cline

? Familie-schoonfamilie - partner

Hallo, Ik ben hier nieuw, ik wil zo graag even iemands mening, een buitenstaander zonder vooroordelen,zonder consequenties ...
Hier gaan we,...

Ik ben een jonge vrouw van 28. Op mijn 18 stopte ik met school,geen dipoloma niets,buiten gegooid van thuis en dan mijn eigen erwtjes dopt in een klein appartementje. Het is niet altijd gemakkelijk geweest,heb veel moeten laten,kleren,eten,uitjes maar c'était la vie. Na enkele jaren bandwerk, besefte ik dat dit niet was wat ik wou,gestudeerd in avondlessen, 4x per week na mijn werk,in het weekend werken op café om de touwtjes aan elkaar te knopen. het lukte na 5 harde jaren, behaalde mijn diploma boekhouden fiscaliteit en heb nu een mooie job. Over vriendjes wil ik niet spreken, heb vreselijk veel slechte vriendjes gehad, schulden,drugs,zelfs slaan...

Maar nu, dit is allemaal voorbij, mooie job,mooi appartement (die ik huur),klein beetje spaargeld....
Ik heb een nieuw vriendje sinds 6 maand. Hij is van een andere 'sociale' klasse (dat dit nog bestond ,!?!?),le beau monde zoals ze zeggen. Wist ik niet toen ik hem leerde kennen,ik vond hem super, leuk,grappig,zorgzaam,héél slim,initiatiefnemenend,welbepraakt,knap uiteraard :) .... Nu wonen we pas samen en stel ik vast dat hij wel redelijk dominant is, Maar ik wou een sterke man naast me en dat is hij. Het enige probleem is dat ik een minderwaardigheidsgevoel krijg.
Doordat hij van een andere klasse is,begin ik me plots minderwaardig te voelen,vreselijk dom,niet goed genoeg. Hij vindt mijn ouders maar niets, een bende socialisten, bij het kerstmaal liet hij dit ook uitdrukkerlijk blijken.(mijn ouders deden hetzelfde dat ze hem niet mochten)
Ik heb ook woordspelingen bij mijn ouders,ze zijn niet fier op wat ik bereikt heb, ik ben 'weeral' zo'n burocraat die alles denkt te weten, vragen nooit eens hoe het met me gaat,kortom, they don't give a fuck....
omgekeerd dan, zijn ouders waren héél curieus,hebben toen veel vragen gesteld, maar ik heb geen universitair diploma zoals andere 'normale' jonge gasten,heb geen pakken spaargeld staan want ik heb altijd alleen gewoond, en ja mijn ouders zijn bandwerkers....
Hij zegt dat dit geen rol speelt, voor mij ook niet, maar toch, ik wil dat men mij apprecieert voor het harde werk dat ik heb gedaan (zelfs al is het maar een HBO), en dat ze gelukkig zijn voor mij dat ik heb gegroeid,dat ik voldoe,dat ik gewoon mezelf mag zijn!
het probleem is dus:
Ja ik rij met een wagen met een deuk,nee kan mij nu geen nieuwe permitteren,nee een jonge vrouw van mijn leeftijd heeft niet eens 15000 euro om een wagen te kopen,ja al zijn vrienden zijn anders, hogere klasse,ja ik niet,nee mijn ouders zijn niet rijk,ja ze wonen in een rijhuis,nee ze hebben geen diploma ook mijn broers en zus niet,ja ik heb mijn diploma in aondonderwijsbehaald,nee ik hou mijn vork niet goed en dip mijn brood in de saus,nee ik draag geen merkkledij.....

Pf wil iemand me helpen hoe ik al deze gevoelens kan omzeilen, dat ik stop met deze minderwaardigheidsgevoelens en stop met piekeren wat de mensen ook van me denken....

Bedankt voor jullie tijd! echt wel!

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: ? Familie-schoonfamilie - partner

Ach lieve meid, je moet je niet zo laten kisten door familie. Of het nou schoonfamilie is of eigen familie. Het gaat er niet om wat zij denken maar wat jij er van vindt. Het gaat er om hoe jullie het samen hebben en of dat goed is. Een HBO is een prima diploma en het is erg knap te noemen dat je ondanks alle tegenslag dat hebt weten te bereiken. Jouw diploma is dan meer waard dan van menig ander, die het allemaal maar is komen aanwaaien, die alles cadeau heeft gehad van ouders en die er zelf nooit echt voor heeft hoeven knokken of werken.

Ga je alsjeblieft niet de mindere voelen. Jij hebt laten zien dat je ondanks tegenslag, ondanks moeilijkheden in staat bleek om toch doelen te bereiken. Dat je ergens voor kon knokken, dat je doorzettingsvermogen hebt, discipline kent, dat je motivatie hebt, dat je een vechter bent die niet bij de pakken neer gaat zitten als het even tegen zit. Dat is zoveel meer waard dan een auto van 15000 euro of een pakje van Chanel.

