Gebruikersavatar
ibsodehorizon
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jun 2015 15:10

Nieuw aanbod OV4 - type 9 regio Aalst-Ninove(Belgie)

Graag wil ik de leden van dit forum informeren dat IBSO De Horizon Aalst vanaf volgend schooljaar 2015-2016 start met een nieuwe opleidingsvorm OV4-type 9. Leerlingen met een AutismeSpectrumStoornis, die ingeschreven zijn in het buitengewoon onderwijs, zullen op een school voor gewoon secundair onderwijs les kunnen volgen. Zij zullen m.a.w. het normale curriculum volgen en dezelfde eindtermen moeten behalen. In de reguliere 1A- of 1B-stroom worden aparte auti-klassen georganiseerd. IBSO De Horizon werkt samen met drie vestigingsplaatsen in de regio:

- Middenschool Ninove (1A en 1B)
- Koninklijk Lyceum Aalst (1A)
- TechniGO! Aalst (1B)

Deze OV4-werking biedt een ruime omkadering waarbij orthopedagoog, auti-coach, leerkrachten, directie en ouders nauw zullen samenwerken (o.a. via individuele handelingsplanning, ruime beeldvorming van elke leerling, wekelijkse klassenraden,...). Dit om de overstap van elk kind van het lager naar het secundair onderwijs zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden. Het streefdoel is -waar mogelijk- leerlingen op termijn (eventueel met GON-begeleiding) te laten instromen in het gewone onderwijs, zonder de intense ondersteuning vanuit OV4. Het finale doel is dat de leerlingen op het einde van de rit een diploma in het gewone onderwijs behalen met het oog om tewerk gesteld te worden in het reguliere arbeidsmilieu of verder te stromen naar het hoger onderwijs.

De doorverwijzing naar OV4-type 9 gebeurt in samenspraak met de school, de ouders en het CLB. Deze laatste dienen een type 9 attest ASS uit te reiken.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met:
- Lies Lockefeer (auti-coach OV4: 0491/15.18.60. / lies.lockefeer@ibsodehorizon.be)
- Karolien Meganck (orthopedagoog OV4: 0497/43.15.54. / karolien.meganck@ibsodehorizon.be)

Terug naar “Ervaringen met en 'reclame' voor hulpverlening”