Beta-conglycinine helpt het lichaam om een teveel aan schadelijk vet in bloed en huid kwijt te raken. Dat concluderen Japanse wetenschappers uit een onderzoek. Beta-conglycinine, dat voorkomt in het eiwit van de sojaboon, staat er al om bekend dat het niveau van triglyceriden doet dalen (bij muizen), waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. [Link]

soyamelkIn dit nieuwe onderzoek constateerde men veranderingen in het percentage lichaamsvet en vetzuren in het bloed bij 41 gezonde vrouwen. Voor en na langdurige inname van beta-conglycinin. De veranderingen in hoeveelheid lichaamsvet werden alleen gezien bij vrouwen bij wie het lichaamsvetpercentage rond de 25 lag. Alleen bij deze groep zag men een gunstig effect op zowel het percentage lichaamsvet als op het triglyceridenniveau in de bloedbaan.

De onderzoekers concluderen dat bij continue inname van beta-conglycinine (5 gram per dag) het lichaamsvet en vetzuren in het bloed genormaliseerd blijven.(Journal of Nutritional Science and Vitaminology 2004;50(1):26-31; zie LEF).