corleone

seksleven is niet veel soeps meer

Hallo,

Via deze weg wil ik even mijn verhaal kwijt.

Ik ben een 25 jaar jonge man en ik ben reeds 7 jaar in een relatie met mijn vriendin, die ik nog altijd heel graag zie. Niks wat zij mij vraagt is teveel.

Maar ik heb gemerkt dat er de laatste tijd op seksueel vlak (de rest is immers super!) het serieus vermindered is (en dit voor ongeveer al een jaar). Het is niet zo dat ik naar een bepaald gemiddelde streef, maar de laatste tijd vrijen we nauwelijks 1 keer per maand.

Ik heb er al met haar over proberen praten maar meestal zegt ze dan dat het niet de moment is. wanneer ik haar dan toch kon overhalen is er wel openhartig over gepraat. Het doet namelijk meestal pijn (de laatste tijd).
bij de volgende vrijpartij, heb ik toen alles gedaan om haar in the mood te krijgen (let wel ze had zin, het was gewoon een omgeving zonder stress, we hadden alle tijd, de romantiek was er,...) maar toch hielp het niet. Geen probleem, we hebben gewoon van elkaar genoten op een andere manier.

Nu ondanks alle moeite blijkt dat ze steeds minder en minder zin (mede door de pijn) heeft om te vrijen als ze dan eens zin heeft moeten we na een paar minuten stoppen wegens de pijn.
We hebben er dan nog over gepraat en we dachten toen dat de afnemende zin te wijten was aan de pijn en de pijn was misschien te wijten aan het feit dat we dit niet al te frequent deden. Maar toch was dit niet helpvol.

Ik zei dan dat we misschien eens een specialist moesten contacteren ivm de pijn. Maar dit zag ze niet zitten.

Toen merkte ik ook op dat ze plots veel meer schaamte had dan een paar jaar geleden. (niet tegenover mij maar wanneer we samen zijn in openbaar)

Sindsdien is het op seksueel gebied steeds slechter. Maar raar genoeg op gewoon relationeel gebied niet (daar kan het zelfs niet beter). verder zei ze ook plots dat de seks binnen een relatie slechts een bijzaak is.

Ikzelf vind ook dat seks binnen een relatie niet de hoofdzaak is, maar ik vind het wel belangrijk. Omdat ik het als een pure vorm van liefde zie tussen ons tweeen (en dat is het meestal ook zo, dat beaamt ze zelf ook)

Ik ga zeggen zoals het is, het begint op mij door te wegen. Wil ik te veel? Ligt het aan mij? want ik begin te denken dat ik teveel eis van haar...

patricia22

Re: seksleven is niet veel soeps meer

Ik lees net je bericht hierboven.
En ik ben een vrouw van 22, ik heb ook een vriend al meer als 8 jaar en we vrijen helaas ook niet meer zoveel.
Ook ongeveer eens in de maand, ik heb namelijk ook veel pijn en eerlijk gezegd is het altijd hetzelfde.
We hebben het nu helemaal omgegooid, met speeltjes erbij, glijmiddel, leuke kledij erbij.
En het ia opzich veranderd!!

Probeer eens te achterhalen of ze ergens mee zit ( als een vrouw geen seks wilt kan dit komen door bepaalde oorzaken...meestal is ze moe of gestresst of niet meer verliefd).

Verras haar eens anders, of vraag aan haar of ze meer uitdaging in bed wil....
Het is misschien raar maar ook ik had er weinig zin in na 7 jaar. Maar als je het aanpast en meer erotiek erbij doet?

Ik denk niet dat het aan jou ligt!!!!

Ik had ook veel pijn en durfde dit niet te zeggen of zei gewoonweg dat ik nooit niks meer wildemag ik vragen waar ze pijn heb?
Ik hadbhet namelijk aan me darmen omdat ik het saai vond en ja dan ontspan je ook niet..


En anders veel glijmiddel proberen en cockring :)
Als ze daar niet opgewonden van wordt dan weet ik het niet meer.

:knuffel:
Succes....en onthoud het licht echt niet aan jou....

patricia22

Re: seksleven is niet veel soeps meer

En gewoon eens naar de dokter, als het echt zoveel pijn doet....?
Is ze nooit vreemdgegaan? Ik vind het naar mijn mening wel erg raar dat ze een schaamte heeft voor je.

Vraag er gewoon na, alles bespreken is het beste...

Ik ben geen expert maar heb hetzelfde als je vriendin.
Bij ons was het uitdaging en elkaar accepteren hoe we zijn.
Ik heb daarover een groot gesprek gehad en het hielp echt.

Schrijf anders al je vragen op.

corleone

Re: seksleven is niet veel soeps meer

patricia22 schreef:Probeer eens te achterhalen of ze ergens mee zit ( als een vrouw geen seks wilt kan dit komen door bepaalde oorzaken...meestal is ze moe of gestresst of niet meer verliefd)
Ik denk dat ik zeker mag zeggen dat de liefde nog heel groot is :). Maar we zijn het samen aan het uitzoeken. Persoonlijk denk ik dat de eerste pijn die ze gehad heeft aan haar vagina. en daarna is ze steeds bang voor het terugkomen van de pijn.
patricia22 schreef:Verras haar eens anders, of vraag aan haar of ze meer uitdaging in bed wil....
Het is misschien raar maar ook ik had er weinig zin in na 7 jaar. Maar als je het aanpast en meer erotiek erbij doet?

patricia22 schreef:Ik denk niet dat het aan jou ligt!!!!

