Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

onrust/spanning in lichaam

Ik ben altijd al gevoelig geweest voor stress en andere factoren. Vaak als ik een drukke, hectische periode heb, kan ik daar soms wat in doorslaan.
Ik kan dan moeilijk tot rust komen en draai met mijn hoofd overuren, en voelen veel dingen als moeten. In die periode heb ik dan weinig last van klachten. Tot op het moment dat zo drukke periode voorbij is en er dan een last van mijn schouder valt. Dan opeen voel ik mij moe, prikkelbaarder en heb ik echt het gevoel dat ik bij moet komen. Dan nog voel ik een hele dag spanning in mijn lijf, en waar het vandaan komt weet ik niet.

Soms gaat het een hele tijd goed, maar dan opeens komen er weer allerlei klachten. Om maar een voorbeeld te noemen. Ik ben de hele dag en tijd al wat gespannen en voel dan ook gedurende dag spanning in mijn lichaam. De ene keer erger dan de andere keer. Zoals ook deze week. Afgelopen druk gehad ivm verjaardag en werken, invallen etc. Donderdag voelde ik mij gewoon slecht, moe, nergens zin in, overal tegen op zien en de hele tijd een raar gevoel in mijn maag. Beetje rommelend, net alsof ik dan wat moet eten, maar geen hap door mijn keel krijgt. Op sommige momenten denk ik: Het gaat wel en savonds valt het meestal wel mee Vrijdag er ook last van, de hele dag een raar gevoel in mijn lichaam en maag. Ik voel die spanning gewoon in mijn buik/maag. Het is met vlagen, soms denk, voel me iets beter, maar soms ga ik weer piekeren en hoppa daar is het weer.

Gisterochtend werd ik wakker met een soort raar gevoel in maag, beetje misselijk, maar wel blijven eten. Had afgesproken met mijn zusje, maar zag daar wel tegenop. Uiteindelijk wel gegaan, en toen voelde ik mij al wat beter. Savonds kreeg ik visite en daarvoor had ik er weer last van, gewoon ik er tegen op zag, al die drukte. Weer een raar gevoel in mijn maag. Net een hongergevoel, maar halverwege de avond verdween de klachten.

Vannacht goed geslapen, en vanochtend nergens last van. Mijn vriend is vanochtend weg gegaan, en opeens krijg ik weer dat gevoel in mijn maag, waardoor ik daar weer over ga piekeren en het dan steeds erger wordt, dat gevoel. Om dat een beetje tegen te gaan, denk ik vaak: Wel blijven eten, en eet ik elke keer wel iets lichts, omdat ik toch denk wel blijven eten. Hoe meer ik daar over in ga zitten, hoe meer klachten ik voel.

Ik heb dat de laatste tijd zo vaak dat ik gewoon ziek wordt van stress. Ik werk wel en dat zorgt voor genoeg afleiding. Soms gaat het een hele tijd goed en heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan en soms opeens overvalt het mij weer en voel ik van alles in mijn lichaam waar ik over ga piekeren waardoor alles 10 keer zo erg wordt. Daardoor ook vaak last van maag en darmklachten.

Zo vaak bij de huisarts geweest en er is gewoon niks met mij aan de hand. Dat is dan dat ook dat stukje onzekerheid en ben ik weer gerustgesteld voor een lange tijd. Maar na een tijd komt het weer terug en ik weet gewoon dat het spanning en stress is en niet weer naar de huisarts wil.
Daarnaast heb ik ook last van chronische hyperventilatie wat ik de hele dag door voel. Mijn ademhaling zit hoog en voel dat gewoon bij mijn borst. Waar het eigenlijks op neer komt is dat ik het ontzettend moeilijk vindt om te ontspannen, en bijna een hele dag aan het piekeren ben. Kan soms echt moeilijk tot rust komen. Daardoor heb ik meer last van angst en paniek. In deze tijden heb ik weinig eetlust waardoor ik dan weer afval. En doordat ik afval maak ik mij weer zorgen om mijn gezondheid.

Momenteel loop ik wel bij een psycholoog, al een hele tijd, en soms gaat het een hele tijd goed, omdat ik dan gerustgesteld ben en dan opeens komt alles weer terug. Ik heb dit aangegeven bij de psycholoog en die wil mij nu doorverwijzen naar een andere instantie die meer gespecialiseerd is in angst en stress stoornis.

waarom ik hier dit zo schrijf, is dat ik het toch van mij af wil schrijven. Heb donderdag een gesprek bij de psycholoog. Maar ik wil mij ook gewoon kunnen ontspannen. Het is nu weekend, en wil toch mijn rust vinden. Ook omdat ik vandaag niet terecht kan bij mijn psycholoog.
Soms gaat het wel en opeens ga ik weer piekeren, en dan voel ik me weer wat misselijk. Voel mij zo onrustig

Hoe kan ik er nou voor zorgen dat ik kan ontspannen. Ben altijd een piekeraar geweest, maar lijkt net dat het erger is geworden met de jaren. Laatste tijd heb ik er zo vaak last van, terwijl het in het verleden eerst wel mee voel Ben het gewoon zo zat, dat het nooit ophoudt met piekeren en wat ik in mijn lichaam voel.

Gebruikersavatar
Keesbergmans
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 nov 2017 01:18

Re: onrust/spanning in lichaam

Beste Famke,

Je hebt ernstige stressklachten, neem die heel serieus!
Er worden allerlei adviezen gegeven, zoals sporten en yoga, maar het beste advies is om naar de oorzaken te kijken en goede keuzes te maken.
Prioriteit is dat je nu uitrust. Neem vrij van je werk, meld je ziek of neem ontslag, en zorg dat je weer slaapt. Eventueel kun je bij je huisarts om tijdelijke slaapmedicatie vragen.

Stel jezelf vragen als:
- Vind ik mijn werk wel leuk?
- Werk ik niet teveel?
- Besteed ik genoeg tijd aan de dingen die ik mij plezier geven?
Wacht niet te lang met keuzes maken.

MvG,
Kees Bergmans

Terug naar “Stress, angsten en fobieën”