Murawand

Van toegepaste psychologie naar master klinisch

Komend jaar studeer ik af voor mijn opleiding toegepaste psychologie. Na deze studie zou ik graag een master klinische psychologie volgen. Verschillende universiteiten bieden een schakelprogramma aan waarbij de vakken gegeven worden die je nodig hebt voor de master klinische psychologie. Graag zou ik willen weten of er mensen hier op het forum aanwezig zijn die dit zelfde traject hebben afgelegd.

In Leiden bieden ze een pre-master programma aan, waarbij je de aanvullende vakken krijgt. Heeft iemand ervaring mee hoe zwaar deze opleiding is?
http://www.fsw.leidenuniv.nl/psychologi ... ramma.html

Tevens heeft de Open Universiteit een verkort bachelor programma aan, waarbij je dus ook een diploma krijgt en waarschijnlijk toegang hebt tot alle universiteiten om je master klinische psychologie te behalen. Kan iemand dit bevestigen?
http://www.ou.nl/web/psychologie/verkor ... ropleiding

Verschillende universiteiten heb ik al een mail gestuurd met deze vraag, maar in verband met vakantieperiode reageren zij heel traag. Ben benieuwd naar jullie adviezen/ervaringen!

TheEmperor85

Re: Van toegepaste psychologie naar master klinisch

Welkom Murawand,

Bij de OU heb je inderdaad de mogelijkheid tot een verkorte bachelor, als je al een bachelor of HBO diploma hebt. En daarna ben je vrij om welke uni dan ook te kiezen. Overigens heeft de OU ook een master klinische psychologie (die dus ook perfect aansluit op je korte bachelor).

Terug naar “Psychologen en studenten”