spook

Afgevlakt of geen gevoel meer

ik slik sindskort antidepressiva. Nu is de vraag krijg je nu een goed gevoel als het werkt of heb je geen gevoel meer. Ik heb al zo lang chronische depressiviteit dat ik eigenlijk al afgevlakt ben. Zoiets als uitzinnig blij of gelukkig zijn, enthousiasme of uit je dak gaan is voor mij geheel vreemd (klinkt heel dom ik weet het). Hoe weet ik als het werkt?
ctrlaltdel

Re: niet depressief met antidepressiva?

Hoi,

Wat slik je precies ?

Ik heb het een klein jaar geleden eens eventjes gedaan (effexor XR) en er veranderde niet zoveel eigenlijk en ben er redelijk snel mee gestopt. Als je uw gevoel bekijkt in golven dan "zouden" de scherpe kantjes eraf moeten zijn. En dat voelde ik wel. De grote angsten leken wel verdwenen. Misschien ook wat placebo-effect. Beetje moeilijk te zeggen eigenlijk vind ik. Alleen, veel belangrijker is de manier waarop je tegen de dingen aankijkt. Het is een ondersteuning maar je moet aan jezelf werken. (Kan lang duren en frustrerend zijn) Ondertussen heb ik mijn gedachten al een beetje meer kunnen ordenen en kijk ik wat anders aan tegen bepaalde dingen. Maar het lukt nog niet allemaal even goed, zie ook m'n topic dat ik gestart had en waarin je reageerde waarvoor dank !

Dit is dan ook vanuit mijn heel beperkte ervaring..

Groetjes !
ctrlaltdel

Re: niet depressief met antidepressiva?

Kun je wat meer vertellen over de oorzaak ? Kun je verklaren waarom je jou precies zo voelt ?
miek

Re: niet depressief met antidepressiva?

Ik ben een lange tijd zwaar depressief geweest.
De medicatie en de therapie hielden me stabiel maar ik had niet echt plezier of zo.
Nu neem ik sinds vorig jaar Wellbutrin xr 150mg. En ik ben niet meer zo afgevlakt.
Ik voel me vrij goed en amuseer me toch wel eens.
Al heb ik ook nog mijn mindere periodes.
spook

Re: niet depressief met antidepressiva?

Dat zou mooi zijn als dat ook bij mij het geval zou zijn. heb nu mijn eerste week achter de rug. afgezien van slapeloosheid en duizeligheid zijn er nog geen zware bijwerkingen voorbij gekomen. kijken hoe het volgende week gaat.
Opa Black

Re: niet depressief met antidepressiva?

Ieder mens zit anders in elkaar....... de een reageert goed op b.v. prozac de ander wordt er enkel maar beroerd van.
Zo is het met alle middelen......... , maar het is zoeken naar het juiste middel waarbij jij je het beste voelt.

Ik hoop dat het allemaal mag lukken.
Puchu

Voor de 3e keer Efexor

Hallo allemaal,

Ik heb dit forum net ondekt dus ben nog nieuw hier, ik heb al rond de 25 jaar last van depressies en angststoornissen. In al die jaren heb ik verschillende ad's gebruikt waaronder Seroxat en Efexor voor meerdere jaren in combinatie met een lage dosering Bromazepam. De laatste was Efexor waarvan ik nog 37,5mg slikte komende van 75mg en daarvoor 112mg. Hiermee ben ik half december gestopt en gelijk over gegaan naar Lexapro, na ca 2 weken beviel Lexapro me niet langer en was ik alles zo zat dat ik direct gestopt ben met alles.

Uiteraard kreeg ik ontwenningsverschijnselen en zelfs delen van mijn gevoel kwamen terug maar op een ongecontoleerde manier, eigenlijk helemaal niet prettig want ook de spanning en angstklachten werden weer heviger.

Contact opgenomen met de huisarts die het verstandig leek om toch maar weer Efexor 37,5mg te gaan slikken totdat ik aan de beurt zou zijn voor meer gespecialiseerde hulp waar ik overigens pas 1 april terrecht kan.

Het vreemde is nu dat ik veel meer bijwerkingen van de Efexor heb dan de eerdere keren dat ik het gebruikt heb, als ik s'morgens wakker word begint het al met het trekken van mijn maag en na het opstaan sta ik echt te stuiteren maw, kaakklem, gespannen spieren, gespannen/gestressed gevoel, trillen en wat eten kost me ook de grootste moeite. Pas na 20mg Oxazepam en een dik uur later zakt het allemaal wat, al komt het weer in iets mindere mate terug als de Oxa begint uit te werken.

