benni1991

Conceptueel denken gestoord

Ik heb hier al een topic geplaatst omwille van mijn paranoia, of jaloers gedrag. Ik heb psyhische problemen dit is al zeker, ik heb al 3 keer een zelfmoordpoging ondernomen. Nu heb ik in oktober vorig jaar gecoloceerd vastgezeten omdat ik mijn eerste poging heb ondennomen en 7 dagen later mijn 2 de. Dit was me bijna ook gelukt ik heb 2 dagen in coma gelegen door dit te doen, daarna zou ik naar het schijnt in een psyhose zijn geraakt (dingen gewaar worden, halucinaties, mijn denken was echt gestoord toen was ik echt mijzelf niet, ik heb zomaar 3 keer iemand anders gekust nu vele tijd later snap ik echt niet dat ik dit heb kunnen doen, ik heb zomaar ook mijn 1ste sigaret gerookt in 22 jaar, dit mocht ik niet doen omwille van mijn geloofsovertuiging, ik gaat ook sigareten heb er nooit begoefte voor gehad. En toen vanuit het niets vond ik dat ik moest roken en deed ik dit ook maar. Ik snap echt niet dat ik dit allemaal heb kunnen doen. Ik heb dus 40 dagen collocatie gekregen ik heb daar verschillende testen moeten doen en zou nu mss borderline hebben of een andere gedragsstoornis. Daar moet nog uitsluitsel op worden gegeven. Bij de uitslag van een van mijn testen staat dat mijn conceptueel denken gestoord is. Wat houd dit dan in, geeft iemand hier meer informatie over?

benni1991

Re: Conceptueel denken gestoord

nog een vraag, nu omdat ik mijn uitslagen heb doordat ik mijn medisch dossier heb opgevraagd van mijn 40 dagen colocatie is mijn vraag waar kan ik het beste terecht voor ambulante hulp alsook om echt vast te stellen wat ik nu heb (gedragsstoornis welke of borderline) waar ze dus testen met mij doen?

Dank bij voorbaat

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Conceptueel denken gestoord

Je stukjes zijn niet helemaal duidelijk. Het woord colocatie ken ik niet. Wat houdt dit in? Ben je dan opgenomen geweest?

Als je opgenomen bent geweest, als je in coma hebt gelegen vanwege zelfmoordpogingen en je bent psychotisch geweest is er dan geen gedegen diagnosticering geweest? Psychoses horen niet bij borderline maar schizofrenie of ze worden getriggerd door drugsgebruik maar daar lees ik bij jou niets over terug.

Een verstoring in conceptueel denken wilt zeggen dat je dingen wel kan bedenken maar het kan dan zijn dat je moeite hebt met het uitvoeren er van. Wil je echt weten wat er m.b.t. jou mee bedoelt wordt dan is het aan te raden dit bij degene na te vragen die deze conclusie heeft getrokken. Immers weet die waarom dat zo is vastgesteld.

Ik weet niet of je in Nederland of in België woont. Mocht je in Nederland wonen dan is de GGZ in jouw woonplaats via de huisarts de eerst aangewezen instantie om jou verder te begeleiden mocht je een persoonlijkheidsstoornis hebben. Hebben ze je geen doorverwijzing gegeven verder na alles wat er met jou gebeurd is?
Inzicht als Uitweg..

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Conceptueel denken gestoord

Hier vind je nog wat meer informatie over psychoses en waar ze bij voorkomen. Ik zie dat ze ook bij manische depressiviteit voorkomen. De manie zit dan er in dat je de ene keer heel vrolijk fit en alles aan kunt en de volgende fase ben je zwaar depressief. Dit gaat op en neer met perioden. Gezien je zelfmoordpogingen zou hier ook sprake van kunnen zijn.

