Recentelijk werd ons het boek ‘de 10 flirtgeboden’ van Angelique van ’t Riet en Paul Smit toegestuurd. De titel wekt de indruk dat het boek een handleiding is om de juiste partner aan de haak te slaan door geslepen versiertrucs. Niets is minder waar. Volgens de schrijvers is de definitie van flirten: positieve aandacht geven aan elkaar om verbinding tot stand te brengen. Dat flirten altijd geassocieerd wordt met versieren is een misverstand.

Het boek zit op een originele wijze heel leuk in elkaar. Het is speels vormgegeven en bevat veel humor. Je zult er geen lappen saaie teksten in aantreffen. Wat kun je er dan wel in lezen? De schrijvers hebben 10 flirtgeboden bedacht als variant op de 10 geboden die je in de bijbel aantreft. De 10 flirtgeboden helpen je om je angsten los te laten, een open houding te creëren en bij jezelf te blijven zodat je in verbinding kunt komen met anderen.

“Een kind is spontaan en open, heeft geen muur om zich heen en kan heel snel verbinding maken. Een kind loopt op een ander kind af en vraagt of het wil spelen. De ‘klik’ is in no­time gemaakt en de hele middag hebben ze samen veel plezier.”

Je kunt hier het eerste hoofdstuk gratis downloaden en als het wat voor je is kun je het hier online bestellen.

Het boek is in boekvorm en digitaal leverbaar.