Liza_co

Tics

Wat ik me eigenlijk afvroeg is of dat iemand van jullie bekend is met het hebben van een tic. Het is me een paar keer opgevallen op het moment dat ik keek naar bepaalde personen in een gesprek dat ze ineens overmatig met de ogen begonnen te knipperen. Ik had een beetje rond gekeken naar hoe de personen buiten het gesprek waren en wat mij opviel was dat ze zich vaak wat openlijk negatief uitte. Dat ze zich mee hadden laten slepen bijvoorbeeld op social media of op het werk en over gingen op lichte scheldwoorden. Zoals bijvoorbeeld tegen iemand zeggen "wat een mafkees"
Het waren mensen waar ik het niet van had gedacht, ze hadden echt een goede job en ze waren zelfs al een beetje op leeftijd. Wat ook opvalt is dat ze erg vaak zich bezig hielden met het beschuldigen van de ander.

Weet iemand een beetje wat er in zo'n persoon om zou kunnen gaan misschien?
Liza

TheEmperor85

Re: Tics

Hoezo 'omgaan'?
Wat zou er anders zijn aan deze mensen dan alle andere mensen?
Wat heeft deze tic met de rest van hun gedrag te maken? Is er een causaal verband? Is dat aangetoond? Of raad je dat maar?
En hoe staat het hebben van een tic in verhouding tot leeftijd of het hebben van een al dan niet goede baan? Begrijp werkelijk niet wat je vraag is.

Liza_co

Re: Tics

Wat grappig dat je misschien denkt dat ik bedoelde "hoe met de tik om te gaan"
maar ik bedoelde eigenlijk meer van waarom zou iemand eigenlijk een tic hebben? Waar is dat door ontstaan? als de mensen bijvoorbeeld nooit en tic hebben gehad en dan ineens wel dan wil ik een beetje weten wat de aanleiding er van is geweest zodat ik misschien kan helpen met die aanleiding

Terug naar “Obsessief gedrag/gedachten en verslavingsgedrag”