Pikachu

Wat heb ik toch?

Hallo,

Ik heb nog nooit op een forum open en bloot mijn probleem neergelegd. Na lange tijd diverse topics te hebben bekeken op andere forums vroeg ik me toch af of ik hiervoor misschien antwoord voor kan krijgen.

Ik heb al sinds het begin van de brugklas problemen met school. Niet met de stof of de leerlingen, ben slim genoeg, op VWO begonnen en heb een aardige vriendenkring, maar met name mijn aanwezigheid.

Sinds ik op VWO begonnen ben kreeg ik last van slaapproblemen en migraine, veroorzaakt door stress, ik was toen nog een erg verlegen meisje en vond alles maar eng. Kreeg ineens erg veel afwezigheid, de schoolinspectie werd na een paar maanden ingeschakeld en ik had de keuze om een "rugzak" te krijgen (extra begeleiding op school) of naar het speciaal onderwijs te gaan. Had inmiddels ook al veel psychologen/psychiaters/therapieen/etc bezocht maar niks hielp. Er werd wel verteld dat ik depressieve klachten had, kreeg hier medicijnen voor maar ben hier na twee maanden mee gestopt omdat de klachten erg versterkt werden, en het leven erg zinloos leek. Zal nooit meer anti depressiva nemen. Ik sta momenteel geestelijk wel sterk in mijn schoenen wat volgens mij door zelf inzicht komt en dat ik nu geen tiener meer ben en anders over dingen nadenk. Volgens mij is er psychisch ook niks raars met me.

Echter blijft mijn probleem zijn dat ik 's ochtends vroeg nooit wakker kan worden. Heb geprobeert om om 8 uur naar bed te gaan, 9 uur, 10 uur, zelfs diep in de nacht, ik kan nooit wakker worden, ookal is dit met drie wekkers en een computer waar luid muziek uit komt, ik ga uit bed, zet het uit en ga automatisch weer in bed verder slapen. Of dat mijn moeder boos aan het doen is naast mijn bed, het enige wat ik kan doen is dat ik half wakker word, wat mompel en weer in slaap val. Ik word pas laat in de ochtend "echt" wakker. Dit klinkt misschien erg aanstellerig maar dit probleem speelt al zo lang mee dat dit mijn hele toekomst verpest, ik weet niet wat ik er aan kan doen. Ben al bij dokters er voor geweest, die weten niet wat ze er mee aan moeten. Heb bloedonderzoeken gedaan waar niks uit kwam en melatonine geslikt waarvan ik wel snel in slaap van, maar waar ik alsnog niet wakker van wordt. Ik ga altijd met angst naar bed dat ik er wéér niet uit kan komen.

Heb er altijd spijt van gehad dat ik van VWO af ben gegaan. Ik had immers nu al twee jaar op de universiteit kunnen zitten. Ik koos eerst voor het speciale onderwijs, viel me erg tegen, zat een gigantisch verschil tussen mij en mijn klasgenoten. Toen maar naar MBO gegaan met een rugzak, heb zonder veel te moeten doen mijn niveau 3 diploma gehaald, maar alsnog erg veel absentie. Ben van school afgetrapt toen ik met niveau 4 bezig was, er kwam een regeling voor mensen die te veel absent waren.

Ik zit momenteel nu op tweejarig volwassenen HAVO en de slaapproblemen zijn altijf nog aanwezig. Aan het begin van het schooljaar heb ik mezelf zo erg voorgenomen om altijd aanwezig te zijn, maar door dezelfde vage redenen lukt dit weer niet, had met het volwassen HAVO ook voorgenomen dat ik het verhaal van VWO voorgoed achter me kon laten, omdat ik hier zoveel schuldgevoelens van heb. Ik irriteer me om dit probleem erg aan mezelf.

School heeft mij al vermeld dat ze mij ernstig in twijfel trekken of deze opleiding wel goed voor mij is. Dit hebben ze me meerdere malen laten weten. School weet van deze problemen en mijn coach ook, zij vinden beiden dat ik "gewoon" moet komen. Ik ben nu aan het einde van mijn grens, zie het allemaal niet meer zo zitten nu. Ik ben dit gezeik altijd spuugzat, ik wil gewoon een normaal leven leiden, en dat ik normaal wakker word op het juiste tijdstip zoals de meeste mensen doen.

Sorry voor de soms vage alinea's, schreef dit met haast. En bedankt als jullie dit lange verhaal hebben gelezen.

Wat is het beste wat ik kan doen zodat mijn probleem voorgoed weg zal gaan, ik een gelukkig leven kan leiden en het maximale uit mezelf kan halen?

theeleutje
Berichten: 182
Lid geworden op: 07 nov 2012 21:00

Re: Wat heb ik toch?

hoi,
met het wakker wordt probleem kan ik je niet helpen. Het enige wat in me opkomt is een grote bak met water naast je bed zetten zodat je natte voeten krijgt of zorgen dat je een trap af moet ofzo om je wekker uit te zetten. Ben je al een in een slaapcentrum geweest? Die zijn gespecialiseerd in slaapproblemen. Hier is een link naar een paar centra: http://www.allesovernarcolepsie.nl/hulp ... laapcentra
En verder wordt snap ik niet waarom je niet gaat. Kan je dat wat beter uitleggen?
I fly with the stars in the sky.

Terug naar “Jongerenforum”