Blijf vooral zien wat van echte waarde is in deze wereld en dat is niet dat wat je met geld kan kopen. Dat is wie je bent en hoe je in het leven staat. Dat is wat je op eigen kracht hebt bereikt en het alllllllerbelangrijkse is dat je een goed en fijn mens bent voor jezelf en voor anderen. Dat je liefdevol kan zijn naar jezelf toe en dat je die liefde kan delen met een ander. Dat je trouw bent aan je principes en dat je angst niet uit de weg gaat als het moeilijk wordt. Dat je telkens verder groeit en ontwikkelt naar een steeds geestelijk "rijkere" persoonlijkheid. Iemand die levenservaring heeft, die weet hoe het werkt in de wereld, die armoede heeft gekend maar ook "de rijkdom" van delen kent. Kortom wees trots op jezelf want jij hebt zoveel meer bereikt dan menig ander persoon van jouw generatie, die alles van pappie en mammie hebben gekregen en niet weten wat doorzettingsvermogen is.

Werkelijk succes is voor de doorzetters..en het maakt niet uit, uit welk nest je komt, het gaat er om wat je uiteindelijk voor elkaar krijgt, of je van jezelf en ander kan houden en je leven durft te delen.

http://www.youtube.com/watch?v=VSrAJsWv ... re=related
Inzicht als Uitweg..

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: ? Familie-schoonfamilie - partner

Wat ik lees is iemand die durft nieuwe dingen aan te pakken, situaties te veranderen als ze er zich niet
goed bij voelt, die van aanpakken weet en niet blijft draaien in een cirkel maar zijn mogelijkheden benut.
Respect kan ik enkel zeggen [applaus]

En zeker niet pikken dat een ander je gaat neerhalen. Je hebt voor jezelf een prima leven in elkaar geknokt en niks zomaar op een blaadje gekregen.Je deed iets en je deed het zelf, en simpel zal het niet geweest zijn. Dat is meer waard dan de duurste dingen die je kan kopen.Laat je niks wijsmaken door 'zij' die op hun hoge toren denken alles te weten, in theorie dan. In de praktijk overleven ze geen dag zonder hun holle principes.

Het beste is hetgeen je zelf opbouwt en maakt zoals jij het wil.Van welke afkomst je ook bent :nod:
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Leeuwtjuh

Re: ? Familie-schoonfamilie - partner

Allereerst, alleen omdat je hier buitenstaanders vind, wil dat niet zeggen dat wij vrij zijn van vooroordelen. Die bestaan bij ons helaas natuurlijk ook. Er zullen altijd bekrompen mensen zijn, dat is onvermijdelijk.

Wat ik me afvraag in jouw verhaal is of jij trots bent op jezelf. Niet om waar je vandaan komt, uit welk nest je bent geboren, maar nu in het heden, op dit moment. Kun je eerlijk zeggen dat je blij bent met wie en hoe jij bent geworden? If so; volg bovenstaand advies op en dan hebben we het er niet meer over.

Mocht je niet blij zijn met jezelf; verander het dan. Je kunt je verleden niet veranderen maar je kunt het wel afsnijden of beperken. Het klassenverschil is zo groot als dat je het zelf maakt. Je kunt prima in twee werelden leven, als dat graag het leven is waarvoor je kiest. Je ouders gaan niet veranderen en je vriend gaat hierin niet veranderen. Ik weet hoe het is om tussen twee werelden te moeten staan en hoe lastig dat kan zijn. Bovendien heb ik ook (nog) geen universitair diploma of pakken vol spaargeld, but money runs out eventually. Klasse zit hem niet in het geld, dat zit hem in de persoon. Je dient je dus aan te passen aan het publiek, wil je echt het gevoel hebben om erbij te horen. Als persoon 1 A zegt, dien je in hun bijzijn ook voor A te gaan. Als persoon 2 B zegt, dien je in hun bijzijn voor B te kiezen. En laat ze vooral niet bij elkaar komen want dat levert je momenteel alleen maar een rotgevoel op. Je kunt het matigen door te kiezen bij wie je het liefste bent en de andere partij buitenspel te zetten, al dan niet tijdelijk.

Als het gaat over de manier hoe je je vork vast houdt en je brood dipt, leert de ervaring je het beste. Kijk het af van de mensen waar je het van wilt leren, hou je bezig met die verandering en pas je daarbij aan. Binnen no time zullen mensen niet anders weten. Op het moment dat je je samen smelt met één partner, kun je daarin verder groeien en je eigen pad uitstippelen. Dan kom je misschien wel bij de merkkledij en de 15000 euro voor een nieuwe wagen. Als de schone schijn is wat je graag wilt.

