Chopra

natuurgeneeskunde

Ik vraag me af in hoeverre,zonder zweverig te worden, natuurgeneeskunde goed is.

Stel ik het goed dat westerse medicatie gebaseerd is op chemische bestanddelen,en de NG op natuurlijke basis?

Hoe kan het dat er dan zo argwanend word gedaan door de samenleving als het op NG aankomt?

Goede voeding en voedingsleer is dan toch erg belangrijk?Bij de HVNA kun je zelfs een HBO opleiding volgen in natuurgeneeswijzen.

Of zou het een geldkwestie zijn van de farmaceutische industrie,geen patent op natuurlijke kruiden,dus als er niets mee verdiend kan worden is het automatisch niks?

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17643
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde kan heel goed zijn. Ik heb eens een documentaire gezien die ging over Tibetaanse kruidengeneeskunde, die konden kankersoorten er mee genezen. De reden waarom we in het Westen er erg sceptisch tegenover staan is omdat het ons onbekend is. Onbekend maakt onbemind. Daarbij houdt het Westen van wetenschappelijk bewezen effecten van geisoleerde werkzame stoffen. Het probleem voor de wetenschap is dat kruiden en natuurgeneeskunden vaak werkt met combinatie van kruiden/voedingsstoffen waardoor het niet geisoleerd aantoonbaar is welke stof waarvoor verantwoordelijk is.

http://www.iocob.nl/traditioneel/kruide ... kunde.html

http://www.youtube.com/watch?v=gtQ9FVpYJ78

Een voorbeeld is knoflook. Dat knoflook bloeddrukverlagend is dat is wel aangetoond maar welke stof daar nou voor verantwoordelijk is dat weet men nog steeds niet. Vandaar dat knoflook niet echt qua werkzame stof in medicijnvorm is te krijgen.
Inzicht als Uitweg..

Chopra

Re: natuurgeneeskunde

Oke,bedankt voor de uitleg.Wellicht nog een leuke aanvulling misschien voor de toekomst icm massage therapie.

Wel zware opleiding,5 jaar duurt die bij de HVNA.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: natuurgeneeskunde

Chopra schreef:Ik vraag me af in hoeverre,zonder zweverig te worden, natuurgeneeskunde goed is.

Stel ik het goed dat westerse medicatie gebaseerd is op chemische bestanddelen,en de NG op natuurlijke basis?
Hm, zo zwart -wit ligt dat niet...

Idd: wat Mystica schreef: knoflook isals kruid goed onderzocht, is in capsulevorm te krijgen, etc. Maar er zit geen patent op, want het is ouder dan de mensheid en het wordt "dus" ook niet geregistreerd als geneesmiddel. Er is wel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar "wat doet een knoflookcapsule bij bijv. hartklachten" en daar maken natuurgeneeskundigen gebruik van.
Chopra schreef:Hoe kan het dat er dan zo argwanend word gedaan door de samenleving als het op NG aankomt?
1) Er is een gebrekkige officiele regelgeving. Momenteel geldt, dat een therapeut of arts, wiens consulten vergoed worden, zijn bona fide (en per definitie HBO niveau).
Maar er zijn wel degelijk bona fide lui, die bijv de HVNA hebben gedaan en geen lid zijn van een beroepsvereniging. Als arts geldt, dat de titel "arts" beschermd is - als natuurgeneeskundige geldt helaas, dat iederen een bordje aan zijn deur kan spijkeren....
2) De vraag "wat is wetenschap." Er wordt helaas 006 weinig medisch onderzoek verricht - heel veel onderzoek aan medische faculteiten is "3e geldstroom" ofwel: de farmaceutische industrie. Vraagstelling wordt dan: "welk stofje kan probleem X verlichten...?"
Nuttige vraag, dat wel.
Maar: een beetje plant heeft zo 200 bestanddelen...

En: heel veel problemen zijn ook op te lossen met andere middelen, dan 1 of 2 pillen met elk 1 werkzaam bestanddeel.
(Om farmaceutisch te blijven: de darmflora versterken en afvalstoffen verwijderen, andere voeding, voedingssupplementen - of buiten het farmaceutische: manuele therapie, anders bewegen, "schedelritme/ cranio sacraal werk", biofeedback, acupunctuur, massage etc.etc.)
Al die verschillende onderzoeken worden wel wetenschappelijk onderzocht - maar halen niet altijd de mainstream.

