Davedepeef

Emotionele stilstand bij langdurig drugsgebruik

Als men langdurig verslaafd is, aan bijvoorbeeld alcohol of blowen, staat de emotionele ontwikkeling stil. Als iemand begint met blowen op zijn 18e en stopt op zijn 28e, is hij of zij nog steeds een jong-volwassene, emotioneel gezien.

Mijn vraag is hoe lang het duurt voordat deze achterstand weer is ingehaald. Gaat dat binnen enkele weken of maanden, kan dit een periode van jaren in beslag nemen? En wat kan een ex-gebruiker er zelf aan doen om weer op 'normaal' niveau te komen? Bestaat er een risico dat een fase word overgeslagen en dat dat later problemen gaat geven of kan je niet naar de volgende fase als de vorige volledig is doorlopen?

Bedankt voor het antwoord

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13721
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Emotionele stilstand bij langdurig drugsgebruik

Davedepeef schreef:Als men langdurig verslaafd is, aan bijvoorbeeld alcohol of blowen, staat de emotionele ontwikkeling stil. Als iemand begint met blowen op zijn 18e en stopt op zijn 28e, is hij of zij nog steeds een jong-volwassene, emotioneel gezien.
Ik vraag me af waar je deze merkwaardige en onzinnige bewering vandaan hebt. Het is namelijk absoluut niet waar dat de emotionele ontwikkeling van een jong volwassene gedurende jaren van drugsgebruik stil komt te staan en later ingehaald dient te worden.

Afhankelijk van de mate waarin iemand alcohol of drugs heeft gebruikt kan het enige tijd duren voordat iemand het leven weer op de rit heeft. Maar er is absoluut geen sprake van het overslaan van een levensfase.
* Liebe Macht Frei *

TheEmperor85

Re: Emotionele stilstand bij langdurig drugsgebruik

Hallo Dave, welkom op het forum :)

Met name weed/hash vlakt je emoties af. Daarnaast geeft het een ernstige inbreuk op je levenslust, waardoor het inderdaad mogelijk is dat je je persoonlijk niet, of langzamer ontwikkeld.
Dat is echter iets anders dan emotionele ontwikkeling. Want die gaat wel degelijk door.

Hoe snel je persoonlijke ontwikkeling, na het stoppen met gebruiken, weer verder gaat is afhankelijk van een hele boel factoren, maar bovenal van jezelf. Hoe hard ben je bereid er aan te werken? Dat is eigenlijk exact wat van invloed is op hoehard je jezelf verder kunt ontwikkelen :)
En dat staat eigenlijk los van het gebruik van drugs.

Terug naar “Overige problemen en vragen”