Wat doet er voor jou het meest toe? Het is minstens net zoveel werk om je aan te leren passen aan anderen als dat het je gekost heeft om je leven voor elkaar te boksen. Het is nooit gemakkelijk als je tussen twee uitersten zit. Of je nou hoog begint en laag eindigt of laag begint en hoog eindigt. Het is allemaal van hetzelfde laken een pak. Het kost tijd, moeite en oefening. Bovendien zullen mensen altijd wel iets van je denken. Voor je ouders en familie is het nooit goed, voor je schoonouders en schoonfamilie zal het ook nooit goed genoeg zijn. Dat is nu eenmaal zo, dat is iets waaruit je je lering uit kunt trekken. Wat wil jij? Luister goed naar dat antwoord en doe daar iets mee. Je ouders gaan je uit maken voor een arrogante snob en je schoonfamilie lacht je uit omdat je iets wellicht (nog) niet onder de knie hebt. Wie is het meest belangrijk voor je? En kijk vandaar uit verder. Zie het niet alleen als een vloek maar ook als een zegen, dat je aan beide kanten staat. Je bent de verbindende schakel! Het maakt alles gecompliceerd en tegelijkertijd toch ook waardevol en amusant.

Mensen worden naarmate de tijd verstrijkt steeds dommer. De intelligentie van 50 jaar geleden ligt een stuk hoger dan dat van nu. Ken je de film Titanic? De meeste mensen denken het verschil tussen klassen daar ongeveer is geëindigd omdat oud geld zich met nieuw geld vermengd heeft en de verschillen nog nauwelijks zichtbaar zijn. Toch kun je vanuit het niets ermee geconfronteerd worden dat we eigenlijk nog geen stap verder gekomen zijn en niemand ervan geleerd heeft. Het is typerend voor laagopgeleide mensen om denigrerend te doen tegenover mensen met een universitaire studie. Het is ook typerend voor mensen met een universitaire studie om denigrerend te doen tegenover laagopgeleide mensen. Wat nou als jij daar boven gaat leren staan en denigrerend doet tegenover alles wat bekrompen is en besluit daar niet aan mee te doen? Ik vraag me dan wel af wie het meest ‘geleerd’ heeft in zijn leven. Kennis uit boeken is niet alles, levenservaring is ook niet alles. De combinatie van beiden maakt je pas echt tot een waardevol persoon met een boeiende persoonlijkheid. Niet meer en niet minder, en mocht je daarbij toevallig een chanel-pakje op de kop tikken, mijn zegen heb je! Het zijn de mensen die zich te principieel opstellen in hun principes waar je voor moet uitkijken. Van die mensen die letterlijk vastgeroest zitten in hun eigen normen en waarden en iedereen die daar buiten valt gelijk veroordelen en het zichzelf én anderen onnodig moeilijk maken. Dat soort mensen zitten in iedere klasse!

Ik raad je aan om van beide fronten te leren en daar je slaatje uit te slaan. Blijf altijd bijleren en zorg dat je op de hoogte bent van alle gebruiken. Op die manier voel je je in iedere klasse op je gemak en kun je bij wijze van spreken een high tea in een chique landhuis tot een succes brengen evenals op een bierkrat voor een rijtjeshuis zittend naar het Nederlands elftal kijken. Doe wat voor jou goed voelt. En geloof me; ik heb beide werelden gekend, soms nog op dezelfde dag ook. Het ene moment zat ik aan het wedgwood servies met het gouden bestek en een dure gelakte houten tafel en het moment daarop zat ik in een zwervershol verderop, wat nog net de term ‘woning’ kreeg, brood te delen met alcoholisten en junks, die van twee lege kratten bier met daar horizontaal bovenop een deur een tafel hadden gemaakt. Het heeft gewoon een zekere mate van flexibiliteit nodig en relativeringsvermogen, waarmee je je staande dient te houden. Don’t ask, don’t tell, zolang je iedereen maar in zijn/haar waarde laat. Je zult overigens de overeenkomsten ook zien, dat maakt het wel apart. We zijn allemaal mensen, en of je nou verdriet hebt omdat je Lexus in de prak is gereden door Jan-Hendrik of omdat oom Sjonnie zijn salaris in de gokkast heeft gegooid en tante Beppie nu op straat staat, het gevoel van verdriet is hetzelfde.

Verder nog een advies voor je eigen innerlijke rust en vrede:

Creëer een C-wereld, waarin je een plek hebt waar je jezelf kunt en mag zijn en daarbij beide werelden compleet met vooroordelen en al flink op de hak kan nemen. Daar kun je je terugtrekken, na de complete poppenkast van de dag en onderuit gezakt gaan zitten lachen om het grootse acteervermogen. Verzamel ook C-vrienden, waarbij je mag doen en laten wat je wilt. De kans is groot dat ze er niets van begrijpen, maar om jou geven als persoon en dat is voldoende. En wanneer je je echt zeker voelt van jezelf, geef een groot feest en breng ze allemaal samen. Dan begint de show pas echt en kunnen ze leren van elkaar. Zo op die manier doorbreek je de bekrompenheid, heb je een interessant feest en houd je de waardevolle mensen over. Just take every opportunity you can get! Dan kun je pas echt zeggen dat je geleefd hebt.

Terug naar “Depressiviteit, somber zijn”