Dit is nu de 8e dag sinds ik weer begonnen ben met Efexor, de vorige keren herriner ik me nog was er al een licht positief effect maar nu totaal nog niet. Her enigste wat verder is veranderd is dat ik sinds 1 januarie gesopt ben met roken, zou dat soms het een en ander verklaren?

Groetjes,
Puchu
Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Voor de 3e keer Efexor

Hoi Puchu,
je bent niet de eerste wanboffer die dit opeens overkomt: opeens meer bijwerkingen van pillen die voordien goed verdragen werden.

Wat wetenschappelijk onderzocht is, maar helaas niet erg bekend onder huisartsen (ieder zijn vak) bijwerkingen van ssri's kun je heel goed beinvloeden met vitamine B complex. Mogelijk dat je daar baat bij hebt!

(En aanpakken van angstklachten en eventuele uitputting kan ook zoden aan de dijk zetten.)
Sucses!
Betty

Re: Voor de 3e keer Efexor

ik denk dat het stoppen met roken er ook wel mee te maken kan hebben,het lichaam of geest vraagt om iets.

In de periode dat ik nog rookte had ik ook vaak het gevoel dat ik zo trillerig was,ook ik dacht dat het van de Efexor kwam.

Later bleek dat ik ook trillerig was als ik het niet gebruikte,nam ik maar weer een diazepam in.

Stoppen met roken kan ook deze bijwerkingen hebben,ik herke die onrust wel van toen ik stopte.

Nu ik niet meer rook en er al veel langer af ben merk ik pas hoe rustig ik geworden ben,alsof mijn geest zegt ik krijg het toch niet :)

Duurt wel even totdat je zo ver bent.

Toch ook maar die vitamine B complex gebruiken zou ik zeggen,zou zo maar kunnen dat het helpt.
Betty

Re: Voor de 3e keer Efexor

uh...ik had meer een heel onrustig gevoel,steeds maar trillen en me een beetje wazig voelen.
Dat gevoel kon me een beetje uit mijn evenwicht brengen of een beetje angstig maken.

Ik denk ik zet dit er toch maar bij voor de duidelijkheid.
Puchu

Re: Voor de 3e keer Efexor

Bedankt voor de antwoorden, Janneke, ik vond nog een pot vitamine pillen dus gelijk maar mee begonnen. Wat bedoel je precies met uitputten? Jezelf vermoeien om er minder last van te hebben of juist te vermoeid zijn en er last van krijgen?

Betty, ik ben pas 1 januari gestopt na ongeveer 30 jaar zwaar roker te zijn geweest, ik mis het vooral bij handelingen zoals computeren, hobbyen, klussen enz, sterker nog: Een bepaalde hobby waar ik veel tijd in stak kan me weinig meer boeien na het stoppen met roken, heel maf eigenlijk.

Trouwens, in de 2e week dat ik geen Efexor meer nam had ik in 7 dagen 6 dagen een migraine aanval, terwijl ik daar wel eens last van heb maar nooit zo extreem.

Verder heb ik sinds ik weer gestart ben met Efexor geen alcohol meer genuttigd, daarvoor dronk ik gemiddeld 3 flesjes bier per avond (vaak wat meer zeker in het weekend)

Groetjes,
Puchu
Betty

Re: Voor de 3e keer Efexor

Puchu wel knap dat je het nog steeds volhoudt want ik weet hoe moeilijk het is,stoppen met roken.
Echt knap.
En nu ook gestopt met drinken dat zal jouw lichaam ook wel wat van slag brengen denk ik.

Ik wou wel zeggen dat je echt goed bezig bent. :)
Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Voor de 3e keer Efexor

Hoi Puchu,
ik had het over de invloed van stress op je lichaam.
Op zich: van dingen als depressie is bekend, dat het vaak mensen treft, die een periode van stress, nare dingen, tegenslagen etc. achter de rug hebben (of: er nog midden in zitten, helaas - dat kan ook).

Prof. Schreuder stelde in 2001 vast, dat het enige verschil dat hij kon vinden tussen mensen met een trauma en een depressie was, dat de cortisolwaarden lager waren bij depressie. Cortisol is een stresshormoon, en op zich zou je verwachten dat je dat met bakken in je lijf hebt als je je akelig voelt. Dat blijkt zo te zijn bij mensne die zich ""gewoon"" akelig voelen, bij mensen die lijden aan een trauma - maar dus niet (of niet meer?) bij mensen met een depressie.

