Powder

Vlagen van eenzaamheid

Er is bij mij vastgesteld dat ik bipolair 2 ben, gegeneraliseerde angststoornis heb, misofonie, narcistische trekjes en dwangneuroses en hsp en hyperacusis en oorsuizen.

Powder

Vlagen van eenzaamheid

Ik mankeer het e.e.a. en dat is het recept voor isolatie, terwijl ik in feite gewoon mee wil doen maar ik kan niet over koetjes en kalfjes praten, ja af en toe, ik moet het meer van diepgaande gesprekken hebben die ergens over gaan contact maken met je medemens maar oppervlakkigheid is wat mij ten deel valt en helaas leven we in een tijdsgeest waarin de computer en aanverwante een belangrijke rol speelt. Ik zou wel eens een knuffel willen, een gemeende van mens tot mens. O tempora o mores.

Gebruikersavatar
Radius
Berichten: 827
Lid geworden op: 05 aug 2011 21:53

Re: Vlagen van eenzaamheid

Maak je geen zorgen over je diagnose. De realiteit is dat iedereen afwijkende karaktertrekken heeft. Een diagnose is enkel bedoeld om, als problemen zich voordoen, te helpen bij het kiezen van een behandelplan. Dus je hebt geen vlotte babbel. Mis je het? Als je een knuffel wil, kijk om je heen, er zijn genoeg mensen die het nodig hebben. Wat houdt je tegen, weet je niet wat je moet zeggen? Een goede reden, maar niet onoverkomelijk. Ook niet voor iemand met psychische problemen. Leervermogen hebben we allemaal. Nu heb ik makkelijk praten, maar echt, kansen zijn er genoeg. Elke tijd heeft goede en slechte kanten, zo ben ik blij dat we niet in de middeleeuwen leven. Er zijn genoeg plekken waar je laagdrempelig gezelschap kan vinden. Denk aan een kroeg, sportclub (wees niet bang en doe eens mee met de beginners), boekenclub of concert om maar wat te noemen. Doe eens lekker gek. ;) Veel sterkte en succes!
Neem weg, de sluier van illusie
Neem waar, de vreugde in het absolute

Powder

efexor

Ik baal als een stekker, werd ik op efexor gesteld knapte ik op na 42 jaar depressies en zo ook mijn hypomaniteit lokte dit middel een manie uit en hebben ze me op lithium gezet en de efexor afgebouwd. Daar ben ik niet blij mee, want het hielp ook bij mijn gegeneraliseerde angststoornis en dus mijn depressies. Helaas had het een manie uitgelokt, maar wil het middel dolgraag weer hebben, want ik was actiever en ondernemender. Ik was niet meer bang.

Powder

Re: Vlagen van eenzaamheid

Toen ik efexor slikte was ik veel ondernemender en dat is nu weg maar er komt andere medicatie aan en ik weet wel dat ik het niet moet laten afhangen van de medicatie maar frappant blijft dat efexor me actiever maakte en dat was fijn.

Powder

De uitslag

Hai,

Ik heb een psychologisch onderzoek gehad en daaruit is gekomen dat ik bipolair2 had en een gegeneraliseerde angststoornis met wat narcistische trekjes en persoonlijkheidsstoornis nao, Daarbij komt misofoni en hyperacusis en oorsuizen. En ik herken kenmerken in ADD maar dat is niet zeker.

Voel me nu wel rustig, treurig en angstig tegelijkertijd. Ik slik 1600mg lithium en ga aan de seroquel. Hopelijk gaan dan de angsten weg. Hiervoor slikte ik efexor tegen mijn depressies die alsmede en passant mijn angststoornis verhielp, zij het dat het een manie ontwikkelde.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Vlagen van eenzaamheid

.....maar wat is nou de logica dat men op pillen vertrouwt als het gaat over angst?
Dat is uitstekend te behandelen en er zijn idd ssri's die een en ander wat kalmeren. Dus als je een voortzetting wilt van dat prettige gevoel niet meer bang te zijn, stuur dan aan op een echte therapie tegen angst: emdr, gespecialiseerde kinesiologie of somatic experiencing helpen echt. (Dingen als RET, cognitieve gedragstherapie etc dammen alleen de symptomen wat in.)

En dat je depressie door angst wordt veroorzaakt, dat is een bekend gegeven. (En op zich geen enkele reden om te stellen dat een en ander via medicatie zou moeten. )

Terug naar “Eenzaamheid, relaties & seksualiteit”