Verder: bij farmaceuisch onderzoek is het wezenlijk, dat er dubbelblind en placebo gecontroleerd wordt getest.
Als een natuurgeneeskundige een langer gesprek heeft, een individueel plan opstelt met meerdere manieren van aanpak er in verwerkt - dan is "dubbelblind en placebo gecontroleerd" niet mogelijk.

Bijv.: massage plus een voedingssupplement om op korte termijn de pijn te reduceren, ondertussen de darmflora aanpakken en acupunctuur, waarbij de genezer "het echte probleem" in mind heeft. En soms herstelt iemand dan op alleen maar "niet meer vastlopen in de pijn - en een iets betere darmflora" terwijl ;) het echte probleem niet eens ''echt'' is behandeld.... (Een en ander is wel degelijk controleerbaar, maar er zijn andere check and balances nodig.)

Chopra schreef:Of zou het een geldkwestie zijn van de farmaceutische industrie, geen patent op natuurlijke kruiden,dus als er niets mee verdiend kan worden is het automatisch niks?
Ja, helaas: dat speelt een rol.
Maar het tij begint gelukkig te keren.
Zo is in the lancet een artikel verschenen over omega 3.6.9 olie - dat werkt beter dan statines.
Ook in the lancet: een artikel, dat nota bene een eliminatiedieet effectiever werkte tegen adhd dan ritalin/ concerta.

Opa Black

Re: natuurgeneeskunde

Westerse medicatie bestaat voor een (groot) deel ook uit natuurlijke stoffen.
Kruidengeneeskunde en Homeopathie zitten in een verdom hoekje terwijl dit de natuurlijke basis van alles is.
De vereniging tegen kwakzalverij krijgen het schuim op de bek als ze dit lezen. :D

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 14125
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: natuurgeneeskunde

Opa Black schreef: Kruidengeneeskunde en Homeopathie zitten in een verdom hoekje terwijl dit de natuurlijke basis van alles is.
Kruidengeneeskunde wil ik nog wel enig krediet geven, maar homeopathie is een grote zwendel en geldklopperij. Het begint al met het fabeltje van de oneindige verdunning. Mensen zijn bereid geld uit te geven aan een flesje gedestilleerd water waar geen molecuul effectieve stof meer in zit. Je kunt net zo goed een flesje gedestilleerd water bij de drogisterij kopen en dat leegdrinken, het is goedkoper en je blijft er even gezond of even ziek van. 011
* Liebe Macht Frei *

Hawk L.

Re: natuurgeneeskunde

volhoudertje schreef:Kruidengeneeskunde wil ik nog wel enig krediet geven, maar homeopathie is een grote zwendel en geldklopperij. Het begint al met het fabeltje van de oneindige verdunning. Mensen zijn bereid geld uit te geven aan een flesje gedestilleerd water waar geen molecuul effectieve stof meer in zit. Je kunt net zo goed een flesje gedestilleerd water bij de drogisterij kopen en dat leegdrinken, het is goedkoper en je blijft er even gezond of even ziek van. 011
²

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: natuurgeneeskunde

Ik denk als je echt niks meer weet dat je alles probeert om er vanaf te raken.

Dus ik zou niet dadelijk zeggen dat mensen dom zijn erin te geloven, eerder wanhopig.
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 14125
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: natuurgeneeskunde

momo schreef:Ik denk als je echt niks meer weet dat je alles probeert om er vanaf te raken.
Dus ik zou niet dadelijk zeggen dat mensen dom zijn erin te geloven, eerder wanhopig.
Ik ken verhaal van iemand die homeopathische medicijnen tegen kanker slikte die gemaakt waren van gemalen haaientanden. Die man is uiteraard overleden aan die ziekte.
De filosofie achter dat haaientanden medicijn is het geloof in het fabeltje dat haaien nooit kanker kunnen krijgen. Onzin, alle levende wezens kunnen ten prooi vallen aan kwaadaardige celdelingen. Haaien zijn uiterst roofzuchtige dieren, een zieke haai wordt onmiddellijk aangevallen en verscheurd.
Dat medicijn kosste nog 700 Euro ook. Dat vind ik dus smerige handel.
* Liebe Macht Frei *

tommy9119

Re: natuurgeneeskunde

Volhoudertje, homeopathie is inderdaad een genezingsvorm die zeer vaak misbruikt wordt door kwakzalvers, maar dat zegt verder niets over de genezingsvorm zelf. Homeopathie kan helpen mits het goed gebruikt wordt.

