Je kunt afslanken door niets meer te doen dan ademhalen. Dat beweert Jill Johnson, de nieuwste afslankgoeroe van Amerika.

Meer dan 750.000 volgelingen verliezen kilo na kilo met de door haar ontwikkelde methode Oxycise. Het idee achter Oxycise is simpel. De meeste mensen gebruiken volgens Johnson slechts éénvijfde deel van de totale capaciteit van hun longen.

“Zodra zuurstof in aanraking komt met vetmoleculen, dan worden ze afgebroken en uit het lichaam afgevoerd. Hoe meer zuurstof we inademen, hoe meer vetten er dus verbrand zullen worden. Oxycise is dan ook gericht op een betere en diepere ademhaling”, aldus Jill Johnson.

De methode bestaat uit een serie oefeningen die hoogstens een kwartiertje van je tijd in beslag nemen en overal beoefend kunnen worden. Zelfs in de auto of achter het bureau.

Professor Girandola van de Universiteit van Southern California heeft Oxycise onderzocht. “Met deze methode kan tot 140 procent meer calorieën verbrand worden dan met fietsen of hardlopen”, luidt zijn conclusie.