Sindsdien doet de reguliere psychiatrie hier onderzoek naar.
De bijna reguliere orthomoleculaire geneeskunde heeft al jaren weet van de toestand van "uitgeputte bijnieren", waarbij idd minder cortisol wordt geproduceert dan ideaal.
Als je bijnieren te weinig cortisol produceren, is je (in fraai jargon) "stresstolerantie" laag (en kunje helaas makkelijk angstaanvallen krijgen).

(...enne: sporten en bewegen is uitstekend tegen angst en depressie, maar dus alleen als je bijnieren dat aankunnen! Een wandelinketje is tot daar aan toe, maar hollen en draven is niet "meteen" voor iedereen geschikt.)
motogp

Re: Voor de 3e keer Efexor

Hoi,

Ik slik nu zo,n zes jaar efexor, eerst 75, al snel 150, 187,50 en sinds tien maanden,
225 mg, met seroquel 25 mg, soms 50, en zonodig een tranxene.
Nu is dit wel relatief veel vind ik zelf, maar anders gaat m,n hoofd aan het flipperen....
Volgens mij zijn de bijwerkingen onderhevig aan veel dingen, stoppen met roken, wat ik in 2003 een half jaar heb gedaan, daarna nog eens anderhalf jaar gestopt geweest, nou in het begin stuiterde ik erover, later werd het allemaal rustiger.
leeftijd kan ook schelen, overgang(zit ik nu in ), het '" graven" in jezelf, enz.
8 dagen is ook kort toch, misschien wen je wel weer aan langzamerhand.
Ik heb bijwerkingen, maar ik kan niet zonder helaas.
Ik krijg na de seroquel zere benen, maar de psychiater zegt dat ze dat nog nooit gehoord heeft.

Ik vind het wel knap wat je allemaal doet trouwens, wens je veel succes en sterkte.
morrighan4u

Re: Voor de 3e keer Efexor

Heb zelf 3 jaar efexor gebruikt, haalde de pieken en dalen even weg, maar bleef wel verder zombie en de stressfactoren (die vele in deze maatschappij ervaren) verdwijnen er niet mee.. Jezelf beter laten aarden, of zoek een alternatieve methode (gebruik desnoods een pgb hiervoor) om zorg op maat in te kopen.

De farmaceutische maffia heeft er baat bij om jou aan de medicatie te houden... want het lost niets op en zij worden er wel rijker van ;)..

Nog even een linkje over alle side-effects..
http://www.antidepressantsfacts.com/effexor-ADF.htm





*The NWO wants worldwide depopulation...
chrissie

Ervaringen met Efexor

Hallo,

Ik gebruik al 11 jaar Efexor en ben na 7 weken medicijnvrij geweest weer begonnen met Efexor.

Wat mij bij dit middel stoort is het vele zweten 's nachts, drijvend in het zweet wakker worden. :oops:

Wie herkent de bijwerking: nachtelijk zweten en heeft tips om hier iets tegen te doen? :doubt:

Alvast heel hartelijk bedankt!!

xxx Chrissie
Betty

Re: Bijwerking Efexor: zweten

Het staat in de bijsluiter dat je er van gaat zweten.
Zelf heb ik ook efexor gebruikt in het verleden,kan me niet herinneren over nachtelijk zweten.
Wel iets meer zweten dan normaal.

Ik vind overigens wel dat je het al heel lang gebruikt,is dat achter elkaar of zitten daar ook periodes in dat jet het niet gebruikt hebt?
miek

Re: Bijwerking Efexor: zweten

Ik kan ook badend in het zweet wakker worden door de Efexor.
Waar ik waarschijnlijk meer last van heb is gejaagdheid (een druk hoofd).
chrissie

Hoeveel bijwerkingen acceptabel

Hallo allemaal,

Sinds lange tijd gebruik ik Efexor 75 mg. Ik ben 7 weken gestopt (na 3 maanden te hebben afgebouwd), omdat ik de bijwerkingen niet meer acceptabel vond. Helaas moest ik toch weer beginnen. :mad:

Toch merk ik dat de bijwerkingen steeds heviger worden. In totaal heb ik 12 :oops: bijwerkingen geteld die vermeld worden in de bijsluiter.