Dit is een beetje vergelijkbaar met Jomanda. Ik ben eens naar een beurs/congres achtig iets geweest van mensen die 'genezend medium' beweerden te zijn en die mensen hebben (tot mijn opluchting) allemaal aangegeven nooit iemand van het reguliere pad af te halen. De 'sun gazer' bijvoorbeeld, hij gebruikt zijn 'zontherapie' alleen als extra genezingsmiddel. Zijn beschrijving van hoe en waarom het werkte klopte totaal niets van, maar het hielp mensen, dus voor mij is het dan meer dan oke.

Dit is uiteraard geen bewijs dat ze ook echt doen wat ze beweren te doen, daarom heb ik het ook aan een aantal bezoekers gevraagd daar. Niets gehoord van mensen die verdachte middeltjes kregen of iets dergelijks.

Ik hoop dat mijn punt een beetje duidelijk is zo, dit is niet echt de duidelijkste manier om het uit te leggen maar het sluit mooi aan bij mijn persoonlijke ervaringen.. Dus. :)

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 14125
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: natuurgeneeskunde

tommy9119 schreef:Volhoudertje, homeopathie is inderdaad een genezingsvorm die zeer vaak misbruikt wordt door kwakzalvers, maar dat zegt verder niets over de genezingsvorm zelf. Homeopathie kan helpen mits het goed gebruikt wordt.
Ik wil best geloven dat mensen van St. Janskruid of een Klaproos extract lekker kunnen slapen. Hoewel het hoofdzakelijk om het placebo effect gaat. Ik durf met een gerust hart een hele buisje St.Janskruid tabletten op te vreten, want ik weet heus wel dat het hoofdzakelijk bestaat uit vul- en bindmiddel. Daar zal ik heus niet een overdosis van krijgen en in coma raken. 011
Zo lang we het er maar over eens zijn dat je van een haaientandenpilletje nooit van kanker zult kunnen genezen. Maar dan vind ik het nog schunnig dat mensen vies geld verdienen aan iemand die eigenlijk al ten dode is opgeschreven.
Homeopathie, ik vind het een van de grootste leugens van de medicijnen industrie.
* Liebe Macht Frei *

tommy9119

Re: natuurgeneeskunde

Hm, voor mensen die ten dode zijn opgeschreven zou een 'no cure, no pay' ding beter zijn denk ik dan. Zoals jij die drankjes beschrijft kosten ze toch niet heel veel om te produceren denk ik. Van homeopathie weet ik dan zelf ook maar vrij weinig, op een aantal positieve verhalen na.

Maarja, ik heb mijn woordje gedaan. Verders is er van mijn kant niet veel meer over te zeggen. :)

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 14125
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: natuurgeneeskunde

tommy9119 schreef:Zoals jij die drankjes beschrijft kosten ze toch niet heel veel om te produceren denk ik.
Dat is het 'm nou juist, een 'homeopathisch' drankje dat voor 99.9% uit gedistilleerd water bestaat kost geen drol,
maar ze verkopen het wel voor het tienvoudige.
* Liebe Macht Frei *

Gebruikersavatar
Black Rose
Berichten: 1711
Lid geworden op: 27 mei 2011 23:53

Re: natuurgeneeskunde

Het onderwerp homeopathie ligt bij mij héél gevoelig.
Tweemaal in m'n leven heb ik na inname van AD dystonie gehad waardoor ik maandenlang m'n hoofd niet meer kon rechthouden.
Mijn moeder heeft met mij alle soorten specialisten afgeschuimd : van huisarts, kinesist, 3 weken kliniek, neuroloog, enz...
Het enige wat even gebaat heeft waren botuline-spuiten in de overgestimuleerde spieren ; echter verdwijnt de werking ervan na 2 maanden en sta je terug bij het begin.
Zo'n injectie werd toen niet terugbetaald en kostte 10.000 BF/injectie.
Dit stond me m'n verder leven te wachten indien m'n moeder me niet meegesleurd had bij een homeopate.
"Als alles wat we geprobeerd hebben niet baatte tot hiertoe, zal homeopatie ook niet helpen" : was mijn stelling.
Maar m'n moeder zei dat we niets te verliezen hadden. En dat had ik ook niet na alle helse pijnen en de wereld schuin te zien, uitgezonderd op die momenten dat de botuline DEELS hielp.
Met weinig vertrouwen ben ik meegegaan en kreeg een homeopathische kuur voorgeschreven.
Na een tweetal weken kon ik m'n hoofd terug recht houden en dat is zo gebleven tot ik een paar jaar later terug AD innam.
Opnieuw ben ik er toen van verlost dankzij homeopathie.

