Karin63

Meditatie: Falun Dafa

Onder dit topic plaats ik graag wat meer informatie over de meditatiemethode Falun Dafa, ook Falun Gong genaamd.

Falun Dafa is een oefenmethode die een betere gezondheid en innerlijke rust gebracht heeft aan miljoenen mensen overal ter wereld. Wij noemen het een cultivatiewijze of cultivatiepraktijk: "cultivatie" verwijst naar de verbetering van iemands geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; "praktijk" betekent het doen van oefeningen en meditatie om het lichaam te energetiseren.

Falun Dafa leren is gemakkelijk. De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis. De hoofd principes van Falun Dafa worden in hun totaliteit uitgelegd in het boek Zhuan Falun, en in de tekst voor beginners, Falun Gong, allebei geschreven door de stichter van Falun Dafa, Dhr. Li Hongzhi. Ook essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie, die je snel en gemakkelijk kan leren op eender welke van de duizenden oefenplaatsen over de wereld.Misschien is er wel een oefenplaats bij jou in de buurt. Iedereen is er welkom om mee te doen. Alle oefenplaatsen worden georganiseerd door lokale vrijwilligers. Ook in België en Nederland kan je op vaste oefenplaatsen kennis maken met Falun Dafa en de oefeningen doen.

Veel leesplezier op de website!

Groetjes, Karin ;)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Minerva op 18 aug 2011 19:56, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Sluikreclame verwijderd

Karin63

Re: Meditatie: Falun Dafa

De Falun Dafa oefeningen bestaan uit vier staande oefeningen en één zittende meditatie. Deze eenvoudige, langzaambewegende oefeningen openen de energiekanalen en versterken de energiecirculatie in het lichaam. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden. Na de oefeningen voel ik me steeds heel rustig, kalm en vol energie.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen, kan men terecht op de verschillende oefenplaatsen in vele steden. Alle oefenplaatsen worden georganiseerd door locale vrijwilligers en instructie van de oefeningen is gratis!

Even in het kort de vijf oefeningen.

1. Boeddha die Duizend Handen Toont.
Acht vloeiende strekbewegingen openen alle energiekanalen in het lichaam.

2. Falun Staande Houding.
Vier statische houdingen worden verscheidene minuten in stilte aangehouden. Deze oefening verhoogt iemands energieniveau en wijsheid.

3. Doordringing van de Twee Kosmische Uitersten.
Rustige op en neer glijdende bewegingen zuiveren het lichaam en vullen het met kosmische energie.

4. Falun Hemelse Circulatie.
Glijdende handbewegingen langs het hele lichaam, voorkant en achterkant, verbinden alle energiekanalen in het lichaam en bevorderen de energiestroming. Het lichaam herstelt en keert terug naar de oorspronkelijke staat.

5. Het versterken van Bovennatuurlijke Krachten.
Een meditatie die lichaam en geest verfijnt door middel van diepe rust; verhoogt de energiepotentie.

Alle info over Falun Dafa, alsook boeken, audio en videomateriaal kan je gratis downloaden via internet.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Terug naar “Medicatie”