Whimsicott

Weinig eten

Ik heb sinds een tijdje een probleem met eten, ik eet maximaal 500 calorieën per dag, daarbij sport ik intensief, loop ik post en heb ik school. Ik voel me soms erg licht in mijn hoofd of merk ik dat ik erge trek heb, dit vind ik een "fijn" gevoel, maar mijn omgeving vinden dat ik een eetstoornis heb en dat ik meer moet gaan eten. Maar als ik meer eet dan normaal, moet ik overgeven of word ik heel erg misselijk.

Ik tel alles wat ik eet met calorieën en kijk ook eerst op de verpakking voordat ik wat eet. Ik ben ook een paar keer flauwgevallen, maar ik wil zo graag afvallen. Ik ben nu nog aan de zware kant, maar ben wel al 13 kilo afgevallen totaal.

Ik weet niet hoe ik dit het beste kan aanpakken, mijn vriend geeft mij in het weekend veel eten, maar hoe meer ik in het weekend eet, hoe minder het doordeweeks word.

Gebruikersavatar
Memories
Moderator
Berichten: 22294
Lid geworden op: 25 okt 2009 15:04

Re: Weinig eten

Hoi Whimsicott,

Je bent tenminste wel zover dat je hier een eigen topic over opent. Ergens geef je dus zelf aan dat het niet echt goed is wat je doet.
Wat dat betreft is vijfhonderd kcal per dag erg weinig. Alles onder de duizend vind ik persoonlijk erg weinig. Maar ik denk dat je dat ergens in je achterhoofd wel in je gedachten hebt. Ik begrijp dus weldegelijk dat men zich er behoorlijk zorgen over maakt. Naar mijn mening is het ook zorgelijk. Zeker omdat je bij het te min eten ook nog eens intensief aan het sporten bent. Dat mensen dan gaan denken en vermoeden dat jij een eetstoornis hebt, kan ik zeker inkomen. Op deze manier is het ook echt niet gezond en dan is de kans groot dat je dat inderdaad gaat ontwikkelen.
Daarbij schrijf jij dat je de kcal telt op de verpakkingen. Dat kan ook best extremen aannemen.

Het is begrijpelijk dat je momenteel nog een misselijk gevoel kan krijgen als je meer eewt. Je lichaam is het niet meer zo gewend en dat terwijl je lichaam het wel nodig hebt. Ook kunnen gedachten een rol spelen waardoor er misselijkheid ontstaat en je gaat overgeven. Je zit dus eigenlijk in een cirkel waarbij het belangrijk is om er toch uit te komen, omdat het aangeeft dat het niet meer een gezonde manier is. Je moet dus eigenlijk weer leren eten. In kleine stapjes. Op dit moment schreeuwt je lichaam om voedsel en dat is ook belangrijk. Mensen hebben immers voedsel nodig om goed te kunnen blijven functioneren en op de been te blijven. Voedsel zorgt voor meer energie. Voedsel zorgt ervoor dat je langer dingen kan ondernemen. Voedsel zorgt eigenlijk letterlijk voor een beter leven als jij daar genoeg van tot je neemt.

Ik weet niet wat je lengte is en hoeveel jij weegt. Het is wel belangrijk om eens na te gaan bij een gespecialiseert iemand of je voor je leeftijd en lengte een goed gewicht hebt. Afvallen moet je niet zo radicaal aanpakken. Dat is meestal niet een goed idee. Mocht blijken dat jij te zwaar bent, dan kan je ook adviezen vragen aan een voedingdeskundige, bijvoorbeeld. Als je dan gaat afvallen, doe het dan op een gezonde manier. Dit vind ik eigenlijk geen gezonde manier. Je lichaam werkt hard, je sport erg intensief en dat kan je lichaam niet aan. Blijf voldoende eten tot je nemen. Elk eetmoment die ieder mens nodig heeft. Eet op elk moment genoeg en wat je echt nodig hebt, maar op een gezonde manier.

Succes en sterkte.
~Wie niet kan luisteren kan ook niet vertellen.
De kracht van geluk is innerlijke vrede.
Wie geen slechte tijden kan verdragen, zal geen goede tijden beleven.
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.~

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13867
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Weinig eten

500 calorieen per dag is gewoon veel te weinig, dat is een Derde Wereld dieet en we kunnen regelmatig op de televisie zien wat zo’n dieet met je lichaam doet. Je omgeving heeft volledig gelijk dat je een eetstoornis hebt of aan het ontwikkelen bent. Het is volledig ongezond, je bent al verschillende keren flauw gevallen, dat lijkt me toch wel voldoende bewijs dat je verkeerd bezig bent.

Als je wilt afvallen is de beste methode regelmatig en voldoende eten en daarnaast voldoene bewegen en sporten. Alles wat er snel af gaat komt er weer dubbel zo hard aan , het zogenaamde ‘yo-yo’ effect krijgt.
Wat je nu doet is roofbouw plegen op je lichaam, mijn advies is er onmiddelijk mee te stoppen.
* Liebe Macht Frei *

crypt0read

Re: Weinig eten

Direct mee kappen! Meld je eens aan op een bodybuilding forum, en vraag daar om advies.

Terug naar “Eetproblemen”