Het komt zelden voor door inname van AD, maar je zal maar de 1/100.000 zijn die het tegenkomt!
Ook als kind had ik regelmatig sinusitis, bloedneus, kon bijna niet ademen in een auto met verwarming aan en moest ik zware medicatie nemen.
In die tijd zijn m'n ouders ook naar een homeopate geweest en ben ik jarenlang beter geweest op dat gebied.

Een goede homeopaat is echter moeilijk te vinden. Ook werken ze niet allemaal op dezelfde manier. Je hebt verdunningen waarvan er nog een deel van het product in het middel zit en hogere verdunningen waarvan er vanuit gegaan wordt dat het deel de klein is om nog een werking te kunnen hebben, maar daardoor zou de "energie" van het middel veranderd zijn.
Dat lijkt voor sommige mensen belachelijk, maar voor mij is het echt niet om te lachen als ik eraan denk dat indien ik toen niet geholpen werd door die homeopate ik levenslang zo rond gelopen had.
Vooral dat die homeopate van toen nu met pensioen is en ik bang ben (ondanks ik geen AD meer neem om het ooit terug te krijgen)

Om te begrijpen hoe homeopathie werkt moet je er een goed boek over lezen, en wie echt een wetenschappelijk bewijs zoekt zal die niet vinden.
Maar als je het aan de lijve ondervonden hebt, dan weet je het wel!
Trouwens is er een groot deel van de huidige farmaceutische producten ontstaan dankzij de homeopathie.
Er waren echter twee denkwijzen : die van de homeopathie die werkt met verdunningen (waardoor het lichaam door een minimaal product zichzelf gaat genezen), en daardoor is de denkwijze ontstaan dat als die kleine hoeveelheid kan helpen een grote dosering nog beter/sneller zou werken.
Dat laatste is ook de reden waarom er bij vele geneesmiddelen bijwerkingen zijn.

Sint-janskruid op zichzelf is geen homeopatisch middel zolang het niet verdund is : dat is ook een groot misverstand die heerst. Niet alle plantaardige middelen vallen onder de noemer homeopathie ; enkel als ze verdund zijn.

Gebruikersavatar
Black Rose
Berichten: 1711
Lid geworden op: 27 mei 2011 23:53

Re: natuurgeneeskunde

volhoudertje schreef:
tommy9119 schreef:Zoals jij die drankjes beschrijft kosten ze toch niet heel veel om te produceren denk ik.
Dat is het 'm nou juist, een 'homeopathisch' drankje dat voor 99.9% uit gedistilleerd water bestaat kost geen drol,
maar ze verkopen het wel voor het tienvoudige.
Homeopatische producten, of het nu over druppels of korrels gaat zijn net helemaal niet duur.
Als je naar de fysiotherapie kijkt bv. dan kosten deze producten wel veel.