Alvast bedankt voor de steun en het begrip! [045]

Ik ga haar alvast nog wat verwennen en eens vragen wat ze anders wil.

corleone

Re: seksleven is niet veel soeps meer

patricia22 schreef:En gewoon eens naar de dokter, als het echt zoveel pijn doet....?
Is ze nooit vreemdgegaan? Ik vind het naar mijn mening wel erg raar dat ze een schaamte heeft voor je.

Vraag er gewoon na, alles bespreken is het beste...

Ik ben geen expert maar heb hetzelfde als je vriendin.
Bij ons was het uitdaging en elkaar accepteren hoe we zijn.
Ik heb daarover een groot gesprek gehad en het hielp echt.

Schrijf anders al je vragen op.
Naar de dokter gaan heb ik haar ook aangeraden maar het is een drempel voor haar om voor dit naar de dokter te gaan.
De schaamte is gewoon een gevolg van de onzekerheid die onstaat door de pijn die ze eerst heeft gehad (dit is toch een conlcusie die we getrokken hebben na er eens over gepraat te hebben, het is dus enkel een veronderstelling). Maar inderdaad we praten er met elkaar over en we zien wel hoe het verder gaat.

Bedankt!

patricia22

Re: seksleven is niet veel soeps meer

Ik had dat ook....klinkt ook wel logisch...ik ga voor zulke dingen ook niet graag naar de arts...
Praat met elkaar...en ga anders gewoon mee naar de arts.

Het komt goed.
Groetjes!!

Anjac

Re: seksleven is niet veel soeps meer

Pijn kan ook komen door dat ze misschien wat vaker minder opgewonden is geweest. Dan kan het dus zijn dat het wat pijnlijker is en er scheurtjes ontstaan. Vrij je dan weer, dan genezen die scheurtjes niet. Vaak begint het daar mee.

Lees anders dit eens:

http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1 ... jdens-seks

En probeer er achter te komen of ze niet meer opgewonden raakt van jou of dat het ergens anders aan ligt? En je kunt je seksleven heel makkelijk verrijken hoor! ;) wees creatief.

Felix

Re: seksleven is niet veel soeps meer

Corleone, doktoren hebben vrijwel dagelijks met dit soort klachten te maken. Het is te begrijpen dat zij zich schaamt, maar dat moet toch overwonnen worden. Als zij het goedvindt kun jij het beste meegaan naar de dokter en hem/haar misschien over die pijn vertellen.
Hoe meer jullie ook doen om in de sfeer te komen hoe funester het kan zijn want als seks een verplichting of te hoge verwachting wordt werkt het niet. Het belangrijkste is dat jullie echte vrienden zijn, met een hoge graad van "medeplichtigheid" in wat jullie doen en dat jullie samen veel kunnen lachen.
En zolang jullie niet naar de dokter gaan, er is zonder penetratie nog genoeg fijns te doen in het seksuele spel.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: seksleven is niet veel soeps meer

Pijn bij het vrijen is een lastige klacht - omdat de helft van de arsten er whelaas weinig van weet.

Er is sprake van een "Amsterdamse" en een "Nijmeegse" school.
Als het gaat om psychische adviezen, kun je bij beide groepen artsen goed terecht: natuurlijk moet er vertrouwen zijn, intimiteit, goed voorspel, eventuele trauma's etc. kunnen in de weg zitten, enzovoorts, enzovoorts.

Verder leert "Amsterdam", dat lichamelijke problemen bij jonge vrouwen eigenlijk niet voorkomen. (Bij 1 op de 200.)
"Nijmegen" leert, dat bij 1 op 2 jonge vrouwen een ontsteking van het vrouwelijke slijmvlies een rol speelt. (In plaatselijk jargon: "vvs".)
(....een schokkend groot verschil!)
Die ontsteking wordt (gewoon, net zoals een ontstoken keel) veroorzaakt door een ziekmaker: een gist, schimmel of bacterie (een labonderzoek na een "swab" met een wattenstaafje - geen speculum nodig - geeft hier uitsluitsel over). Nadat de ziekmaker is getraceerd en wordt aangepakt gelden nog enige genezende adviezen: pijnlijke sex is verboden; enige hygienische adviezen (liever geen strings of nylon ondergoed tijdens het genezingsproces); een verzachtende creme (zoals Lanette) kan zin hebben; en dingen zoals buikdansen, yoga etc. kunnen ook zin hebben, om "bloed in het bekken" te brengen.

Verder zijn er allerlei andere therapieen in omloop. Bekkenbodem fysio kan zin hebben - maar de bekkenbodemspieren aanspannen als het pijn doet is een reflex (en helaas: soms roept een arts, dat je naar een BBfysio moet, 'om af te leren aan te spannen'- bespaar je die moeite).
Sommige vrouwen hebben baat bij haptonomie of bij gesprekken met een sexuoloog - maar andermaal: doe dat pas, als de swab luid en duidelijk heeft aangetoond, dat er noch bacterieen, noch gisten of schimmels de pijn veroorzaken.

(Ik ken een vrouw, die jarenlang allerlei therapieen deed, in de hoop, dat ze zich ooit "echt zou kunnen openstellen" - allemaal voor nop. :evil: Na 6 weken de juiste pillen slikken was het probleem eindelijk over....)

Terug naar “Eenzaamheid, relaties en seksualiteit”