Eric1993

Medicatie tegen onrust en angst

Beste lezers,

Ik ben nieuw op het forum dus zal me eerst even voorstellen. Ik ben Eric, 20 jaar oud en woon in Brabant. Ik ben zelf erg gevoelig voor angst en nu ik al 1,5 jaar ook nog de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom heb gekregen.

Ik ben vooral angstig als ik buitenshuis ben en buikpijn krijg wat dus bij PDS hoort. Eerst probeerde ik er mee te leven, maar het word erg irritant. Ik ben ook ondanks ontslagen op mijn werk en opleiding halverwege beëindigd. Nu zullen jullie misschien zeggen dat ik overdrijf, maar ondanks pogingen is het gewoon niet gelukt.

Nou is het volgende probleem dat mijn huisarts geen medicatie voorschrijft en ik er maar mee moet leven. Ik zou met een psycholoog kunnen praten, maar daar zit weer een wachtlijst aan.

Dus mijn oplossing was, tijdelijk aan een medicatie (zoals alprazolam)terwijl ik wacht op een psycholoog. Mijn huisarts vind dat absoluut geen goed idee en ik moet "maar" thuis zitten en wachten op een psycholoog. Wat is jullie mening hierover?

Tineke

Re: Medicatie tegen onrust en angst

Welkom en succes.

Je zou toch moeten wachten op een psycholoog en horen wat die er van vind.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Medicatie tegen onrust en angst

Ten eerste: stap naar een goede natuurgeneeskundige: het is niet goed om je hele leven rond te blijven lopen met een relatief gemakkelijk te verhelpen kwaal als pds.

De combinatie van pds en angst doet mij denken aan het aminozuur L-Glutamine. Lichamelijk helpt het om het slijmvlies van je darmen weer op te bouwen, psychisch is het een voorloper van de stof gaba: je lichaamseigen angstremmer.
(Ik zou hier dus kunnen speculeren dat je laad, te lang te laag zit in je L-Glutamine, maar een deskundige kan dat onderzoeken en je gericht advies en behandeling geven. )

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Medicatie tegen onrust en angst

......en al stap je "maar" naar de drogist om zelf L-Glutamine uit te proberen: glutamine slikken heeft verre de voorkeur boven benzo's zoals alprazolam (die genezen niets, remmen je REMslaap en herstel en verslaven ook nog vrij vlot, de afkick is niet misselijk).

wesje

Re: Medicatie tegen onrust en angst

Hallo

ik heb nu ook al 1 jaar het Prikkelbaar Darm Symdroom en ik heb daar medicatie tegen door de specialist
ge moet eens informeren voor Mebeverine EG 135 mg dat zou krampen verminderen en als dat nog niet sterk genoeg is buscopan als ik erge buikpijn heb dan neem ik er een paar maar ge moet dat zeker me u huisart of psychiater eerst bespreken.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Medicatie tegen onrust en angst

Nadeel van zowel mebeverine als buscopan is, dat je aan symptoombestrijding doet. Nu is dat beter dan niets - maar om je daartoe te beperken bij een aandoening die relatief makkelijk te verhelpen is.....

Terug naar “Medicatie & psychofarmaca”