Gebruikersavatar
Black Rose
Berichten: 1711
Lid geworden op: 27 mei 2011 23:53

Re: natuurgeneeskunde

volhoudertje schreef:
tommy9119 schreef:Volhoudertje, homeopathie is inderdaad een genezingsvorm die zeer vaak misbruikt wordt door kwakzalvers, maar dat zegt verder niets over de genezingsvorm zelf. Homeopathie kan helpen mits het goed gebruikt wordt.
Ik wil best geloven dat mensen van St. Janskruid of een Klaproos extract lekker kunnen slapen. Hoewel het hoofdzakelijk om het placebo effect gaat. Ik durf met een gerust hart een hele buisje St.Janskruid tabletten op te vreten, want ik weet heus wel dat het hoofdzakelijk bestaat uit vul- en bindmiddel. Daar zal ik heus niet een overdosis van krijgen en in coma raken. 011
Zo lang we het er maar over eens zijn dat je van een haaientandenpilletje nooit van kanker zult kunnen genezen. Maar dan vind ik het nog schunnig dat mensen vies geld verdienen aan iemand die eigenlijk al ten dode is opgeschreven.
Homeopathie, ik vind het een van de grootste leugens van de medicijnen industrie.
De werking van sint-janskruid voor lichte tot matige depressie's is inmiddels al bewezen ter informatie...
Ondanks het hier niet over homeopathie gaat.
Spijtig genoeg zijn er inderdaad veel kwakzalvers onder alles wat alternatieve geneeskunde valt, waardoor er veel mensen verkeerd/slecht/niet behandeld worden.
Zelf zou ik nooit bij een homeopaat gaan die geen huisarts is.
Iemand die eerst gewone geneeskunde gestudeerd heeft en zich daarna verdiept heeft in de homeopathie, zal je ook geen homeopatische middelen voorschrijven/aanraden indien het beter is om je te laten behandelen op een andere manier.

Gebruikersavatar
Black Rose
Berichten: 1711
Lid geworden op: 27 mei 2011 23:53

Re: natuurgeneeskunde

volhoudertje schreef:
momo schreef:Ik denk als je echt niks meer weet dat je alles probeert om er vanaf te raken.
Dus ik zou niet dadelijk zeggen dat mensen dom zijn erin te geloven, eerder wanhopig.
Ik ken verhaal van iemand die homeopathische medicijnen tegen kanker slikte die gemaakt waren van gemalen haaientanden. Die man is uiteraard overleden aan die ziekte.
De filosofie achter dat haaientanden medicijn is het geloof in het fabeltje dat haaien nooit kanker kunnen krijgen. Onzin, alle levende wezens kunnen ten prooi vallen aan kwaadaardige celdelingen. Haaien zijn uiterst roofzuchtige dieren, een zieke haai wordt onmiddellijk aangevallen en verscheurd.
Dat medicijn kosste nog 700 Euro ook. Dat vind ik dus smerige handel.
Daarmee ben ik het eens : dit zal geen homeopathie geweest zijn (maar ze zullen dat mss wel beweerd hebben). De filosofie die jij beschrijft is ook te belachelijk om te geloven en strookt ook helemaal niet met deze van de homeopathie.
Zulke mensen zouden inderdaad vervolgd moeten worden.

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: natuurgeneeskunde

Kwakzalvers heb je overal, mensen die dingen willen verkopen waar je van op afstand ruikt dat het 'fishy :badgrin: 'is.
Wonderpillen tegen alles, zet de tv maar eens op een laat tijdstip aan.

Als je in de situatie komt dat reguliere geneeskunde niks te bieden heeft, ga je verder kijken.
Je moet dan nog steeds je gezond verstand gebruiken, maar ik ben van het principe 'niks geloven, alles proberen'.
Ik ben drie jaar in behandeling geweest bij een dokter (met diploma)die zich verdiepte in homeopathie , het bracht enige verlichting maar niet voldoende. dit wil niet zeggen dat ik ga beweren dat ze niemand kunnen helpen

Je moet wel blijven zoeken , het alternatief is opgeven dus... 023dat kan ten alle tijden.
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Hawk L.

Re: natuurgeneeskunde

momo schreef:Kwakzalvers heb je overal, mensen die dingen willen verkopen waar je van op afstand ruikt dat het 'fishy :badgrin: 'is.
Wonderpillen tegen alles, zet de tv maar eens op een laat tijdstip aan.
Inderdaad. Ze zouden het toch moeten verbieden hé... :nod: Zeker de middeltjes die "zogezegd" kankerbestrijdend zouden werken... Ik vind dat grof naar de patiënten toe.
Het lijkt wel alsof ze het feit dat het een hardnekkige, pijnlijke ziekte is misbruiken... én in veel gevallen (de wanhoop van) de patiënten.

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: natuurgeneeskunde

Ik heb het geen moment over kanker .
Dat is van een andere grootorde en past niet in dit topic.
Dat was een vb. van volhoudertje om zijn stelling te staven
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Chopra

Re: natuurgeneeskunde

Opa Black schreef:Westerse medicatie bestaat voor een (groot) deel ook uit natuurlijke stoffen.
Kruidengeneeskunde en Homeopathie zitten in een verdom hoekje terwijl dit de natuurlijke basis van alles is.
De vereniging tegen kwakzalverij krijgen het schuim op de bek als ze dit lezen. :D
Hier ging het mij ook om.De wil om te onderzoeken is er dus niet omdat de industrie er geen geld mee kan verdienen.