Mijn vraag is: vinden jullie dit acceptabel?

Ik wil graag overgaan op een ander medicijn, maar mijn psychiater vindt Efexor het beste voor mij.

Wie heeft tips, ervaringen, suggesties enz?

Alvast heel hartelijk bedankt!!

Chrissie
lampje

Re: Hoeveel bijwerkingen acceptabel

Ik weet niet. Wat maakt een bijwerking al dan niet acceptabel? Maken de bijwerkingen je leven niet meer leefbaar? Of zou je er misschien mee kunnen leren leven? Zet de bijwerkingen af tegen de baat die je erbij hebt. Wat weegt het zwaarst? Zelf slik ik o.a. Lithium waar ik niet zo veel bijwerkingen bij heb als jij bij Efexor, maar ik vind de bijwerkingen altijd dorst, droge mond en en een gewichtstoename van 20 kilo erg vervelend. Omdat ik er wel veel baat bij heb, neem ik de bijwerkingen op de koop toe.
chrissie

Re: Hoeveel bijwerkingen acceptabel

Al dan niet acceptabel is inderdaad of je meer baat hebt bij het medicijn en de bijwerkingen op de koop toe neemt.

Maar het is zo dat de bijwerkingen de overhand krijgen, ten opzichte van de goede werking.

Het is wel leefbaar, maar al die bijwerkingen hebben wel tot gevolg dat ik me daardoor ook niet lekker voel, dus ja, dan slaat medicijnen slikken toch wel mis. Dat lijkt me ook niet de bedoeling.

Zoals ik het lees slaat bij jou de balans positief uit, ik ben nog zoekende.......
Opa Black

Re: Hoeveel bijwerkingen acceptabel

Indien het middel erger is dan de kwaal zou ik een alternatief eisen.
12 bijwerkingen dat is te gek voor woorden hoor.

*
Mogelijke bijwerkingen (o.a.)
o Buikpijn
o Dromen, abnormale
o Duizeligheid, o.a. bij plotseling opstaan (= orthostatische hypertensie)
o Eetlust, verminderde (= anorexie)
o Gewichtstoename
o Gewichtsverlies
o Griepachtige verschijnselen
o Hart- en vaatklachten
o Hoofdpijn
o Huiduitslag
o Gezichtsstoornissen
o Lichaamszwakte (= asthenie)
o Manie
o Menstruatiestoornis (dysmenorroe)
o Misselijkheid
o Nervositeit
o Opwinding (= agitatie)
o Ractie- en concentratievermogen, verminderd
o Rugpijn
o Seksuele stoornissen (o.a. ejaculatie- en orgasme-stoornis, impotentie)
o Slaperigheid
o Urinelozing, toegenomen
o Verwardheid
o Voorhoofdsholte-ontsteking (= sinusitis)
o Zweten (= transpiratie)
*
Algemeen
o Vaak is er maar een kleine kans op bijwerkingen. Er zijn echter ook geneesmiddelen met een betrekkelijk grote kans op bijwerkingen.
o Wanneer tijdens het gebruik van Efexor? effecten optreden die u niet kent, verwacht of vreemd vindt, kan dat wijzen op: (1) een bijwerking van Efexor?, (2) wisselwerking van Efexor? met een ander medicijn, voedsel of drank of op (3) overgevoeligheid voor Efexor? of (4) een allergische reactie op Efexor?.
o De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij gebruik van hogere doseringen .
Gebruik daarom niet meer van Efexor? dan op het etiket of in de bijsluiter staat voorgeschreven.

o Het is mogelijk dat u overgevoelig of allergisch bent (of wordt) voor een bepaald medicijn. Als u weet dat u overgevoelig of allergisch bent voor een bepaald medicijn, moet u dat medicijn niet gebruiken. Vergeet echter niet uw arts te vertellen voor welk(e) middel(en) u overgevoelig bent. Zo voorkomt u dat u dat medicijn nogmaals voorgeschreven krijgt.
o Als een medicijn al wat langer op de markt is, worden er niet zelden nieuwe bijwerkingen ontdekt. Hierdoor neemt het aantal 'bekende' bijwerkingen van een medicijn soms met de jaren toe. Een al wat ouder medicijn met veel bijwerkingen is daarom niet per se onveiliger dan een nieuw medicijn, waarvan dikwijls nog maar weinig bijwerkingen opgemerkt en aangemeld zijn bij de daarvoor verantwoordelijke instanties.
o Breng ook een vervangende arts of medisch specialist op de hoogte van overgevoeligheid of allergie voor bepaalde medicijnen.
o Lees de pati?ntenbijsluiter voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van Efexor?.

