abstract of onduidelijke informatie kun je niet zo veel.

Je leerstijl heeft grote voordelen. Je blijft niet hangen in gedachten of getwijfel, en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent actief bezig. Gaat het niet in één keer goed, dat probeer je het gewoon nog een keer. Jouw motto is: Niet zeuren, gewoon doen!

Tip: Vertrouw je in álle situaties op de praktische leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin het probleem of de leerstof niet zo duidelijk is. In dat geval kun je beter eerst even goed kijken en nadenken. Hoe zit het probleem in elkaar? Hoe lost de docent het probleem op? Wat staat er precies in het boek?

Beroep of studie: Bij deze leerstijl past vooral een 'doe-studie' en/of 'doe-beroep': een beroep waarin je met je handen moet werken of waarin het aankomt op actie en het kordaat nemen van beslissingen. Je moet niet teveel of te diep na moeten denken, maar gewoon kunnen doen waar je goed in bent. En verder: Dat je een praktische leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen.

Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de nadenkende leerstijl is. Mensen met een nadenkende leerstijl leren het liefst door goed na te denken. Ze gebruiken vooral graag het gezonde verstand en houden van redeneren. Ze analyseren de leerstof aandachtig en proberen de grote verbanden er in te ontdekken.

Gebruikersavatar
Selfje
Berichten: 1586
Lid geworden op: 25 jan 2012 13:27

Re: Wat is jouw leerstijl ?

Je hebt een praktische leerstijl.
Dat wil zeggen dat je het liefste leert door te doen. Door dingen (met je handen) uit te proberen, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet. Bovendien houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet het probleem en/of de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Met abstract of onduidelijke informatie kun je niet zo veel. Je leerstijl heeft grote voordelen. Je blijft niet hangen in gedachten of getwijfel, en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent actief bezig. Gaat het niet in één keer goed, dat probeer je het gewoon nog een keer.

Jouw motto is:
Niet zeuren, gewoon doen!
Tip: Vertrouw je in álle situaties op de praktische leerstijl dan kun je tegen jezelf aanlopen. Bijvoorbeeld in situaties waarin het probleem of de leerstof niet zo duidelijk is. In dat geval kun je beter eerst even goed kijken en nadenken. Hoe zit het probleem in elkaar? Hoe lost de docent het probleem op? Wat staat er precies in het boek?

Beroep of studie:
Bij deze leerstijl past vooral een 'doe-studie' en/of 'doe-beroep': een beroep waarin je met je handen moet werken of waarin het aankomt op actie en het kordaat nemen van beslissingen. Je moet niet teveel of te diep na moeten denken, maar gewoon kunnen doen waar je goed in bent.

En verder:
Dat je een praktische leerstijl hebt, wil niet zeggen dat je niet op een andere manier kúnt leren of geen andere studies of beroepen kunt doen. Zoals gezegd, beschikken mensen over meerdere leerstijlen. Uit de test kwam dat je minst favoriete stijl de nadenkende leerstijl is.

Mensen met een nadenkende leerstijl leren het liefst door goed na te denken. Ze gebruiken vooral graag het gezonde verstand en houden van redeneren. Ze analyseren de leerstof aandachtig en proberen de grote verbanden er in te ontdekken.
Laat je glimlach de wereld veranderen,
maar laat de wereld niet je glimlach veranderen.

Terug naar “Vraag van de week”