Wat ik meer bedoel met NG is je natuurlijke evenwicht in je lichaam,zuren enz.en je voedingspatroon.En dat word wel weer onderkend door de reguliere artsen...al met al ben ik nog niet veel wijzer.Als je sommige survivalprogramma's mag geloven,en bv oude stammen als de indianen,is er voor elk mankement wel een plant te vinden,bv een ontstekingsremmer zoals laatst te zien was op dual survival.

En de farmacy gebruikt dus als basis de natuurlijke kruiden...dus hoe kunnen ze dan sceptisch staan tegenover NG?

Hawk L.

Re: natuurgeneeskunde

momo schreef:Ik heb het geen moment over kanker .
Dat is van een andere grootorde en past niet in dit topic.
Dat was een vb. van volhoudertje om zijn stelling te staven
Het is niet omdat jij het niet over kanker had, dat ik er niet over mocht beginnnen toch? Het schoot me gewoon te binnen.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: natuurgeneeskunde

Chopra schreef: Wat ik meer bedoel met NG is je natuurlijke evenwicht in je lichaam,zuren enz.en je voedingspatroon.En dat word wel weer onderkend door de reguliere artsen...al met al ben ik nog niet veel wijzer.Als je sommige survivalprogramma's mag geloven,en bv oude stammen als de indianen,is er voor elk mankement wel een plant te vinden,bv een ontstekingsremmer zoals laatst te zien was op dual survival.

En de farmacy gebruikt dus als basis de natuurlijke kruiden...dus hoe kunnen ze dan sceptisch staan tegenover NG?
Op het gevaar af dat ik ga invullen wat "ze" denken: de meeste artsen weten werkelijk niets maar dan ook niets van zaken als natuurgeneeskunde af.
Ooit had mijn lief een pijnklacht, die de arts alleen kon verklaren met "mogelijk is het artrose." (Daar heeft hij waarschijnlijk gelijk aan...)
Vervolgens zegt hij doodleuk: "bij sommige mensen helpt het, als ze glucosamine slikken....'
(Waar hij in een verre verte idd gelijk aan heeft.)
Glucosamine kan helpen tegen artose, als
- er voldoende water in het lichaam aanwezig en beschikbaar is
- dus de pH moet goed zijn (ochtendurine pH 5,5 of nog "minder zuur getal")
- er moeten een aantal stofjes zoals zink, mangaan en koper (eet veel groenten/ fruit)
- er voldoende zwavel in het lichaam is (eet voldoende uien, knoflook etc.)
Sommige mensen hebben 'vanzelf' een lichaam, dat aan deze voorwaarden voldoet. Maar als dat niet zo is, hoef je helaas niet op deze huisarts te rekenen. (En dat zijn nou jist de mensen, die de arts het hardste nodig hebben.)

Hawk L.

Re: natuurgeneeskunde

Janneke schreef: Glucosamine kan helpen tegen artose, als
- er voldoende water in het lichaam aanwezig en beschikbaar is
- dus de pH moet goed zijn (ochtendurine pH 5,5 of nog "minder zuur getal")
- er moeten een aantal stofjes zoals zink, mangaan en koper (eet veel groenten/ fruit)
- er voldoende zwavel in het lichaam is (eet voldoende uien, knoflook etc.)
:nod: Mijn vriend neemt dit rugpijn en stijve nek. Door stress staat daar nogal veel spanning op, zegt de dokter...
Ik geloof er niet bepaald in, maar als hij denkt dat het hem helpt laat ik hem graag z'n gang gaan.

orthomol

Re: natuurgeneeskunde

Er is veel te zeggen over natuurgeneeskunde. Je kan altijd googlen en dan kom je vrij snel de tegen en aanhangers tegen. Op http://www.ik heb de forumvoorwaarden gelezen toen ik mijn account aanmaakte en daarom zet ik hier uiteráárd ook geen link naar mijn website neer.nl zie je een aantal voorbeelden van gevallen waarin het wel gewerkt heeft.

Terug naar “Medicatie”