*
Mogelijke wisselwerkingen (= interacties) o.a.
o Alcohol (bij voorkeur niet combineren)
o Haloperidol (= Haldol?)
o MAO-remmers
*
Algemeen
o Vertel ook een vervangende huisarts of medisch specialist welke medicijnen u gebruikt. Zo kunt u voork?men dat u medicijnen krijgt voorgeschreven, die niet mogen worden gecombineerd met medicijnen die u al gebruikt.
o Lees ook de pati?ntenbijsluiter voor informatie over mogelijke wisselwerkingen van Efexor? met andere medicijnen of met voedsel.

*
Gebruik
o Zie etiket en de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter van de verpakking.
o Capsules/tabletten bij voorkeur op hetzelfde tijdstip van de dag -bijvoorbeeld tijdens de maaltijd- met wat water of vloeistof heel innemen.
*
Algemeen
o Vraag uw arts of apotheker om uitleg als u niet goed begrijpt hoe u Efexor? moet gebruiken. Doe dat ook als u dat niet meer precies weet of wanneer u dat bent vergeten.

*
Bewaren
o In de verpakking bij kamertemperatuur.
*
Algemeen
o Kleine kinderen denken vaak dat medicijnen eetbaar, drinkbaar of snoepgoed zijn. Bewaar medicijnen daarom altijd buiten bereik van kleine kinderen! .

o De meeste medicijnen zijn in de originele verpakking goed houdbaar bij kamertemperatuur (lees ook het bewaarvoorschrift in de bijsluiter).
o Bewaar medicijnen niet in een warme en/of vochtige omgeving , zoals bijvoorbeeld douchecel of badkamer.
o De uiterste gebruiksdatum van een medicijn staat vermeld op de verpakking.
o Overtollige medicijnen niet bewaren, aan anderen geven of in vuilnisbak of toilet gooien. U kunt ze het beste terugbrengen naar de apotheek.
o Lees ook de pati?ntenbijsluiter voor informatie over de houdbaarheid en de wijze van bewaren van dit middel.

*
Correct gebruik van medicijnen
o In de praktijk wordt m??r dan 50% van alle antidepressiva niet, onvoldoende of verkeerd gebruikt! Het gebruik van antidepressiva heeft echter alleen zin wanneer ze correct worden gebruikt. Dat wil zeggen nauwkeurig volgens het voorschrift van de arts.
o Wanneer u geen of te weinig medicijn gebruikt (= onderdosering), kunnen de klachten langer aanhouden dan nodig is, verergeren of later weer terugkeren (= recidiveren).
o Wanneer u te veel medicijn gebruikt (= overdosering), kan dat leiden tot ongewenste bijwerkingen en zelfs tot ziekenhuisopname. Gebruik dus nooit m??r dan de voorgeschreven hoeveelheid.
o Vraag uw arts of apotheker om uitleg als u niet precies weet hoe u uw medicijnen moet gebruiken of wanneer u dat bent vergeten.
*
Zelf combineren van medicijnen
o Combineer recept-medicijnen niet op eigen initiatief met oude medicijnen, die u heeft bewaard, of met zelfzorg-medicijnen. Dit kan namelijk leiden tot ongewenste wisselwerkingen (= interacties).


o Vraag eerst advies aan uw arts of apotheker als u naast de medicijnen van de dokter nog andere medicijnen wilt gebruiken.
*
Vertrouwen in de medicijnen
o Voor een goed resultaat is het van groot belang dat u vertrouwen heeft in de medicijnen die u krijgt. Wanneer u denkt dat u het verkeerde medicijn heeft gekregen, bang bent voor bijwerkingen of denkt dat de medicijnen die u heeft gekregen niet helpen, kan dat uw vertrouwen in de medicijnen ernstig ondermijnen.
o Bespreek eventuele problemen met betrekking tot uw medicijnen altijd met uw arts of apotheker. Deze kunnen dan uw ongerustheid weg nemen of bekijken of u misschien andere medicijnen nodig heeft.

