Gebruikersavatar
reneemulder
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:21

Re: Pffff, heb ik dit?

zo herkenbaar.

Na maanden zoeken en wanhopig zijn en allerlei specialisten gezien te hebben.
Ik heb pijn in mijn kaken als ik onbewust gestresst ben of vermoeid....Ik heb 3 kaakfysio's gehad, maar helaas weinig baat gehad bij de oefeningen. ook diverse fysiotherapeuten gezien voor mijn spanning in mijn nek en schouders. We dachten eerst dat het daar vandaan kwam.

het gekke is dat ik snachts nergens last van heb als ik slaap en ook niet als ik wakker wordt, als ik kauwgom eet of iets anders eet. Als ik ontspannen ben en een goede dag heb, heb ik ook bijna geen last.Zoals vandaag dus....bijna geen last. Maar gisteren deed alles zeer en probeer ik rustig te blijven en geen tandarts te bellen. Dan doen kiezen pijn en plek in mijn kaak en onder mijn tong. vreselijk. Pijnstillers helpen niet.

Maar omdat het dus ook weg kan zijn.....
Dat is voor mij een bevestiging dat er niets met mijn kiezen aan de hand is. Al sta ik wel extra onder controle bij mijn tandarts voor mijn eigen gemoedsrust, heb ik zowel bij de kaakchirurg als bij een endontoloog foto's laten maken. Om de drie maanden laat ik al mijn tanden nakijken (ipv halfjaarlijkse controle), ik poets drie keer per dag.

Ik klem en ik knarsetand, ik wil nu over 2 weken ook om een bitje vragen.....Maar o wat is het vervelend. Ik ben ook een half jaar heel erg ziek geweest door het trekken van 2 kiezen en botontsteking en nu is mijn zwakke plek blijkbaar mijn tanden kiezen en kaak. Het verspringt ook door mijn mond heen.

Onbewuste spanning en verdriet daarvoor ben ik onder behandeling bij een psychotherapeut en ik slik medicatie. Maar ik ben stiekem bang dat dit de rest van mijn leven blijft hoor. Ik heb liever is pijn in mijn rug of buik dan die stomme rotkaak.

succes en elke tip die je krijgt om het minder te maken hoor ik graag. Bij mij is dat dus kauwgom. Als ik pijn voel, kauw ik kauwgom en weg is het gevoel....

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Hoe is het nu? :knuffel:

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Wauw Renee!
Ben je dankbaar met deze uitgebreide uitleg van jou kakproblemen.
Zie dat ik dat ook veel heb. Maar soms ook onbewust pijn. Dan ben ik heel erg rustig,maar toch pijn. Mijn kaakfysio heeft er voor gezorgd dat ik mijn kiezen weer netjes opelkaar kan krijgen, wat ik vorige week niet eens kon.
Nu oefeningen en veel masseren.
Net als jou heb ik er ook negen last van als ik slaap, geen pijn! Heerlijk, het liefst ga ik de hele dag ook slapen, maar dat kan natuurlijk niet.
Als ik iets eet heb ik er ook gen last van. Alleen maar als ik mijn dagelijkse dingen doe.
Ook vanochtend geen last, maar dan komst het, dan naar de kaakfysio rijden, even naar de praxis, eten en opruimen. Druk druk druk....

Ik heb vooral last van de rechtbovenste kies, de achterste, net alsof er nu weer mooi tandvlees omheen groeit, zo voelt het. Daarachter zat namelijk een verstandkies en die is getrokken omdat die er daar tegen duwde. Die kies heeft ook een blote tandhals gekregen en staat een beetje gedraaid, die is pijnlijk soms, maar ik kan de pijn wel hebben, is geen pijn waardoor ik door de grond ga. Maar leuk is anders :)

Ook ik zou soms elke dag wel een foto van mijn gebit laten maken, maar ik weet dat dit iets anders is.en die zeggen ook, je gebit ziet er goed uit, niks mis mee.
Ook ik poets, flos en spoel 3 keer per dag,

Ik knars en klem ook :(, mar door het bitje, ben ik meer gaan klemmen, zoveel pijn in mijn kaken en kiezen, niet normaal. Maar zodra ik het bitje inhad, was het rustig. Maar heb hem nu al 2 weken uit, wil eerst dat ik zelf wat rustiger wordt en meer fitter ben, dan wil ik het wel weer proberen. Ik ben in december 6 kiezen laten trekken, niet leuk. Ze dachten dat het aan de kiezen lag, maar waarschijnlijk vel stress, wat zich nu ontpopt als een depressie...

