crypt0read

Woede en destructief gedrag

Hoi,

Ik ben ergens boos om, alleen weet ik niet waar ik boos om ben. Wel weet ik dat ik dit afreageer of af wil reageren op mensen. Dit doe ik nu in de vorm van denigrerende opmerkingen, iemand belachelijk maken, met iemands gevoelens spelen en dat soort kinderachtig gedrag. Achterom voel ik mij hier weleens schuldig om en wou ik dat ik het anders had gedaan, alleen zodra ik weer in diezelfde situatie verkeer, doe ik het gewoon weer. Wat is dit? Hoe kan ik hier vanaf komen?

MickeyD

Re: Woede en destructief gedrag

Op een andere manier je frustratie/boosheid uitten, zoals door sport. In ieder geval door lichamelijke inspanning kan ik (ook) mijn frustraties uiten..

crypt0read

Re: Woede en destructief gedrag

Ik sport al heel veel. Het is een soort van wraaklust mijn woede. Ik heb de hele tijd zin om mensen pijn te doen, en ik voel mij goed als ik iemand zie huilen. Als kind had ik dat al en dan genoot ik ervan als mijn moeder huilde doordat ik bepaalde dingen tegen haar zei. Nu begin ik daar weer veel zin in te krijgen.

MickeyD

Re: Woede en destructief gedrag

Wat voorn sport doe je dan?
Je kan namelijk ook full-contact vechtsport doen, kickboksen etc.
Dan mag je iemand raken en pijn doen, verwacht wel dat je dan ook pijn gaat krijgen :P

Gebruikersavatar
Radius
Berichten: 827
Lid geworden op: 05 aug 2011 21:53

Re: Woede en destructief gedrag

Knap dat je dit van jezelf inziet en durft te delen. Je bent niet de enige met zulke frustraties. Vaak worden mensen met zulk gedrag bestempeld als zieke geesten, terwijl het eigenlijk gewoon frustratie is waar iedereen zo nu en dan last van heeft.

Heb je weleens het gevoel geen controle over je lichaam en leven te hebben? Zo'n gevoel van onmacht kan leiden tot opluchting als je ziet dat anderen het er net zo moeilijk mee hebben. Als je je teneergeslagen voelt kan het een troost zijn dat je niet de enige bent. Beter is natuurlijk de energie van je woede te gebruiken voor iets productiefs, maar dat is een kunst en vereist oefening en discipline. Sterkte en succes.
Neem weg, de sluier van illusie
Neem waar, de vreugde in het absolute

Terug naar “Eenzaamheid, relaties & seksualiteit”