Roosenzo

Waar beginnen

Al vele jaren heb ik veel moeite met mezelf als persoon. Omdat ik mijzelf inclusief het leven dat ik heb zo treurig vind bedenk ik er vaak dingen bij. Heb al ongeveer 15 jaar een eetstoornis en ik wil gewoon hulp om eens samen met iemand die er verstand van heeft te bekijken wat ik heb en of er iets aan te doen is. Denk dat het allemaal begonnen is met een slecht zelfbeeld waardoor ik eigenlijk steeds verder de ellende in kom. Maar als ik bij de huisarts kom lijkt deze mij toch niet echt serieus te nemen. Ik wil gewoon hulp maar die krijg ik niet. Heb het gevoel dat ik het uit moet kauwen bij de huisarts terwijl ik gewoon wil dat hij mij door verwijst. Hebben jullie een idee waar ik moet beginnen? Ik moet gewoon snel veranderen.

loek0000

Re: Waar beginnen

Vraag aan je huisarts of hij je kan door verwijzen naar een spygoloog.

Roosenzo

Re: Waar beginnen

Dat doet hij dus niet. Zit me een beetje vaag aan te staren. Maar ik kan toch zelf ook een afspraak maken zonder doorverwijzing? Zou een psycholoog mij ook door kunnen verwijzen? Want ik denk dat ik intensieve therapie nodig heb.

Gebruikersavatar
Radius
Berichten: 827
Lid geworden op: 05 aug 2011 21:53

Re: Waar beginnen

Inderdaad kan je rechtstreeks contact leggen met een psycholoog, en die kan je verder helpen een therapie of behandeling te vinden die bij je past. Er zijn psychologen werkzaam in de meeste ziekenhuizen, maar er zijn er ook veel met een eigen praktijk. Het zou kunnen dat er verschil is in hoeverre de kosten door je verzekering gedekt zijn, dus het is aan te raden dat even na te lezen voor je een afspraak maakt. Sterkte en veel succes met je behandeling.
Neem weg, de sluier van illusie
Neem waar, de vreugde in het absolute

Roosenzo

Re: Waar beginnen

Bedankt voor je reactie.

Heb intussen een afspraak gemaakt bij een psycholoog hier in de buurt. Moet geloof ik 20 euro eigen bijdrage betalen per consult. Maar moet dat inderdaad nog eens even goed uitzoeken allemaal.

Gebruikersavatar
elgebak
Berichten: 3887
Lid geworden op: 11 mei 2012 14:24

Re: Waar beginnen

Roosenzo schreef:Bedankt voor je reactie.

Heb intussen een afspraak gemaakt bij een psycholoog hier in de buurt. Moet geloof ik 20 euro eigen bijdrage betalen per consult. Maar moet dat inderdaad nog eens even goed uitzoeken allemaal.
als je je via de huisarts laat doorverwijzen kan je naar een tweedelijnspsycholoog, waarbij je geen eigen bijdrage hoeft te betalen ;) Dan zit je alleen nog met het eigen risico, maar dat heb je overal.

Superwoman

Re: Waar beginnen

Elgebak, heb je gelezen dat er al was geschreven dat de huisarts geen doorverwijzing wilde geven?


Roosenzo: goed dat je zelf contact hebt gezocht met een psycholoog. Hopelijk kun je daar je verhaal kwijt. En hoe moeilijk ook, als je eerlijk bent, zal deze psycholoog een behandeling kunnen bieden die jou helpt of jou helpen zoeken naar een behandeling die goed bij jou past. Probeer dus echt eerlijk te zijn zodat je ook de juiste hulp kunt krijgen.

Sterkte!

Gebruikersavatar
elgebak
Berichten: 3887
Lid geworden op: 11 mei 2012 14:24

Re: Waar beginnen

Superwoman schreef:Elgebak, heb je gelezen dat er al was geschreven dat de huisarts geen doorverwijzing wilde geven?
Het wil wel eens helpen om te blijven aandringen. Als een huisarts er zat van wordt is er een kans dat die doorverwijzing er uiteindelijk toch komt.

Roosenzo

Re: Waar beginnen

Ben niet zo goed in aandringen. Ga het nu maar zo doen. Waarschijnlijk ziet deze psycholoog wel dat ik redelijk gestoord ben.... Mag hij mooi mijn huisarts bellen.

Gebruikersavatar
elgebak
Berichten: 3887
Lid geworden op: 11 mei 2012 14:24

Re: Waar beginnen

Roosenzo schreef:Ben niet zo goed in aandringen. Ga het nu maar zo doen. Waarschijnlijk ziet deze psycholoog wel dat ik redelijk gestoord ben.... Mag hij mooi mijn huisarts bellen.
aandringen is ook niet het leukste om te doen... En misschien kan deze psycholoog ook wel een doorverwijzing geven naar een tweedelijnspsycholoog.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Waar beginnen

Roosenzo schreef:Al vele jaren heb ik veel moeite met mezelf als persoon.
Rot hoor, om jezelf in akelig daglicht te zien!!! :knuffel: :knuffel: :knuffel: :knuffel:
Roosenzo schreef:Omdat ik mijzelf inclusief het leven dat ik heb zo treurig vind bedenk ik er vaak dingen bij.
Tja, al shet om echte problemen gaat, haken veel mensn ehelaas af, dus ik snap dat wel.
Roosenzo schreef:Heb al ongeveer 15 jaar een eetstoornis en ik wil gewoon hulp om eens samen met iemand die er verstand van heeft te bekijken wat ik heb en of er iets aan te doen is. Denk dat het allemaal begonnen is met een slecht zelfbeeld waardoor ik eigenlijk steeds verder de ellende in kom.
Nou - daar zeg je idd eens wat.
Eetstoornissen zijn in wezen niet heel erg moeilijk op te lossen: een van de valkuilen is, dat je niet te veel over eten moet praten. (Enige info kan geen kwaad - 2 gesprekken oid. met de dietiste.)

Idd: vaak begint het probleem ergens anders: bijv. met je lage zelfbeeld. (En mogelijk kwam dat ook niet uit de lucht vallen, ligt daar ook van alles 'onder'.)
En als je die dingen aan de orde stelt; verwerkt, wat verwerkt moet worden, eventuele nu nog ontbrekende vaardigheden alsnog bijleert - dat soort dingen, dan verdwijnt de eetstoornis doorgaans geleidelijk.
(Als het tegenzit, bij nare trigger een terugval - en dan maar weer met frisse moed die trigger nader onderzoeken. Wat had ik nodig, wat ik niet kon krijgen..? Moet er nog oude pijn uit? Heb ik extra vaardigheden nodig? Extra steun...? Dat soort dingen.)

(En een vriendin van mij zat 15 jaar terug in een gespecialiseerde inrichting, waar ze beter weg had kunnen blijven. Men geloofde daar in keiharde confrontatie. "Jullie moeten nu iemand gaan troosten (bam, doe efkes!) en het mag niet met eten!!"
Okee, dat IS lastig - nou, dan werd je dus aangekeken met iets van "Wat zijn jullie dom." Niet goed, voor hen die vanuit een laag zelfbeeld een eetprobleem kregen.
Dat het thema "troost (maar zonder eten)" aan de orde komt, is uiteraard zinnig. Idem dito voor woede uiten, assertief zijn, angst, aandacht vragen, verdriet, sexualiteit - noem maar op.)En wat betreft steun en erkenning zou ik zeggen, neem een andere huisarts. Iemand 15 jaar laten aan modderen met een eetstoornis "het moest niet mogen!!".

Terug naar “Map 'Psychologie'”