*
Medicatiebegeleiding
o Gebruik Efexor? zo nauwkeurig mogelijk volgens voorschrift . Doe dat ook wanneer de werking u aanvankelijk tegenvalt of wanneer u (geringe) last denkt te hebben van ??n of meer van de bekende bijwerkingen (zie bijsluiter).
o Het is normaal dat de werking pas na 2-4 weken merkbaar wordt. V??r die tijd kunnen soms wel al bijwerkingen optreden. U moet in dat geval w?l doorgaan met het gebruik van Efexor?! Wanneer u (te) veel last heeft van bijwerkingen en wilt stoppen met het gebruik, moet u contact opnemen met uw arts.
o Wanneer u een dosis vergeten bent, kunt u die alsnog innemen. De volgende dosis moet u dan de dag daarna weer innemen. Daarna gaat u volgens voorschrift door met het gebruik.
o Efexor? moet na het verdwijnen van de depressie vaak nog lang worden gebruikt om de kans op terugkeer van de depressie te verkleinen. U moet dus niet stoppen met het gebruik als de depressieve klachten zijn verdwenen!
o Wanneer u het gebruik van Efexor? tijdelijk staakt kunnen zich vervelende bijverschijnselen voordoen (= afkick-verschijnselen). Vergeet Efexor? daarom nooit mee te nemen wanneer u een weekendje weg, op zakenreis of met vakantie gaat.
o Bij stoppen moet de dosering over een periode van 2-4 weken geleidelijk worden verminderd om onttrekkingsverschijnselen (o.a. angst, slaapproblemen, opwinding) te voork?men. Raadpleeg altijd eerst uw huisarts, psychiater en/of psychotherapeut als u wilt stoppen met het gebruik van Efexor?.
o Bespreek uw ervaringen en eventuele problemen met Efexor? regelmatig met uw arts en psychotherapeut. Vertel hen ook of u w?l of niet tevreden bent met het voorgeschreven medicijn. Als dat niet het geval is, kan worden bekeken of de dosis moet worden aangepast of dat u een ander medicijn nodig heeft.
o Als u niet (meer) weet hoe u dit middel moet gebruiken of problemen heeft met het innemen, kunt u dat het beste met de apotheker bespreken.

*
Vergoeding
o Efexor? is alleen op doktersrecept verkrijgbaar en wordt daarom vergoed volgens de daarvoor geldende regels van de overheid en uw zorgverzekeraar .
o Vraag uw arts, apotheker of zorgverzekeraar zo nodig om nadere informatie over de vergoeding van uw medicijnen.

*
Andere informatiebronnen
o Bijsluiter van Efexor?
*
Algemeen
o U kunt uw arts of apotheker om meer informatie over dit middel vragen.

*
Bijzonderheden
o Geen

*
Mogelijke verschijnselen na overdosering (o.a.)
o (Wij beschikken momenteel niet over informatie aangaande de mogelijke verschijnselen na
overdosering met Efexor?.)
*
Algemeen
o Blijf kalm, stop het gebruik en bel zo snel mogelijk uw (huis)arts of het dichtst bijzijnde ziekenhuis wanneer sprake is van overdosering of wanneer overdosering wordt vermoed.

o Hou de bijsluiter of verpakking van het betreffende medicijn bij de hand als u belt. Neem die ook mee als u naar een arts of naar het ziekenhuis toe gaat.

o Lees ook de bijsluiter in de verpakking over de mogelijke verschijnselen en de wijze van handelen bij overdosering.

Kies een onderwerp uit bovenstaande lijst voor meer informatie over Efexor?.
pieter4

Lexapro daarna Efexor

Hallo,

Ik heb vanaf september t/m januari Lexapro geslikt voor een angststoornis.
De angsten gingen inderdaad wel wat weg, alleen werd ik er heel erg sloom van. Alsof ik niet vooruit te branden ben. Veel makkelijke en allerdaagse zaken lijken sinds ik het slik echt heel erg moeilijk.. ik heb zelfs mijn examenjaar (6 Atheneum) door deze sloomheid verprutst:S..

Een psychiater schreef me daardoor vanaf Januari Efexor voor.. Ik merk nauwelijks verschil, de sloomheid is er nog steeds, en heb nog steeds de waan alsof alles waar ik aan begin echt gigantisch onmogelijk is, en ik niets kan..

Wat nu? is het beter te stoppen en terug te gaan naar de angsten, maar dus (hopelijk) wel het gevoel te hebben dat je leeft en weer in staat zijn dingen te doen?

Ik hoor graag advies, want ik weet echt niet meer hoe het verder met mij moet..

Terug naar “Medicatie”