Gebruikersavatar
Gimli
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mar 2021 16:45

Fantasie!

Hallo,

Ik ben een jonge, (klassiek) autist die sinds 2019 antipsychotica en sinds 2020 antidepressiva slikt. Sinds 2020 is de dosering van antipsychotica omhoog gegaan!

Een kenmerk van mijn autisme is dat ik enorm veel kan fantaseren. Dat heb ik al sinds ik een kind was. Maar sinds 2019 heb ik ergens last van: Het is voor mij steeds moeilijker om een (goed) verhaal te bedenken. Ik weet niet wat er precies aan de hand is, maat als ik een verhaal wil bedenken, lukt het mij gewoon niet om een verhaal te bedenken, waarvan mijn hart echt kan zeggen: Dat is een goed verhaal! Ik maak namelijk steeds meer keuzes met mijn hoofd, als ik een verhaal bedenk. Bovendien lukt het mij dan ook niet om goed na te kunnen denken! Het is alsof ik een soort zeurstem heb, die ervoor zorgt dat mijn creativiteit minder wordt! Bovendien is het voor mij tegenwoordig ook heel moeilijk om inspiratie te kunnen vinden!

Ik vermoed dat mijn gebrek aan fantasie, komt door de antipsychotica die ik slik! Daarom wil ik graag stoppen met de antipsychotica. Maar volgens Dimence zal ik daardoor weer de kans krijgen op hersenbeschadiging!

Hoe denkt u daarover?

Terug naar “Autisme Spectrum Stoornissen”