Belangrijk voor jou is dat je duidelijkheid krijgt en een goede behandeling met evt. medicatie.

http://www.amcpsychiatrie-psychose.nl/b ... ychose.htm
Inzicht als Uitweg..

benni1991

Re: Conceptueel denken gestoord

Minerva schreef:Hier vind je nog wat meer informatie over psychoses en waar ze bij voorkomen. Ik zie dat ze ook bij manische depressiviteit voorkomen. De manie zit dan er in dat je de ene keer heel vrolijk fit en alles aan kunt en de volgende fase ben je zwaar depressief. Dit gaat op en neer met perioden. Gezien je zelfmoordpogingen zou hier ook sprake van kunnen zijn.

Belangrijk voor jou is dat je duidelijkheid krijgt en een goede behandeling met evt. medicatie.

http://www.amcpsychiatrie-psychose.nl/b ... ychose.htm

Neen ik heb hier geen informatie over gekregen ik heb daar vele vragenlijsten zonder overdrijven wel zeker 700vragen ingevuld en nooit de uitslag van gekregen, het is pas doordat ik gevraagd heb om mijn volledig medisch dossier te mogen inkijken dat ik dit gisteren heb ondekt, ik ben hierover proberen klacht in te dienen omdat ze dan nog schrijven verdere testen zijn noodzakelijk maar ik heb nooit enig papier in handen heb gekregen dat ik dit heb. Dit hebben ze gewoon in een mapje gestopt zonder mij erover in te lichten. Ik ben hier niet blij mee met hun handelswijze. Ik woon in Belgie ik ga deze uitslagen maandag laten zien aan mijn psyhiater en ga luisteren naar wat hij mij te vertellen geeft en zeker verdere testen laten doen, omdat ik graag terug zou gaan werken maar ik zou aangepast werk willen, aangepast aan de ziekte of omdat ik geheel niet met de stress omkan, maar dan heb ik El papieren nodig waarop duidelijk opstat wat de diagnose bij mij is.

benni1991

Re: Conceptueel denken gestoord

Colocatie is inderdaad een gedwongen opname van manisch depressief zijn dit zou kunnen, omdat in het verleden al zulke dingen heb meegemaakt bv vorige dag nog leuk met vrienden naar de cinema gaan mij echt amuseren, en de volgende dag opstaan met de gadachte dat je dood wilt dan ook met de koord rond met nek gehangen het uiteindelijk niet gedaan, ik ben dan in mijn auto gesporngen beginnen drinken de hele wereld kon toen ontploffen voor mijn part. Ik wou echt sterven toen het contrast met de vorige dag ligt mijlenver uit elkaar.
En dit is maar 1 voorbeeld ik kan er nog zulke opnoemen. Bedankt voor je reactie trouwens.

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Conceptueel denken gestoord

Wat een nare manier van doen voor jou als je zoveel vragen in vult en dan vervolgens niet echt duidelijk te horen krijgt hoe en wat het is en hoe het nu verder gaat. Aangepast werk zou wel wenselijk zijn als je een manische depressie hebt, dat kan heel heftig zijn en het is terecht dat je vraagt om duidelijkheid, inzage en uitleg. Hoe is het maandag bij de psychiater afgelopen?
Inzicht als Uitweg..

benni1991

Re: Conceptueel denken gestoord

Ik ben gisteren bij een andere psyhiater geweest en die werk in psyhiatrische instelling in gent maar geeft haar praktijk na haar uren, zij werkt heel de dag met mensen met borderline en geeft ook het dgt vak dit is dialectische gedragstherapie, dit is therapie voor mensen speciaal met borderline. Zij zegt dat ik borderline heb, nu geeft ze mij voorgesteld om ook dialectische gedragstherapie te volgen, nu zit ik echt in de knoop met mijzelf ik ben echt lastig nu op alles en nog wat zonder reden. Omdat ik normaal in september een opleiding voor fitnessinstructeur te volgen omdat ik dit al 4 jaar doe en daarna was mijn plan om ergens partime te werken als fitnessinsteucteur maximum 24 u omdat mijn gedacht is dat ik dit wel zou aankunnen, ik had er echt mijn hoop op gezet. maar door gisteren te horen dat ik borderline heb en de dokter mij ook aanraadt van dan eerst beter de dialectische gedragstherapie te volgen omdat ik dit dan de rest van mijn leven kan toepassen en mij er ook beter ha met voelen als ik in een crisis zit. Ik heb deze therapie al 8weken gevolg en voelde mij er ook beter me dus het is wel waar At de dokter zegt, maar ik zit er nu wel mee omdat ik mijn zinnen al gezet had om die cursus van fitnessinsteucteur te volgen. Al mijn plannen lopen nu wat in het water kvoel mij echt ombetant nu. Ik weet dat ik er nadien beter mee ga zijn en als ik dan daarna de cursus zou volgen zou deze meer kans hebben op slagen dit is waar, maarja khad er zo mijn zinnen omgezet. :-(

