Fladderende oliekruikjes, zo heeft het kinderboek dat Petra Muis heeft geschreven over pesten. Naast deze publicatie heeft ze een site, waarmee ze ouders informeert die te maken krijgen met pesten onder jonge kinderen.
Sara
In het kinderboek verwerkte zij de methode van de kanjertraining die op alle basisscholen in Nederland gebruikt wordt. Vier type kinderen: Liesje het aapje, Femke de tijger, Hagar de pestvogel en Sara het konijntje staan centraal.
In het boek komen veel pestvormen aan bod die het kind samen met de ouder beleeft. Alsook veel tools voor een gepest kind en voor de ouders/leerkrachten.

Er staan in het boek veel inspiratiebronnen, creatieve denkvormen/uitjes/doe-dingen/weerbaarheid tips voor een gepest kind/ouders, maar ook leuke dingen voor leerkrachten, zoals het inzetten van een vriendschapskaart. Om in de klas te bespreken hoe het in de pauze is gegaan bijvoorbeeld. De leerkracht kan die vriendschapskaart kopiƫren en aan elk kind geven.
Petra Muis heeft het boek geschreven om kinderen te helpen omgaan met boosheid en verdriet, die pestsituaties teweegbrengen, en de angstervaring te verwerken. Zodat zij leren om zichzelf gerust te stellen, te motiveren en hernieuwd zelfvertrouwen te krijgen waarmee de weerbaarheid weer in balans komt. Input die psychologen en speltherapeuten haar gaven, zijn verwerkt in het boek.