Tinusje

Suicidaal en asperger?

Suïcidaal zijn en asperger, dat klopt toch niet helemaal?
Er is me ooit een aantal keren verteld dat ik borderline heb waar ik het niet helemaal mee eens ben.
Nu zag ik een tijd geleden een documentaire over asperger/autisme en dat kwam me allemaal verdomt bekent voor, maar suïcidale neigingen horen daar toch niet bij?
Ik kan me niet meer herinneren of ze het daar over hebben gehad :oops:

Zoeza

Re: Suicidaal en asperger?

Ik weet inhoudelijk te weinig over Borderline èn over Asperger om je vraag te beantwoorden. Er zijn zoveel overeenkomsten met allerlei stoornissen (of noem je dat anders?).
Is het je verteld nadat je getest bent of is het natte vingerwerk?
Heb je dit met een psycholoog besproken?

Tinusje

Re: Suicidaal en asperger?

Zoals ik schreef heb ik er een documentaire over gezien en ik zie meer overeenkomsten met autisme dan met borderline.
Ik zit er juist aan te denken het te laten testen ipv door blijven lopen zou het dit zou het dat.
Het gaat er niet om dat ik perse iets wil hebben, maar als je het weet kun je er na behandeld worden.

Zoeza

Re: Suicidaal en asperger?

Wie heeft je verteld dat je Borderline hebt dan? Is dat een aanname of een diagnose? Er zijn zoveel overeenkomsten dat het heel moeilijk is om een diagnose te stellen denk ik.
Ik begrijp wat je bedoelt hoor. Als je weet wat het is, kan je op zoek naar middelen om er beter mee om te gaan. Mijn advies is om je inderdaad te laten testen. Succes.

Tinusje

Re: Suicidaal en asperger?

Door diverse artsen en specialisten is de diagnose borderline gesteld maar wie heeft er tegenwoordig geen borderline :badgrin:
Ik wil liever niet onder dat kopje vallen aangezien borderliners worden gezien als aandachttrekkers etc, en dat is wel het laatste wat ik ben ik praat liever niet over mijn toestand met familie en vrienden.
Woensdag spreek ik weer een arts en dan zal ik het eens over een test hebben, heb het al genoteerd.

Matthias91

Re: Suicidaal en asperger?

Hoi,

Ik weet dat dit wel kan. Suicidaal zijn kan samen gaan met Asperger. Ik ken namelijk een meisje die Asperger heeft en ook af en toe suicidaal is. Ik denk wel dat dit dan twee losstaande problemen zijn.
Maar ben geen expert he...

Gr Matt.

Tinusje

Re: Suicidaal en asperger?

Ah oké dus het kan, ja alles kan, maar dacht misschien komt dat eigenlijk niet voor.
Denk idd ook dat je het dan los van elkaar moet zien, alhoewel de problemen waar je tegenaan loopt kunnen natuurlijk wel een enorme belasting voor iemand zijn.

Sander1986

Re: Suicidaal en asperger?

Het komt wel vaak samen voor. Kijk maar eens om fora waar veel mensen met autisme komen. Genoeg mensen daar die over zelfmoord praten. Het is ook niet zo gek: mensen met autisme hebben vaak veel problemen, vooral op sociaal gebied en zijn vaak depressief en eenzaam.

Trout Mask Replica

Re: Suicidaal en asperger?

Asperger wordt ook wel "Oops, wrong planet-syndrome" genoemd. Op het moment dat je veel van wat er om je heen gebeurt niet begrijpt en je sterk het gevoel krijgt dat je omgeving van je verwacht dat je alles zou moeten begrijpen (asperger heel erg in het kort?) dan kun je daar behoorlijk depressief van worden. Neiging tot suicide lijkt me dan niet vreemd.

Tinusje

Re: Suicidaal en asperger?

Duidelijk, dan ga ik het toch echt eens laten testen, bedankt voor de reacties!

Gebruikersavatar
momo
Berichten: 11684
Lid geworden op: 10 okt 2009 23:02
Locatie: momoland

Re: Suicidaal en asperger?

Trout Mask Replica schreef:Asperger wordt ook wel "Oops, wrong planet-syndrome" genoemd. Op het moment dat je veel van wat er om je heen gebeurt niet begrijpt en je sterk het gevoel krijgt dat je omgeving van je verwacht dat je alles zou moeten begrijpen (asperger heel erg in het kort?) dan kun je daar behoorlijk depressief van worden. Neiging tot suicide lijkt me dan niet vreemd.

zeer eens mee !
Veel sterkte tinusje
Frankly my dear, I don't give a damn...
Do or do not, there is no try... (Yoda)

Aspergirl

Re: Suicidaal en asperger?

Mensen met asperger hebben zoals er al gezegd werd idd t gvoel dat ze in geen enkele cultuur thuis horen en dus ook niet in deze wereld. Dit kan je heel depressief maken en leiden tot suicidale gedachte. Ik heb op mijn 18de geprobeerd zelfmoord te plegen, op mijn 19de ben ik dan getest gwst en officieel gediagnosticeerd met AS. Het kan dus zeker! Heb je de test al gdn nu? Heb je wat meer duidelijkheid gekregen?

Tineke

Re: Suicidaal en asperger?

Ik heb autisme en heb een aantal keren zelfmoord pogingen gedaan en daarvoor 2 keer in het ziekenhuis gelegen.

Terug naar “Autisme spectrum stoornissen”