Gebruikersavatar
Memories
Moderator
Berichten: 22281
Lid geworden op: 25 okt 2009 15:04

Re: Conceptueel denken gestoord

benni1991 schreef:Ik ben gisteren bij een andere psyhiater geweest en die werk in psyhiatrische instelling in gent maar geeft haar praktijk na haar uren, zij werkt heel de dag met mensen met borderline en geeft ook het dgt vak dit is dialectische gedragstherapie, dit is therapie voor mensen speciaal met borderline. Zij zegt dat ik borderline heb, nu geeft ze mij voorgesteld om ook dialectische gedragstherapie te volgen, nu zit ik echt in de knoop met mijzelf ik ben echt lastig nu op alles en nog wat zonder reden. Omdat ik normaal in september een opleiding voor fitnessinstructeur te volgen omdat ik dit al 4 jaar doe en daarna was mijn plan om ergens partime te werken als fitnessinsteucteur maximum 24 u omdat mijn gedacht is dat ik dit wel zou aankunnen, ik had er echt mijn hoop op gezet. maar door gisteren te horen dat ik borderline heb en de dokter mij ook aanraadt van dan eerst beter de dialectische gedragstherapie te volgen omdat ik dit dan de rest van mijn leven kan toepassen en mij er ook beter ha met voelen als ik in een crisis zit. Ik heb deze therapie al 8weken gevolg en voelde mij er ook beter me dus het is wel waar At de dokter zegt, maar ik zit er nu wel mee omdat ik mijn zinnen al gezet had om die cursus van fitnessinsteucteur te volgen. Al mijn plannen lopen nu wat in het water kvoel mij echt ombetant nu. Ik weet dat ik er nadien beter mee ga zijn en als ik dan daarna de cursus zou volgen zou deze meer kans hebben op slagen dit is waar, maarja khad er zo mijn zinnen omgezet. :-(
Soms komen er stappen waar je eerst even doorheen moet. Even moet doorbijten. Veranderingen die uiteindelijk resultaat kunnen geven. Bepaalde plannen hoeven niet altijd gelijk van de baan. Maar soms gaat iets anders even voor. Juist om je uiteindelijk nog beter te laten voelen. Juist om je verder te helpen en je vermogen om verder te kunnen komen op te krikken.
~Wie niet kan luisteren kan ook niet vertellen.
De kracht van geluk is innerlijke vrede.
Wie geen slechte tijden kan verdragen, zal geen goede tijden beleven.
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.~

benni1991

Re: Conceptueel denken gestoord

Dat is inderdaad waar wat je zegt het is spijtig maar kmoet er mijn overzetten het zal een jaartje moeten wachten.

Nog een vraagje weet iemand soms in Belgie waar ze zo info geven over borderlines waar je bv met je partner naar toe kan en groepsgesprekken houden om wat meer informatie of hoe dan partner op zich wat meer info kan krijgen en zodanig beter met dingen kan omgaan. Ik heb al verschillende topics van mensen gelezen dat het heel moeilijk is om om te gaaan met een partner die borderline geeft. Daarom zou ik graag met mijn vrouw naar zulke sessies gaan waar ze daar info over geven, of hoe ze met bepaalde situaties om te gaan. Mijn relatie geeft al bijna op breken gestaan door middel wat ik deed, en ik wil er alles aan doen om mijn relatie tot slagen te krijgen.

Als iemand mij kan helpen of ze dit ergens geven zulke sessies hoor ik het graag.

Terug naar “Persoonlijkheidsstoornissen”