Maar het is al een stuk minder geworden dan een maand geleden. Gelukkig... Niet meer die drukkende pijn, nu oppervlakkig trekkend.

Voor tips: de onderste kaakspieren masseren en ietsje daarboven, rustig aandoen....
Ga sporten, fietsen, lopen of iets anders. Maar ben een uur ergens anders mee bezig elke dag.

Wij spreken elkaar nog wel denk ik!

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Lijkt me echt vervelend die pijn! :knuffel:

Gebruikersavatar
reneemulder
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:21

Re: Pffff, heb ik dit?

bij mij is het ook begonnen na een traumatische ervaring met trekken van 3 kiezen en 3x botontteking erna. Ik ben gedurende een half jaar heel erg ziek geweest van de pijn en vele medicatie geslikt tot aan morfine toe en diazepam....heb alleen maar in bed gelegen en vele kilo's minder en alleen maar specialisten gezien, 3 kaakfysio's en wekelijks de kaakchirurg. toen kwam daarna de depressie en posttraumatische stressstoornis...en paniekaanvallen... De kiezen waren de triggers om psychische problemen (verdriet) naar boven te halen. En die zijn we nu aan het behandelen. We moeten de traumatische ervaring ook nog behandelen. Ik heb een flinke tik gehad van de tandartsbehandelingen. Ik heb in 3 maanden tijd wel 20x tandarts gezien, vreselijk. Noodtandarts en mijn eigen en de endontoloog en de kaakchirurg. Vreselijk.

Het gaat bij mij ook beter, maar alleen als ik heel moe ben of blijkbaar onbewust mijn kaken span. Ik heb juist pijn rond de plek waar geen kies meer zit. Heel stom. Daar trekt het en het zit in mijn onderkaak bij mijn tong. En af en toe slaat het door naar boven.
En inderdaad als ik afgeleid ben, heb ik nergens last van. Zit dus kennelijk onbewust in je hoofd. Mijn psychotherapeut zei ook dat het nu mijn zwakke plek is, waar onbewust alle pijntjes in gaan zitten. Fijn. Ik kan het nu al beter accepteren. Ben er niet meer dagelijks mee bezig. Scheelt ook. Pak gewoon kauwgom en kauw het weg.

Kauwgom kauwen helpt dus en voor de rest goed slapen en me rustig houden en niet in paniek raken. Ik zou er een moord voor doen om ergens anders pijn te voelen :tongue: . Het is ook niet echt pijn, maar het is aanwezig. Gek genoeg niet als ik slaap. Stom he dat je dit onbewust oproept.

Ik wil aan mijn tandarts vragen om een bitje. Ik heb wel gelezen dat je dan juist meer pijn hebt gedurende de eerste periode, dus ik twijfel nog...

Masseren vd kaakspieren doe ik ook als het heel erg is en ik probeer de hele dag te letten of ik de boel niet aanspan. Wens je veel sterkte toe en het gaat wel weer over, daar houd ik me aan vast.

gr

Renee

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Helpt kauwgom kauwen echt?

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Heb vandaag niet pijn aan die kies, maar een andere kies daarvoor :(
En een vies smaakje in mijn mond, maar dat gat altijd wel snel weg.
Maar ben vandaag duizelig... Bah, alles draait een beetje, en moe....
Gisteren op gesprek geweest bij mijn psycholoog en we hebben samen een dagplanning gemakt, met veel rustmomenten, alleen ik ben een bezig typetje, wat nu niet meer lukt.
Ik zou al om 10 uur een stukje gaan wandelen, maar voel me niet echt helemaal top!
Dus ik blijf eerst hier maar zitten, totdat ik me wat beter ga voelen.
Vanochtend wakker geworden met een beetje pijn in mijn hoofd, paracetemol en nu is dat wel over. Pfffff.... Wil gewoon alles kunnen, soms....
Maarja, dat zit er nog niet in, weet ik :(
Ook gisteren het laatste gesprek gehad bij mijn psycholoog, want ik wordt doorgestuurd nar het ziekenhuis, daar is meer hulp voor mij. Ook heeft ze op de verwijsbriefje gezet, dat ik last heb van mijn rechterkaak, zodat ze daar ook iets mee kunnen doen, zei ze :)
Oja, en gisteren maar weerziens contact opgenomen met het UWV, ik heb ze goed vertelt dat ik zo snel mogelijk geld wil zien, want ik zit al zonder sinds december. Er was van alles fout gegaan..... Dus nu krijg ik voor de Pasen nog een voorschot. Zei ze!!! Ik hoop het maar, dat ook eens iets mee zit! Dat alles een keer voor de wind mag gaan, dan tegenin de wind!
Vandaag dus maar kijken wat Ikea doen,heb wel die dagplanning, maar als ik iets mis vandaag, maakt het echt niet uit PUNT.

