De kracht van het geduld‘Anders dan bij vriendelijkheid, dankbaarheid of vrijgevigheid gaat het bij geduld niet om wat je doet, maar vaak juist om wat je niet moet doen. Alles draait om je inhouden als je je wilt laten gaan. Om te accepteren¬†waar je moeite mee hebt en te wachten op wat er gebeurt, in plaats van overal achter aan te rennen en gebeurtenissen te forceren’.Niet alles in het leven kan bereikt worden met wilskracht (prestatiedrang) …. soms heb je veel meer aan een gezonde portie ‘wachtkracht’ (geduld).-Kijk meer naar wat je al gedaan hebt dan naar wat je nog moet doen.

-Zoek bij irritaties naar praktische oplossingen in plaats van kwaad/verwijtend te reageren.

-gebruik de wachttijd in lange rijen voor korte ontspannings- of meditatieoefeningen.

-Probeer taken met meer bewuste aandacht uit te voeren zodat je meer oog krijgt voor de positieve, zinvolle kanten van je bezigheden.

-denk aan de momenten dat je geduld van anderen nodig had en dat gelukkig ook kreeg.

‘Geduld geeft ons het vermogen om waardig om te gaan met de obstakels op ons pad, om uitdagingen van het leven met moed, kracht en optimisme tegemoet te treden’.Een mooi boek over ‘geduld’, een vaardigheid die je¬†kunt aanleren en trainen. Geduld brengt ons jachtige levenstempo terug en stelt ons in staat onze talenten te benutten; het houdt ergernis en frustratie buiten de deur; we ontdekken weer waar we eigenlijk naar verlangen. Met de inspirerende anekdotes en praktische inzichten kun je zo aan de slag.Mary Jane Ryan zoekt in haar boek ‘De kracht van het geduld’ naar inzichten die geduld kunnen opwekken. Bijvoorbeeld: verwacht niet van jezelf dat je volmaakt bent, maar ga ervan uit dat je steeds aan het leren bent. Of erken dat er meer dan één manier of oplossing is. Ook brengt ze ons in contact met mensen die in de praktijk van het leven geduld hebben beoefend. En daaruit destilleert ze bruikbare, praktische tips om geduld te trainen.¬†¬†¬†Zie ook de reacties op dit onderwerp bij vrouw & relatie.