Pagina 1 van 1

Serotonineheropnameremmers + overspannen

Geplaatst: 12 feb 2015 20:30
door Ibiza Cupra 2
Kan iemand me er eens uitleggen waarom ze serotonineheropnammeremmers voorschrijven bij overspannenheid?
De synapsen worden ongevoelig voor serotonine ofwel maak je niet meer genoeg aan. Door die remmers blijft het langer in het brein rond gaan.
Maar hoe herstelt je brein dan door die medicijnen? Het gaat trouwens over lage dosis Trazolan. occasion14

Re: Serotonineheropnameremmers + overspannen

Geplaatst: 03 mar 2015 19:39
door Lenno
enkel voor overspannenheid? nog nooit gehoord. maarja, het kan hé. het is wel geweten dat depressie kan samengaan met een verstoorde reactie op stress.

Zoals je zegt, nemen je synapsen die neurostransmitters de stoffen niet zo goed meer op.
dat betekent dat ze op een of andere manier beschadigd zijn of uit balans door welke dan ook omstandigheden. ( stress, vermoeidheid, genetisch, het psychosociale gebeuren,...)

Omdat je brein nu een veel neutraler en gebalanceerde circuit heeft van deze stoffen, kunnen de neurostransmitters opzich wat rusten en herstellen of wennen aan een 'normale' balans. aangezien bij 9/10 mensen een anti depressivum minstens 6 maanden tot een jaar worden gebruikt, past u brein zich werkelijk aan maar het 'geneest' niet 100% de SSRI verhoogd of verlaagt de productie niet, het geeft een langer signaal door aan de synaps.

let op, het is geen wondermiddel, het wil niet zeggen dat er geen kans is dat de klachten niet zullen terugkomen. integendeel, bij het afbouwen en uiteindelijk stoppen zal je terug in een putje vallen. mits wat begeleiding leer je zelf wel terug op je benen staan.

het zal je niet veel wijzer maken, maar het is iets.

Re: Serotonineheropnameremmers + overspannen

Geplaatst: 16 okt 2015 13:20
door manus
Hoe een sssri werkt daar zijn de deskundigen het nog niet over eens. De serotonine-hypothese is omstreden. Overspannenheid is een vaag begrip; ssri's zijn geïndiceerd bij depressie en angststoornissen.