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Niet fijn dat je je niet zo lekker voelt. Hoop dat het snel weg gaat, en je daarna lekker een wandelingetje kan maken. En inderdaad hopen dat je een keer de wind in de rug hebt :knuffel:

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Wow! het is al een tijdje geleden dat ik iets schreef!
Nou, het gaat redelijk goed met me.
Volgende week naar het ziekenhuis, voor gesprekken met psycholoog.

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Fijn dat het beter gaat :)

Gebruikersavatar
Memories
Moderator
Berichten: 21854
Lid geworden op: 25 okt 2009 15:04

Re: Pffff, heb ik dit?

Dat vind ik prettig om te lezen, Yellow! great
~Wie niet kan luisteren kan ook niet vertellen.
De kracht van geluk is innerlijke vrede.
Wie geen slechte tijden kan verdragen, zal geen goede tijden beleven.
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.~

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

En vandaag weer een top dagje? cheerqd5

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Nou, eigenlijk best wel :)
Maar wel veel gedaan, moest me echt dwingen om op de bank te gaan zitten
Niks doen of tv te gaan kijken! Dus nu al sinds 15 :00 op de bank ;)
Ben wel bang dat het terug komt :(

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Niet bang zijn maar genieten van dit moment!

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Pffff, heb ik dit?

Niet druk maken om wat er was.. inderdaad genieten van het moment is de beste remedie.
Inzicht als Uitweg..

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

En toen kwamen de tranen weer...
Pfff... Niet leuk!
Donderdag gesprek in het ziekenhuis, ben benieuwd!

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Succes donderdag! :knuffel:

Gebruikersavatar
Minerva
Berichten: 17642
Lid geworden op: 28 aug 2006 21:04
Locatie: Breda
Contacteer: Website Google+ Twitter

Re: Pffff, heb ik dit?

yellow schreef:En toen kwamen de tranen weer...
Pfff... Niet leuk!
Donderdag gesprek in het ziekenhuis, ben benieuwd!
Hoe komt 't? Zie je er tegen op?
Inzicht als Uitweg..

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Denk dat het ook wel een beetje aan donderdag ligt.
Toch wel weer spannend, nieuwe omgeving, nieuwe mensen.
Morgen naar bataviastad mijn gewonnen blouse ophalen ;)
En daarna nog even te shoppen!
Ik hoop op de fiets, is wel zo lekker met dit weertje ;)

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Shopse morgen!

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Hee Yel, hoe gaat het? :knuffel:

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Gaat wel ;) van de week naar het ziekenhuis geweest en op 1 mei
Terug en dan hoor ik wat voor therapie ik ga krijgen.
Morgen ga ik een weekendje weg!

Apologize

Re: Pffff, heb ik dit?

Veel plezier morgen! :knuffel:

yellow

Re: Pffff, heb ik dit?

Nou, dan ben ik dan eindelijk weer....

Ben inderdaad in het ziekenhuis geweest en te horen gekregen dat ze eerst nog wat gesprekken willen met me, want ze weten niet zoveel over me.
Dus morgen het eerste gesprek in het ziekenhuis met een psycholoog.
Hoop dat het eindelijk een beetje gaat lopen, duurt zo lang al.
Vorig week een weekje in het buitenland gezeten met vriendlief, en vandaag moest iedere aan het werk.
Bah..... Dat alleen gelaten worden,...... Huilen huilen huilen....
Vind het allemaal zo moeilijk. Lijkt wel of ik een donkere deken om me heen heb....
Wil me niet zo meer voelen, wil weer plezier hebben in de dagen en geen pijn meer voelen in mijn kiezen en kaken....
Net alsof ik er niet helemaal 100% bij ben, zo voelt het, dat alles vreemd is...

Jullie horen van mij morgen!


Terug naar “Depressiviteit, somber zijn”