ikben

Medicatie-combo

Hallo allemaal,

ik ben (ex) PTSS'er en met mij gaat het goed. Soms wel downs, maar niet meer als ieder "normaal" ander. Ik woog voorheen 47 kilo, at gewoon goed. Heb ook al mn hele leven slaap problemen. Ik lig soms nachtenlang wakker te wachten op mijn slaap en uiteindelijk ben ik zo oververmoeid, dat ik daardoor helemaal niet meer slaap. Met een kindje in huis en een gezin, is dat niet altijd even ideaal.

Begin maart gestart met Remeron. Was al eerder aan de Remeron geweest om wat aan te komen maar werd toen zo depressief. Ik dacht, dat het mss aan de roerige tijd toen had gelegen en niet aan het medicijn. Dus als het me ging helpen om te slapen wilde ik het wel proberen. Slapen ging meteen goed, werd snel erna al minder. Ik merkte ook al snel me weer depressief te voelen dus uiteindelijk in augustus gestopt.

God ik ben ziek geweest!! Dat niet alleen, ik was inmiddels 15 kilo aangekomen (7 in de loop van de jaren van mezelf, 7 door de Remeron) en ik voelde me hier goed en heel erg lekker bij. Dus toen ik beneden de 57 kilo ging was voor mij de keus snel gemaakt. Ik ben toen een kwart Remeron gaan slikken en dat ging goed, voor mn gewicht, niet voor tussen mn oren. Uiteindelijk vorige maand gestart met een halve Prozac erbij, dit lijkt prima te werken! Heb voorheen Prozac weleens gehad en dat was het enige dat het voor mij deed. Dus nu gebruik ik Remeron voor mn gewicht en rust. Prozac om de depressie tegen te gaan van de Remeron en nu ook nog 3 x 25 mg Seroquel 's avonds omdat ik ander niet stop met denken en niet slaap.

Ik maak me erge zorgen over de combo. Is iemand hier bekend mee, wat kan ik verwachten? Het liefst stop ik met de Remeron en blijf ik op een halve Prozac zitten met Seroquell erbij maar dan keldert mijn gewicht weer. Wie weet raad?

Overigens deed ik het (op slapen en gewicht na) ook altijd prima zonder AD..

Groetjes,

Ik ben ..

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Medicatie-combo

Hoi Ik ben,
wat ik vreemd vind aan de keuze van je arts, is dat je wordt behandeld voor een kwaal die je wellicht helemaal niet meer hebt, nl. PTSS. Dat is een aandoening die uitstekend te genezen is, je hebt het over jezelf als iemand met wie het goed gaat - op gewicht en slapen na.
Sterker nog, dat je "altijd al" slecht sliep.

Op zich: ptss of iedere andere heftige stress/ vermoeidheid kan depressie geven - maar de aanpak van voorkeur is altijd: de oorzaak aanpakken, of wel hetzij het trauma verwerken, hetzij zorgen dat je beter slaapt - en pas in 2e instantie ADpillen.


Slaapproblemen heb je in allerlei categorieen - en NIET alle slaapprobleen hebben te maken met psychische onrust...!!!!
Er bestaan fatoenlijke slaapklinieken, waar gekeken kan worden, wat er nou zoal met jouw slaapprobleem aan de hand is - en waar je heb beste op zou reageren.

En wellicht is ook je gewicht niet direct aan je (voormalige) ptss gerelateerd: onder invloed van slecht slapen kun je afvallen (of juist als je ter compensatie gaat eten snoepen: aankomen).
Of wellicht heb je een redelijk 'hoog ingestelde', erg actieve schidklier, of nog weeer een andere oorzaak voor weinig wegen.
(Zolang je stevige botten en spieren hebt, is "geen greintje vet" zo erg nog niet... Daar zijn goede apparaten voor, om dat te meten - dat geeft veel meer info dan alleen je gewicht in kilo's.)

Dus alle reden om te stoppen met dit gegoochel en eens goed onderzoek te laten doen...

ikben

Re: Medicatie-combo

Hallo Janneke,

bedankt voor je reactie. Slaap onderzoeken heb ik meer dan genoeg gehad, ook zo'n beetje alle soorten pammen die er zijn, wat ik niet meer wil. Net als het mager zijn, ben ook aan alle kanten opgemeten, geen te snelle schildklier, goede eetgewoonten. Heb bij de dietiste gelopen 5 jaar, 5000 calorie-en dieet gehad en nog kwam ik niet aan. Er is zogezegd, niks mis met mij!

Groetjes ikben

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Medicatie-combo

Hoi Ik ben,
wrang is dat, he - komt uit de testen dat je gezond bent - maar je probleem blijft onverminderd bestaan...

Als het om slaap gaat, heb je wellicht iets aan deze tip. Ook buiten het farmaceutische erf goede middelen en maatregelen tegen slapeloosheid. Waar je misschien iets aan hebt: je kunt je eigen hersengolven (leren) beinvloeden, zodat je in slaap valt.
"Hersengolven" is jargonnees voor de plaatjes die je op een machine ziet, als je de hersenactiviteit meet met electroden.
Die golven hebben verschillende namen, afhankelijk van hun vormen.
Betagolven gaan samen met denken, praten, lezen, etc. ofwel: als je hersens fiks aan het werk zijn. (Tobben en malen vallen hier ook onder.)
Ontspannen en/of wat suffen: alfagolven.
Meditatie of beginnende slaap heet theta en diepe slaap heet delta.

Wat ik doe is met CD's. Je ene oor (via de koptelefoon) krijg een heel klein beetje ander geluid dan je andere oor.
Met je bewustzijn hoor je het niet, maar je hersenen reageren er wel op.
Door het verschil in geluid tussen links en rechts kan een CD (waar dat effect in zit gebouwd) je hersens naar bijv. alfagolven 'sturen'. En word je dus uit de 'onrust' van "bah, ik ben wakker, ik voel me rot, ik wil slapen, ik wil rust (etc.)" gehaald. (Gesteld, dat je die hebt.)
Thetagolven werken heel goed (zo is mijn ervaring) om in te slapen.
Mijn ervaring is, dat ik goed slaap op CD's met alfa en/of theta en dat CD's met delta bij mij weinig doen.
(Kennelijk is die afstand te groot.)
Ik heb wel 2 CD's met deltagolven - de een doet mij niet zo heel veel; aan de andere heb ik bijzonder diepe rustervaringen.

Kosten: via het internet kun je bijv. bij de firma brainsync voor plm. 15 dollar 1 CD kopen. (Je hebt een creditcard nodig en het ding moet over de oceaan worden gevlogen, of je doet een dowload op MP3 - maar het hoeft dus geen honderd euro te kosten. In NL had je ooit, in Amsterdam, de winkel egosoft, die ook een aantal van dit soort dingen had.)

Terug naar “Medicatie”